İlk olarak kabakları güzel yıkayıp saplarını kesin. Daha sonra kabuklarını alacalı soyun. Dilerseniz kabukları soymayabilirsiniz.
Kabak nasıl kurutulur? Kabağı kurutacağınız yerin direkt güneş almaması önemli. Gölge, çok rüzgar olmayan bir balkon en ideali.
Pazardan veya manavdan aldığımız taze dolmalık kabakları ortadan ikiye kesiyoruz. Sonra dolma oyacağı ile içlerini çıkarıp dışlarına çizgiler atıyoruz ve hepsini böyle hazırlayınca iğneye ipliği saplayıp onar tane ipe diziyoruz. Güneş alan bir yere ipi gerip kurutuyoruz.
Kabak çok çabuk kurur. Etkili sıcakta,en geç iki gün içerisinde kabaklar kuruyacaktır. Kuruyan kabakları temiz bir bez torba içinde kuru bir yerde saklayın. Cam bir kavanoza da koyabilirsiniz.
Tencereye soğanı yağı koyup kavuralım. Salçamızı da ilave edip biraz daha kavuralım. Haşlanmış kabaklarımızı ve sarımsağı ilave edip biraz da sıcak su ilave edip pişmeye bırakalım. Piştiğinde çok sulu olmasın, sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.
İlgili 38 soru bulundu
İlk olarak bir tencereye su koyup kaynatıyoruz başka bir kaba da soğuk su koyuyoruz kaynamış suya kuru kabakları atıp 3-4 dakika haşlıyoruz sonrasında bir süzgeçle alıp soğuk suya atıyoruz ılımasını bekliyoruz.
KIZARTMALIK Kabak NASIL KURUTULUR? Kabakları yıkadıktan sonra 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Daha sonra güneş alan bir yere temiz bir bez örtün ve dilimlediğiniz kabakları da bu beze dizin. Birkaç günde kuruyan kabaklarınızı bez torbalarda veya buzdolabı poşetinde saklayabilirsiniz.
Kabakları kurutarak kışa iyi bir hazırlık yapmak istiyorsanız pişirme yönteminiz her ne olacaksa olsun kabakların iyi bir şekilde kuruması için bir yorgan iğnesi yardımıyla ipe dizerek kurutmaya uygun bir yere asın ya da dilimledikten sonra biz bez üzerine dizerek güneş altına bırakın.
Kabaklarınızı tazeyken alıp kış ayına yemek isteyebilirsiniz ya da daha uzun süre taze yemek için saklayabilirsiniz. Kabağı buzdolabında ya da dondurucuda saklayabilirsiniz.
Soğanlar yemeklik şekilde doğranıp yağda rengi dönene kadar sotelenir. Baharatlar ve salça ilave edilip biraz daha kavrulur. Süzdüğümüz kabaklar eklenip güzelce karıştırılır. 2-3 dakika sotelendikten sonra servis tabağına alınır arzuya göre yoğurt ile servis edilir.
Kabukları israf etmekten kaçınınız. Kabağın vitaminin kabuğunda olduğunu da unutmayınız. - Kabuğu soymak istemiyor iseniz ucu sivri bir bıçağı kabağın üzerinde törpü yapar gibi sürtme işlemi yapınız. Bu sayede kabuğu tem temizlemiş hem de pürüzsüz hale getirmiş olabilirsiniz.
Kabağı tuzlu suda bekletmek te kabağın içindeki şeker tadını bastırıyor bütün kabak yemeklerinde bunu uygulayabilirsiniz.
Bu tarif için 2. bir yöntem; küp küp doğradığımız kabaklarımızı uygun bir kap içerisine alalım. Üzerine kabuğunu soyarak doğradığımız domatesi ilave ederek kaşık yardımı ile karıştıralım. Daha sonra kabaklarımızı buzdolabı poşetlerine paylaştırarak yine havasını alalım ve ağzını kapatalım.
Kabaklar tamamen yada alacalı olarak soyulur.
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralıklarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.
Kabakta Sulama
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak, bitkinin gelişmesi ve verimi bakımından çok faydalıdır.
Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır. Dilimlenmiş balkabağı; oda sıcaklığında 1 gün, buzdolabında 3 gün, buzlukta 8 ay dayanır.
Buzluk poşeti
İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.
Kabaklar ise buzlukta 9 ay boyunca taze olacak şekilde saklanabilmektedir.
Ankete katılan çiftçilerin yaklaşık %50'si en yaygın üretim sorununun çürüme olduğunu belirtmiştir. Üreticilerin %60'ı kabak meyvelerinde çürümeye neden olan faktörün yabancı otlar olduğunu ifade etmiştir. Bölgedeki yaygın yabancı otlardan demir dikeni (Tribulus terrestris L.) ve domuz pıtrağı (Xanthium strumarium L.
İlk olarak fırın 50 ya da 60 ° C'de ayarlanır. Fırının üzerine yağlı kâğıt serilir ve dilimlenmiş olan kabaklar bir santimetre aralıklar ile koyulur. Daha sonra ise her 30 ya da 40 dakikada bir olacak şekilde kabaklar ters çevrilir. Bununla beraber kabaklar buruşuk bir hal aldığında fırından çıkarmak gerekmektedir.
Geniş bir tavaya sıvıyağ bırakılıp salçayı ve sarmısağı kavuruyoruz.Iyıce süzülmüş kabakları tavaya bırakıp tekrar kavruluyor. Ceyrek bardak suyu ılave edıp 2 dak. kadar kabakları pişiriyoruz..Servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt dökuyoruz.Daha sonrada yağda kızdırılmış bıberi yoğurdun uzerıne dokuyoruz...
İndirimli Fiyat: 20,00 TL.
Kabakları ve soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz. Yağı tencereye koyup önce soğanları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Tuzu, biberini ve kabakları ekleyip biraz soteledikten sonra bir su bardağı su ekleyip orta dereceli ateşte 20 dk kadar pişiriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri