Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kabak kaç günde bir sulanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kabak kaç günde bir sulanır?

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralıklarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kabak kaç sefer sulanır?

Kabakta Sulama

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak, bitkinin gelişmesi ve verimi bakımından çok faydalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Kabak çok su ister mi?

Sulama: Bal kabağı bitkisi sulama ihtiyacı yüksek olan bir bitki. Bu sebeple toprağının her zaman nemli olduğundan emin olmalı, sulama düzenini asla aksatmamalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Yeşil kabak kaç günde bir sulanır?

işlenmiş toprağa kabak tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 3 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Kabak kaç günde meyve verir?

Yağışların yeterli olduğu durumda ekimden yaklaşık 40-45 gün sonra ilk kabak meyveleri göründüğünde 1.sulama yapılır. Sulamayla birlikte 10-15 kg/da amonyum nitrat gübresi verilir. İlk sulamadan 2-3 hafta sonra 2. sulama yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ustayemektarifleri.com

Kabaklarda Sulama, Gübreleme ve Bakım

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kabağa ne gübre atılır?

Kabak tohumu ekiminden 1 ay önce veya sonbaharda, dekara yaklaşık 5 ton yanmış çiftlik gübresi verilmelidir. Gübreleme yaparken yaklaşık olarak 7-12 kg azotlu gübre, 10-15 kg fosfor, 9-13 kg potasyum, 5-9 kg kireç verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Kabak çapası ne zaman yapılır?

Çapalama: Tohumlar 10-12 gün sonra topraktan çıkar. Her ocakta 1 adet bitki bırakılmak üzere ocaklarda seyreltme yapılır. Seyreltme ile beraber çapa yapılarak topraktaki kaymak tabakası kırılarak bitkinin kökünün hızlı gelişmesine teşvik edilir. Sonrasında 15-20 gün ara ile en az 2 defa daha çapa yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: urgup.ziraatodasi.org.tr

Kabak gölgede kurur mu?

Kabak nasıl kurutulur? Kabağı kurutacağınız yerin direkt güneş almaması önemli. Gölge, çok rüzgar olmayan bir balkon en ideali.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kabak ne zaman ekilir hangi ayda?

Kabaklar için ocak açılarak ekim yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alibotanik.com

Kabak hangi ayda olur?

Kabak tüketimi en çok haziran, temmuz, ağustos aylarında gerçekleştirilir. Bu aylarda kabaklar doğal hava şartlarında büyüme imkanı bulurlar. Eylül ayında da yine birçok kabak türünü tezgahlarda görebilme şansına sahipsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Kabak neden çürür?

Ankete katılan çiftçilerin yaklaşık %50'si en yaygın üretim sorununun çürüme olduğunu belirtmiştir. Üreticilerin %60'ı kabak meyvelerinde çürümeye neden olan faktörün yabancı otlar olduğunu ifade etmiştir. Bölgedeki yaygın yabancı otlardan demir dikeni (Tribulus terrestris L.) ve domuz pıtrağı (Xanthium strumarium L.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: researchgate.net

Kabak sıcağı sever mi?

Kabaklar gelişme denmelerinde ılıman çevre koşullarını, mahsule yatmal döneminde ise sıcağı seven bitkiler arasında yer alır. Sert iklimlerden hoşlanmaz. Soğuklardan çabuk zarar görür. Aynı şekilde aşırı sıcaklıklardan da hoşlanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktob.org.tr

Bal kabağı kaç kez sulanır?

Yağışlar yeterli olduğunda ekim zamanından 40-45 gün sonra ilk balkabağı meyveleri görülmeye başlıyor, bu esnada ilk sulamayı yapabilirsiniz. Sulama ile beraber, dekara ortalama 10-15 kilogram arasında amonyum nitrat gübresi tatbik ediliyor. İlk sulamanın 2-3 hafta ardından ikinci sulama gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Kabak kaç ayda hasat edilir?

Bal kabağı, kış meyvesi olarak bilinir. Özellikle Kasım ve Aralık aylarında pazar tezgahlarında sık sık rastlamak mümkündür. Ancak ekim zamanı da hasat dönemini belirler. Ekim işleminden 110-120 gün sonra hasat edilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Bahçede kabak nasıl yetiştirilir?

Uygun ortamda yetiştirilen yazlık kabak fideleri, 60-80 cm sıra arası ve 50-60 cm sıra üzeri mesafe korunarak ocaklara dikiliyor. Eğer tohumla yetiştiricilik yapılacaksa 60-80 cm sıra üzeri aralıkla tohum ekiliyor. Her ocağa 2-4 adet tohum verilmesi yeterli oluyor. Yazlık kabaklar, tekli masura şeklinde yetiştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Kabak Hasadı ne zaman yapılır?

Balkabağının toplanma zamanı bölgeden bölgeye değişmekle birlikte genellikle ekim ve kasım aylarında toplanır. Bu aylar arasında balkabağının meyveleri tam olarak olgunlaşır ve en lezzetli hale ulaşır. Balkabağının toplanma zamanı yetiştirildiği iklim koşullarına ve bakımına da bağlı olarak değişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kabak fidesi kaç günde yetişir?

Kabak ışıktan hoşlanan bir bitkidir. Gölgeli yerlerde yetiştiricilik yapılmaz. Gölgeli yerlerde narin bir yapı kazanır, hem de bitki üzerinde dişi çiçek oluşturma ve meyve bağlama oranı azalır. Kabaklarda vejetasyon süresi yazlık çeşitlerde 100-130 gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kışın kabak olur mu?

Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ustayemektarifleri.com

Kabak nerede yetişir?

Sıcak ve ılıman iklimlerde yetişir. Sebze olarak tüketilir. Ayrıca tatlısı ve turşusu yapılır. Türkiye'de yaygın olarak yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kabak nasıl korunur?

3-4 dakika beklettikten sonra kabakları kaynar sudan çıkartıp buzlu suya aktarın ve 2-3 dakika da bu şekilde bekletin. Buzlu sudan çıkarttığınız kabakları kağıt havlu üzerine yerleştirerek kurumasını bekleyin. Ardından kabakları buzdolabı poşetine aktarın ve ağzını hava almayacak şekilde kapatarak buzluğa atın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kabak hangi ayda kurutulur?

Kabak kurutmak için ideal zaman, yılın en sıcak ayları olan temmuz ve ağustos aylarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: migrostv.migros.com.tr

Balkabağı çürümemesi için ne yapmalı?

Bütün balkabağını serin ve karanlık bir yerde, ortalama 10-15 dereceli bir ortamda 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Rutubetlenmesini önlemek için, sakladığınız yerin hava aldığından ve kabağın kuru kaldığından emin olun. Balkabağını bütün bir halde buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kabak oyması nasıl kurutulur?

Pazardan veya manavdan aldığımız taze dolmalık kabakları ortadan ikiye kesiyoruz. Sonra dolma oyacağı ile içlerini çıkarıp dışlarına çizgiler atıyoruz ve hepsini böyle hazırlayınca iğneye ipliği saplayıp onar tane ipe diziyoruz. Güneş alan bir yere ipi gerip kurutuyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kabak kurur mu?

Kabak çok çabuk kurur. Etkili sıcakta,en geç iki gün içerisinde kabaklar kuruyacaktır. Kuruyan kabakları temiz bir bez torba içinde kuru bir yerde saklayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cahidesultan.net

Kabak nasil olmali?

Bunun için de şu adımlara dikkat etmeniz önemli: Bal kabağını bütün halde alacaksanız öncelikle kabuğunu mutlaka incelemelisiniz. Kabuğunda farklı benekler, çatlaklar varsa o kabağı asla almamalı, olabildiğince çatlaksız, yarasız olan bal kabaklarını tercih etmelisiniz. Aynı şekilde kabuğun mat olması da önemli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT