Kabakların kabuklarını dilerseniz soymayabilir, dilerseniz alacalı şekilde, dilerseniz de tamamen soyabilirsiniz. Ama bu ilkbahar mevsiminde kabaklar genelde körpecik olur. Dolayısıyla kabuklarını soymaya gerek olmaz.
Kabağı Soymanıza Gerek Yok
Daha sert, daha lifli sebzelerin aksine kabak, pişirme işlemi sırasında daha da hassaslaşacak ve sindirimi kolay olan yumuşak bir kabuğa sahiptir. Artı, sebzenin içi çok sulu olduğu için kabuğu, özellikle uzun pişirme sürelerinde şeklini korumasına yardımcı olur.
Kabakları güzelce yıkayın ve kabuklarını soymayın.
Kabakların kabuğu soyulur ve rendelenir. Rendelenmiş kabaklar bir tavaya alınır ve zeytinyağı ile beraber kavrulur.
İlgili 40 soru bulundu
Kızdırılan tereyağının içerisine ince doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleştirilir. Daha sonra salça eklenerek biraz daha karıştırılır. Doğranmış kabak kabukları ilave edilerek öldürülür. Bulgur eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Fırında Kabak Yemeği Nasıl Yapılır? Kabakları soyup, tırtıklı bir bıçak yardımıyla kesiyoruz. Derin bir kaseye alıyoruz. Üzerine, sıvı yağ, salça ve baharatları ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz.
Kabaklar tamamen yada alacalı olarak soyulur.
Kabak Mücverin Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır? Kabaklar ve kuru soğan soyulup rendelenir.
Pek tabi kabakları tuzlayıp direkt yağda kızartabilirsiniz. Ancak bizim küçük bir sırrımız var. Kabakları doğradıktan sonra sodanın içerisinde bekletin ya da sodalı-unlu bir karışıma bulayın. Sodanın içerisinde beklettikten sonra kurulayıp tuzlayarak kızartma aşamasına geçebilirsiniz.
Kabaklarımızı ince uzun olacak şekilde doğrayalım. Ardından ocağa tavamızı alalım ve içerisine yağı ekleyerek kızdıralım. Kabak dilimlerimizi önce hazırladığımız harca bulayalım, daha sonra kızgın yağda güzelce kızartalım. Kızaran kabaklarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
Yüksek nişasta içeren besinler kızgın yağın içinde köpürme oluşturur. Patates, havuç gibi sebzeler kızartma esnasında hemen köpürür ve yağın yoğunluğunu artırır.
Kabakları arkalı önlü kızartın. Kızaran kabakları havlu kağıt serili bir tabak üzerine alıp, yağının süzülmesini sağlayın. Diğer tarafta bir kase içine 1 buçuk su bardağı kadar yoğurt koyun. Yoğurdun üzerine 1 diş rendelenmiş sarımsak ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.
Bal Kabağı
Kabağın dış kabuğunu yemek tabii ki oldukça zordur, çekirdeğe ulaşmak için kabuğa yakın bir şekilde onu kazıdıkça daha fazla besin öğesi içeren turuncu kısma ulaşılacaktır. Çekirdekleri de beyin sağlığı içine gerekli olan mükemmel bir Omega 6 ve diğer yağ asitleri kaynağıdır.
Kabak çekirdeğinin dört hafta süre ile sıçan ve kobaylara uygulanması ile böbrek, karaciğer ve kan değerlerinde herhangi bir olumsuz değişime yol açmadığı gözlenmiş. Sanırım kabak çekirdeğini kavurmadan, tuzlamadan ve kabuklarını çıkarmadan tümüyle kullanmak en doğrusu.
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Hatta besin değerlerinin kaybolmaması için kabağın aşırı pişirilmesi önerilmez ve özellikle buğuda pişirme gibi yöntemler tavsiye edilir.
Eğer sulu bir şekilde kabaklarınız harca katılırsa mücver pişerken iç kısmı sulu hatta çiğ denecek kıvamda oluyor. Bu nedenle mücveri yaparken rendelediğiniz kabağın suyunu mutlaka tamamen sıkmaya özen gösterin.
Suyunu çıkarmak için süzgecin üzerine rendelenmiş kabaklarınızı alıp bastırarak ya da iki elinizle rendelenmiş kabaklarınızı parça parça alıp sıkma yöntemini de kullabilirsiniz. Ardından bir kaba alın ve harcı hazırlamaya başlayın. Suyunu ne kadar iyi sıkarsanız pişerken dağılma ya da yağ çekme riski azalatacaktır.
Mücverin dağılmasını önlemek için bir tarafı tamamen kızarmadan çevirmemeye özen gösterin. Bir tarafı iyice kızardıktan sonra bir maşa ya da süzgeç yardımıyla mücveri diğer tarafına çevirerek dağılmadan, iyice pişmesini sağlayın.
Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
İlk olarak kabakları yıkayın ve kabuklarını soymadan rendeleyin.
Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin.
Karnıyarık lezzetini patlıcan yerine kabak kullanarak da elde etmek mümkün... "Kabakla karniyarik mı olurmuş?" dememek lazım. Hatta patlıcandan çok daha hafif bu yemek kıymalı, etli, tavuklu veya tamamen sebzeli bir harçla da yapılabilir.
Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri