Kaynamakta olan 1 litre suyun içerisine 3 kabak kabuğuyla doğranır. 1O dakika kaynatılır. Kabak suyu sabah aç karnına tüketilmelidir.
- Potasyum ve magnezyum vitaminleri vücuttaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıklarının ortaya çıkmasını azaltır. - Özellikle yaz aylarında yaşanan alerjilere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir aynı zamanda üst solunum yolları hastalıklarına karşı direncini de artırır. Yasemin.com'dan alınmıştır.
Günde bir bardak tüketmeye özen gösteriniz. - Çevresel faktörlerden hasara uğrayan omurganın yapısını güçlendirerek eklem ağrılarının yaşanma riskini azaltır. Aynı zamanda kabakta bulunan demir, magnezyum ve çinko mineralleri bir kemik hastalığı olan osteoporozanın ortaya çıkma oranını azaltır.
Kabak suyu idrar söktürmeye yarar.
İdrar yolu enfeksiyonlarında ve idrar yolu sorunlarında kabaktan faydalanılması gerekir. İyi bir idrar söktürücü olan sakız kabak, çiğ şekilde tüketildiğinde ve özellikle suyu sıkıldığında iyi bir detoks kaynağıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Meyve veya sebze sıkacağında sıkarak suyunu çıkarın. İstenilen miktarda şeker ilave ederek suyu tatlandırın. Alternatif olarak, bal veya elma suyu da kullanabilirsiniz. Tarçın, zencefil veya limon suyu da ekleyerek kabak suyunun lezzetini artırabilirsiniz.
Eğer kabağı mutfağınıza sık sık konuk ederseniz, kalp hastalıklarını evinizden uzak tutmuş olursunuz. Antioksidan bir sebze olduğu için, kalbe giden damarları rahatlatır. Damar tıkanıklığını önler ve kalp krizi gibi sorunları engeller. Ağrı kesici özelliği olan kabak, aynı zamanda kalp çarpıntısına da iyi gelmektedir.
Kabak mücverin ana maddesi kabak su oranı oldukça yüksek bir sebze. Bu nedenle kolaylıkla su salabiliyor, kıvam ve lezzet kayıpları yaşanabiliyor. Bunun yaşanmasının önüne geçmek için en önemli çözüm ise kabağın suyunu güzelce sıkmaktan geçiyor.
İçeriğindeki K vitaminin kan sulandırıcı etkisi vardır. yani kanın pıhtılaşmasını engeller ve böylece damar tıkanıklıklarını önler. Beyinde pıhtı oluşması gibi ciddi sağlık problemlerinin önüne geçer.
Balkabağının kendisi gibi, hafif bir lezzeti olan suyunu da tüketebilirsiniz.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Kereviz, salatalık, kabak, enginar, kuşkonmaz, marul, domates, rezene, pancar, havuç, soğan, sarımsak, patlıcan da idrar söktürücü özelliği olan sebzelerdir. Ayrıca; lahana, turp, tere ve Brüksel lahanası da idrar söktürür, ancak; çok fazla gaz yapar o nedenle gaz sorunu olanların kullanması sıkıntı yaratabilir.
Kabağın suyunu sıkarak yeşil kabak suyu elde edebilirsiniz. Bu sayede vücuttaki toksinlerden kurtulursunuz ve idrar yollarınızı çalıştırmış olursunuz. Yeşil kabak suyunun içerisine limon, elma, fesleğen gibi farklı tatlar da katarak hem lezzetini hem sağlığını arttırmanız mümkündür.
Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Kabak, susuzluğu keser. Yüksek tansiyonu düşürür.
Kabakları tuzlu suya koyun. Tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır.
Kabak detoksu 3 gün uygulanmalı; hamile, emziren anne ya da kronik hastalığı olanlar uzmanlara danışmalıdır. Kabak detoksu, daha fit ve arınmış bir vücut isteyen kişiler tarafından doğru bir şekilde 3 gün uygulandığında 2-3 kilo vermeyi sağlayabilmektedir.
Başınızı soğuk su ile yıkamanız yüksek tansiyonunuzu düşürmek için doğru bir adım olacaktır. Çünkü soğuk su sinirlerinizi uyardığı için tansiyonunuzun düşmesine ön ayak olacaktır. Kekik tüketimi ya da kekik suyu kaynatılması, düşürmekte yararlı olacaktır. Yoğurt veya ayran tüketebilirsiniz.
Yüksek tansiyonun 5 adımda düşürülerek ilaçsız bir yaşam sürdürülebileceğinizi biliyor musunuz? Egzersiz, DASH diyeti, sodyumun azaltılması, alkol kullanılmaması ve kilo verilmesi yüksek tansiyon hastalarında düşük doz ya da tek ilaç kullanımını ortadan kaldırabiliyor.
Kereviz tohumu, kişniş, safran, limon otu, çörek otu, ginseng, tarçın, kakule, fesleğen ve zencefil, hayvanlardan elde edilen sonuçlara göre kan basıncını düşürme potansiyeline sahip olduğu gösterilen bitki ve baharatlardan bazılarıdır.
Kış boyunca hem tatlı hem de ana yemeklerde kullanabileceğimiz bal kabağı, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından ise gerçek bir şifa deposu. Farklı tatlarda değerlendirebileceğiniz bal kabağı düzenli tüketildiğinde karaciğer sağlığından kolesterolü dengelemeye kadar fayda sağlıyor.
Alacağınız bal kabağının ne kadar olgun olduğunu anlamak içinse güneş ve toprakla ne kadar temasta kaldığını gözlemleyebilirsiniz. Bütün haldeki bal kabağının alt kısmını çevirdiğiniz sarı tonların hakim olduğunu görüyorsanız o kabağı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Kabakları doğrayıp çok az suyla diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Fazla haşlamayın sonra suyunu salıp lezzetini bırakıyor. Diğer yandan domates dereotu doğrayıp diğer malzemelerle karıştırıp haşlanmış kabağı ekliyoruz. Servise hazırdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri