- Potasyum ve magnezyum vitaminleri vücuttaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıklarının ortaya çıkmasını azaltır. - Özellikle yaz aylarında yaşanan alerjilere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir aynı zamanda üst solunum yolları hastalıklarına karşı direncini de artırır. Yasemin.com'dan alınmıştır.
Yıkayıp bal kabağının sert dış kabuğunu soyun ve küçük parçalara kesin. Meyve veya sebze sıkacağında sıkarak suyunu çıkarın. İstenilen miktarda şeker ilave ederek suyu tatlandırın. Alternatif olarak, bal veya elma suyu da kullanabilirsiniz.
Kaynamakta olan 1 litre suyun içerisine 3 kabak kabuğuyla doğranır. 1O dakika kaynatılır. Kabak suyu sabah aç karnına tüketilmelidir. Limon, sarımsak, limon suyu, kekik çayı tansiypn düşürür.
Kabak mücverin ana maddesi kabak su oranı oldukça yüksek bir sebze. Bu nedenle kolaylıkla su salabiliyor, kıvam ve lezzet kayıpları yaşanabiliyor. Bunun yaşanmasının önüne geçmek için en önemli çözüm ise kabağın suyunu güzelce sıkmaktan geçiyor.
İlgili 30 soru bulundu
Kabağı düzenli olarak tüketmek ayrıca ülser, irritabl bağırsak sendromu ve kolon kanseri gibi mide ve bağırsak rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur. Kabak düşük karbonhidratlı ve yüksek lifli olduğu için özellikle tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri ve insülin düzeylerini önemli ölçüde düşürebilir.
İçeriğindeki K vitaminin kan sulandırıcı etkisi vardır. yani kanın pıhtılaşmasını engeller ve böylece damar tıkanıklıklarını önler. Beyinde pıhtı oluşması gibi ciddi sağlık problemlerinin önüne geçer.
YÜKSEK TANSİYONA KABAK SUYU
İbn-i Sina, yüksek tansiyona karşı kabak suyunun iyi geldiğini kitabında belirtti.
Potasyum açısından zengin bir kaynak olan kabağın, yüksek tansiyona karşı etkili olduğu belirtildi.
Balkabağının kendisi gibi, hafif bir lezzeti olan suyunu da tüketebilirsiniz.
Bütün bir bal kabağının kabuk kısımlarını ince bir şekilde soyduktan sonra dilimleyin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra iç kısımlarını alın. Katı meyve sıkacağı ya da mutfak robotundan geçirerek suyunu sıkın. Elde ettiğiniz bal kabağı suyunu, elma ve ananas suyu ile blenderda karıştırın.
Kabak detoksu 3 gün uygulanmalı; hamile, emziren anne ya da kronik hastalığı olanlar uzmanlara danışmalıdır. Kabak detoksu, daha fit ve arınmış bir vücut isteyen kişiler tarafından doğru bir şekilde 3 gün uygulandığında 2-3 kilo vermeyi sağlayabilmektedir.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Kabak, susuzluğu keser. Yüksek tansiyonu düşürür.
Bunun yanı sıra melatonin salgılanmasına yardımcı olarak rahat uyumanızı sağlıyor. Magnezyum bakımından zengin olan kabak çekirdeğinin uykuya dalma sorunu olanlar için faydalı olduğu söyleniyor. Aynı zamanda içindeki kalsiyum seviyesi sebebiyle, kasların gevşemesini de sağlıyor.
Tuz, hipertansiyonun ortaya çıkmasında, kan basıncının yüksek olmasında ve ilaçların etkisinin engellenmesinde önemli rol oynamaktadır. Günlük tuz alımı 4 gramdan az olmalıdır (bir çay kaşığı). Ülkemizde normal beslenme ile günde 15-20 gr kadar tuz alındığı hesaplanmaktadır.
- Tansiyon düşürmede en hızlı yöntemlerin başında sarımsak tüketimi gelmektedir. -Kekik tüketimi tansiyon üzerinde oldukça etkili bir üründür. -Tansiyon düşüren diğer ürünler arasında yoğurt ve ayran da gelmektedir. Tercih edilecek ürünün tuzsuz olmasına dikkat edilmelidir.
Brokoli ve lahana gibi sebzeler uzun süre pişirilirse tadı bozulur. Orta boy bir kabak, çiğ ya da az pişmiş yenirtse yetişkin bir insanın günlük folik asit ihtiyacının %50'sini karşılar. Haşlanmış kabakta karoten maddesi etkili bir antioksidandır. Maydanoz ve biber zengin birer C vitamini kaynağı olduğu için çiğ yiyin.
Kan sulandırıcı besinler limon da içeriyor mu sorusunun cevabı evettir. Kan sulandırıcı besinler İbrahim Saraçoğlu tarafından da araştırılan bir başlıktır. İbrahim Saraçoğlu kanda pıhtılaşma sorununa karşı limon suyunu önermektedir.
Bunlar arasında sağlıklı içeriği ile ön plana çıkan ise kabak çekirdeğidir. Kabağın içinde yer alan çekirdekler demir açısından oldukça zengindir. Bu içeriği ile kansızlık problemi yaşayan kişilerin tüketmesi önerilir.
Sofraların renkli yüzü olan ve kabakgiller ailesinin en tatlı besinlerinden bal kabağı, vücudun herhangi bir yerinde oluşan iltihabın iyileşmesine yardımcıdır. Faydaları saymakla bitmeyen balkabağı, nişasta, şeker, yağ, çinko, magnezyum, A,B ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir.
Kabak, vitamin ve minerallerle doludur. Sindirim sağlığının düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kabakta bulunan su ve lif, kabızlık riskini azaltır. Ayrıca kalorisi düşüktür ve iştahınızı baskılayabilir.
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri