Kabak detoksu sadece 3 gün yapılmalı, ardından bırakılmalıdır.
Kabak Detoksu Diyetinde Ne Yapılır? Öncelikle bu detoksu hamileler, çocuklar, emziren anneler ve kronik hastalığı olanlar uygulamamalıdır. Vücudun toksinlerden arınmasını sağlamak amacıyla 3 gün içerisinde kahve, alkol ve siyah çay tüketilmemelidir. Diyet, yalnızca 3 gün uygulanmalıdır.
bir kilo kaybetmesini öngörür. kabak detoksunu en az ayda bir olacak aralıklarla uygulayabilirsiniz.
Kabak detoksu öğle ve akşam yemeği olarak tüketilebilir. Bu detoks ile sabah kahvaltısında mutlaka 2 yumurta ve 1 dilim peynir ile protein; ara öğünlerde toplam 2 adet meyve seçimi ile lif alınmalıdır. Kabak detoksu 3 gün uygulanmalı; hamile, emziren anne ya da kronik hastalığı olanlar uzmanlara danışmalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Günde 2-2.5 litre su içilmelidir. Şeker ve şeker içeren gıdalar yasaktır. Gün içinde çok hareketli ve ağır spor yapılmamalıdır. Çay ve kahve tüketilmemelidir.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Kabak detoksunu uygulamadan önce şunlara dikkat etmeniz gerektiğini de unutmamalısınız: Kabak detoksu sadece 3 gün yapılmalı, ardından bırakılmalıdır.
Kısa sürede etkili sonuçlar gösterdiğinden dolayı tercih edilen beslenmede detoks programları genellikle 3, 5, 7 günlük ya da en fazla 2 haftalık programlardır. Ancak genellikle uygulanması zor ve disiplin gerektirdiği için detoks programları 3 günlüktür.
Detoks; arınma ve vücudu temizleme yöntemidir. Bu arınmanın etkisi olarak üç-dört kilo verirsiniz fakat bir süre sonra verilen kilo geri alınır.
Peki bu program sadece ödem mi attırır, kabak diyeti yağ yakar mı derseniz elbette yakar. Diyet süresince düşük kalorili beslenerek yağ yakım sürecini başlatmış olacaksınız. Kabak Detoksu ile 3 Günde 3 Kilo Ver!
Kabak diyeti, kabağın ana malzeme olarak değerlendirildiği ve 3 günde 3 kiloya dek kilo verdirdiği iddia edilen popüler bir diyet. Bu diyetin başrolünde kabak olmasının sebebi ise kabağın hem düşük kalorili bir besin olması hem de vücutta tokluk hissini uzatan bir etkiye sahip olması.
Yoğurtlu kabak kalori değerleri şöyledir: 1 porsiyon yoğurtlu kabak 90 kcal.
3.Kabak Diyetinde Kahve veya Çay İçilir mi? Bu detoks süresince sade çay, kahve veya bitki çayı tüketmeniz serbesttir.
Hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen pek çok kişi için kabak diyeti tercih edilen bir diyet çeşididir. Kabak diyeti sayesinde hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Meyveleri bol ve lif oranı yüksek olan kabak metabolizmayı ve bağırsağın çalışmasını hızlandırır.
DETOKS PRENSİPLERİ
Detoksun etkisi görebilmek için kafein, alkol, sigara, doymuş yağ, kızartılmış yiyecekler, şeker, işlenmiş gıdalar, kırmızı et ve hazır ürünlerden uzak durmalısınız.
Şimdi sizlere önereceğimiz 5 günlük diyet sayesinde ortalama 5 kilo verebilirsiniz. Ancak diyet boyunca listeye sadık kalmanız gerektiğini unutmamalısınız.
Uzmanlara göre, fiziksel ve bedensel arınma ve kilo kaybı için yılda en az bir-iki kez minimum 4 gün süren detoks programlarından yararlanmak gerekiyor. Yeşil detoks ile bir haftada 4-8 kilo vermek mümkün. Yeşil detoks programını uygulamadan önce doktora danışmalıdır.
Kabak detoksu yaparken de belirli ölçüde spor yapmanızda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Kilo vermenizi sağlayacak 3 günlük reçete diyeti ile yaklaşık 3-5 kilo civarı zayıflayabilirsiniz.
Kalori değeri düşük olması nedeniyle tercih edilen kabak sebzesini 3 gün tüketerek 3 kilo vermeniz mümkün. Öğle ve akşam yemeklerinde tüketmeniz gereken kabağı dilerseniz haşlayıp yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Bu şekilde tüketmek istemezseniz yoğurtla karıştırıp salata gibi de tüketebilirsiniz.
Fasulye, siyah fasulye, elma, soya fasulyesi, yaban mersini ve enginar gibi yiyecekler tüketin. çünkü bu yiyecekler günlük lif ihtiyacınızı karşılayacaktır. Havuç, muz, lima fasulyesi, pişmiş yeşillik ve tatlı patateslerden potasyum almaya çalışın.
Soğuyan kabakların üzerine iki ceviz sarımsaklı yoğur arzuya göre baharat ekleyip öğlen ve akşam yiyelim. 3 gün boyunca aynı şekilde yapıp yiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri