Kabağı tuzlu suda bekletmek te kabağın içindeki şeker tadını bastırıyor bütün kabak yemeklerinde bunu uygulayabilirsiniz.
Kabakların suda yüzmeden örtülmesi için üzerlerine tabak gibi bir ağırlık koyun. Kabakları en az yarım gün bu suda bekletin. Ne kadar sert bir kabak istiyorsanız süreyi o kadar uzatın. Kabakları yeterli bekletmenin ardından iyice yıkayın ve bir saat kadar temiz suya yatırın.
5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
Kabakları doğrayıp çok az suyla diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Fazla haşlamayın sonra suyunu salıp lezzetini bırakıyor. Diğer yandan domates dereotu doğrayıp diğer malzemelerle karıştırıp haşlanmış kabağı ekliyoruz. Servise hazırdır.
İçine su eklemeden kendi suyuyla pişen yemeğin tadına doyamayacaksınız. Ayrıca yemeği karıştırmanıza birle gerek yok, piştikten sonra kapağı kapalı halde dikkatlice tencereyi sallayın. Böylece hem yemek karışmış hem de pişen kabaklar ezilmemiş olacak…
İlgili 28 soru bulundu
Sulu kalırsa kızgın yağda etrafa yağ sıçraması tehlikesi yanında fazla yağ çekmesi ihtimali artabilir. Üzerlerine bir çay kaşığı kadar tuz ekilerek kızgın yağda iki tarafı altın rengi olana kadar kızartılır. Yağın yeterince kızgın olması kabakların daha az yağ çekmelerini sağlayacaktır.
3-5 dakika birlikte kavrulan malzemelere 1-1,5 su bardağı su eklenir. Tuzu eklenir. Kabaklar pişene kadar önce bir süre orta ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.
KABAK YEMEĞİ YAPILIŞI:
Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 dakika kadar kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğunuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
Kabakları tuzlu suya koyun. Tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
Derin bir kaseye sosu için maden sodası, un ve tuzu ekleyin, karıştırın. Kabak dilimlerini önce hazırladığınız sosa batırın. Her tarafı güzelce sosa bulanmış olsun. Ardından kızgın yağda kabakları arkalı önlü olarak kızartın.
Pek tabi kabakları tuzlayıp direkt yağda kızartabilirsiniz. Ancak bizim küçük bir sırrımız var. Kabakları doğradıktan sonra sodanın içerisinde bekletin ya da sodalı-unlu bir karışıma bulayın. Sodanın içerisinde beklettikten sonra kurulayıp tuzlayarak kızartma aşamasına geçebilirsiniz.
Kabakları iç kısmı aşağı bakacak şekilde bir iğne yardımıyla ipe dizin. Ancak kabakları ipe dizerken aralarında boşluk bırakmaya özen gösterin. İpe dizdikten sonra kabakları güneşe asın. Birkaç gün sonra kuruyan kabakları bez torbalarda saklayabilirsiniz.
Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Tencereye yağı ve soğanı koyun, kavurun. Soğan kavrulurken kabakları küp küp doğrayın. Kavrulan soğana salça ve baharatları ekleyin. Kabakları da tencereye koyun karıştırdıktan sonra bir su bardağı ılık su dökün tekrar karıştırın, kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır. Dilimlenmiş balkabağı; oda sıcaklığında 1 gün, buzdolabında 3 gün, buzlukta 8 ay dayanır. Pişmiş balkabağı; Oda sıcaklığında 1 gün, buzlukta 8-10 ay dayanır.
Kabakları uzun parmak şeklinde doğrayın ve çok az suda 10 dakika kadar haşlayın. Servis tabağına alıp üzerine tuz serpin.
Kabukları israf etmekten kaçınınız. Kabağın vitaminin kabuğunda olduğunu da unutmayınız. - Kabuğu soymak istemiyor iseniz ucu sivri bir bıçağı kabağın üzerinde törpü yapar gibi sürtme işlemi yapınız. Bu sayede kabuğu tem temizlemiş hem de pürüzsüz hale getirmiş olabilirsiniz.
Kestaneyi andıran harika tadıyla ister öyle tüketin, ister çorba, makarna sosu ya da kahve, kurabiye ve pastaya kullanın. Kabak kabukları da öyle güzel pişiyor ki kabuğuyla yiyebiliyor ya da soslarda kullanabiliyorsunuz. Ayrıca eklediğiniz her şeye de oldukça yoğun ve güzel bir kıvam katıyor.
Kabak: Fesleğen, kakule, tarçın, karanfil, zencefil, mercanköşk, kekik, biberiye, adaçayı ve dereotu.
Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanı kavurup sarımsakları domatesleri atıyoruz. Daha sonra kabakları küp küp doğrayıp onları ilave ediyoruz. Üzerine sıcak su ekleyip kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
tuz hariç dilediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz. isteyen nane dereotu ile tatlandırabilir. üzerine iki kaşık yağsız yoğurt ve iki tam ceviz. ara öğün olarak iki porsiyon meyve. gün içinde bol su içmeyi unutmuyoruz. şekersiz çay, kahve içilebilir. bilhassa eksik mineralleri maden suyu ile tamamlayabiliriz.
Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan kireçte kabak tatlısı için kabaklarınızı pişirmeden önce şekere değil kireçli suya yatırmanız gerekir. Bu işlem kabakların dışlarının sertleşmesine neden olur. Kabaklar en az yarım gün boyunca kireçli suda tutulur. Süre uzadıkça kabakların sertliği de artar.
Bal kabağı tatlısı piştikçe bal kabaklarının rengi değişecek, şerbet kıvam alacaktır ve tatlı yumuşayacaktır. Bal kabağı tatlısı pişip rengi koyulaşınca şerbetine bir kaç tane limon tuzu eklenir, bir iki dakika kadar sonra ocaktan alınır. Soğuyunca cevizle servis edilir.
Kabak Tatlısı Yapılışı
Yukarıdaki yazıda belirttiğimiz gibi kabaklar isteğe göre doğranıp yıkandıktan sonra bir gece önceden pişirilecek olan tencereye koyulur ve damak tadınıza göre şekeri üzerine konulduktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ertesi gün su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte pişirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri