Aşkın Gözyaşı Çiçeği bakımı oldukça kolay bir bitkidir. Bu bitki, güneşli bir konumu sever, bu nedenle aydınlık bir yerde yetiştirilmelidir. Sulama konusunda dikkatli olunmalıdır; toprağın tamamen kuruması beklenmelidir ve ardından sulama yapılmalıdır. Aşırı sulama bitkinin köklerinin çürümesine neden olabilir.
Kış aylarında kapalı ortamda yetiştirilen aşkın gözyaşı çiçeği kış aylarında da çiçek açabilmektedir. Fakat aşkın gözyaşı çiçeği sonbahar ve kış mevsiminde fazla aydınlık mekanlarda yetiştirilirse tomurcuklanma olmaz ve çiçeklenmez.
Bu çiçek, çoğaltılması en kolay bitkilerden biridir. Üstelik çoğaltmak için farklı yöntemler uygulamanıza gerek yoktur. Yaprak kenarlarındaki minik filizler toprağa düştüğünde bitkiyi çoğaltmış olursunuz. Ayrıca herhangi bir dalını farklı bir saksıya dikerek de bitkiyi çoğaltabilirsiniz.
Aydınlık ve yarı gölge ortamlardan hoşlanır. Havadar ortamlarda iyi gelişme gösterir.
Zambak ve ayrık otu bitkilerinin rizom denilen toprak altı gövdelerinden yeni bitkiler gelişir. Gözyaşı bitkisinde (), yaprağını kenarlarında meydana gelen tomurcuklardan küçük bitkicikler gelişir. Daha sonra ana bitkiden ayrılan ve toprağa düşen bu bitkiciklerden yeni gözyaşı bitkileri oluşur.
İlgili 17 soru bulundu
Sulama işleminin, kış aylarında haftada 1 defa, yaz aylarında haftada 2 defa yapılması önerilir. Bitki artık çiçek açmadığında onu atmayın. Kalanchoe çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı. Bitki yeniden çiçek açacaktır.
Normal şartlar altında haftada bir defa sulanması gereken para çiçeğinin sıcak mevsimlerde su oranını toprağına bakarak dengeleyebilirsiniz. Para çiçeği toprak konusunda çok seçici değildir ama saksı konusunda oldukça seçicidir. Köklerini rahatlıkla büyüyebilmesi için derin ve büyük bir saksı tercih edilmelidir.
Kalanşo çiçeğinin kumla birlikte karıştırılan bahçe ve funda toprağı ile karıştırıldığında ideal verim elde edilir. Bu bitkiler ilkbahardan kışa geçiş sürecinde doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise daha aydınlık olan bölgelere yerleştirmesi gerekir. Kalanşo bitkisi, soğuk ortamları hiç sevmez.
Aşkın Gözyaşı Çiçeği çoğaltması ve bakımı çok kolay olan bir sukulent türüdür. İsmi sebebiyle merak edilen ve aranan bir bitki haline gelmiştir. Yeşilden açık pembeye kadar farklı tonlarda yaprak ve gövde rengine sahip olabildiği gibi, bazı varyeteleri gösterişli çiçekler açmaktadır.
İngilizler aşkın gözyaşı çiçeğine “mother of millions”, yani “milyonların anası” adını verirler. Aşkın gözyaşı çiçeği, sukulent tipi bir bitki olma özelliği taşır. Tüm sukulent bitkileri gibi bu bitkinin de yaprakları etli bir yapıdadır.
Bu çiçek türü yaz ve kış aylarında ayrı sulama stili ile sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır.
Aşk çiçeği, halk arasında aşk merdiveni ya da eğrelti otu isimleri ile de bilinen bir ev bitkisidir. Bu çiçek hem doğada kendiliğinden yetişebiliyor hem de salon bitkisi olarak da tercih edilebiliyor.
Çiçek ne zaman sulanmalı sorusunun yanıtı, bitkinin güncel nem ihtiyacına bağlı olarak belirlenmelidir. Bitkinin toprağının kuruduğunu gözlemleyerek sulama zamanını belirleyebilirsiniz. Sulama günlerinin her hafta düzenli olarak takip edilmesi önerilir. Fazla nem kullanımı, köklerin nefes almasını engeller.
⏩ Çiçeğin bağlı olduğu bir ip varsa kesip, çiçeği rahatlatıp vazoya koymalıyız. ⏩ Çiçeğin daha rahat su alabilmesi için, dallarındaki yaprakları ve dikenleri temizlemelisiniz. ⏩ Suyunu her gün taze su ile değiştirmelisiniz. ⏩ Vazonuzu aydınlık ama direkt olarak güneşle temas etmeyecek bir yere yerleştirmelisiniz.
Sığ kökleri olduğundan, sığ saksılarda tutulmalı ve yalnızca toprağı tamamen kuruduğunda sulamalısınız. Bitkileriniz toprak kaplarda ise veya parlak bir ışık altındaysa, iç mekan bitkinizi daha sık sulamanız gerekebilir. Sıcak aylarda daha fazla, soğuk aylarda ise daha az suya ihtiyaç duyduklarını unutmamalısınız.
Bu muhteşem bitki, genellikle nemli ve serin iklimlerde yetişir.
Difenbahya, “Ağlayan Çiçek” olarak da bilinir. Kimi zaman yapraklarından ter damlacıkları gibi su çıkarması sebebi ile bu isim yakıştırılmıştır. Difenbahya çiçeği neden ağlar bilinmez ancak bir takım kaynaklar bu çiçeğin sahibi öldükten sonra bu etkiyi gösterdiğini söyler.
Aydınlık, ışık alan ve havadar ortamlar kalanşo çiçeği için ideal bakım ortamlarıdır. İç mekanlarda kullanmak istiyorsanız mutlaka havadar mekanları tercih etmelisiniz ya da kalanşoların bulunduğu alanı mutlaka havalandırmalısınız.
Evde sık sık tercih edilen kalanşo, aynı zamanda ofis ortamlarında da yetiştirilebilir. Kalanşo çiçeği, havadar ve aydınlık ortamları çok sever. Eğer evin içinde bakacaksanız, mutlaka havalandırılan bir odayı tercih edin. Ayrıca kalorifer, soba gibi ısıtıcılardan uzak bir noktaya yerleştirin.
Küllenme Hastalığı
Fazla nem, bitkinin yetersiz güneş ışığı alması veya bitkilerin bahçeye sık aralıklarla dikilmesi küllenme hastalığına neden oluyor.
Camino – Pachira Aquatica Saksı Çiçeği
Bereket anlamına gelen para çiçeği, iç mekanlarda yetiştirilen ve bakımı son derece kolay olan bir bitki türüdür. Pachira olarak da adlandırılan bu çiçekler, pozitif enerji yayan bir özelliğe sahiptir.
“Para çiçeği evde nereye konur?” diye merak ediyorsanız, güneşe aşık bir bitki olduğunu bilerek hareket etmelisiniz. Soğuk ortamları sevmeyen bu bitki için oda sıcaklığının asla 15 derecenin altına düşmemesi lazım. Bu nedenle güneş alan pencere kenarları tamda bu bitkiye uygundur.
Para Ağacı sıcak ortamları seven bir bitkidir. Yani güneş ışıklarını yadırgamaz.
Fazla sulama çiçeğin kökleri çürütecek ve ölmesine neden olacaktır. Kalanşo güneş aldığı bölgeye doğru eğim gösteren bir çiçektir. O yüzden saksısını çevirmek gerekir. Fazla güneş bitkinin yapraklarının uçlarını yakabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri