Kabak tatlısı, yüksek lif barındırmaktadır. Bunun yanında demir, potasyum, sodyum, kalsiyum ve magnezyum açısından da oldukça zengindir. Bu açıdan baktığımızda kabak tatlısı sağlığa oldukça faydalıdır.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir. Kabak tatlısı şeker oranı yüksek bir tatlıdır.
Kışın tezgahlarda bütün ya da dilimlenmiş halde sıklıkla karşınıza çıkan bal kabağı, bağışıklık sistemini güçlendirir, bağırsak hareketlerini hızlandırır, tok tutar ve cilde iyi gelir. İşte A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan zengin bal kabağının faydaları...
Bal kabağı kaç kalori. Besleyici özelliği sayesinde yaz kış tüketilen bal kabağına diyetlerinizde de yer verebilirsiniz. Düşük kalorili yiyeceklerden biri olan bal kabağını diyete uygun hale getirerek aynı zamanda yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Kış sofralarının vazgeçilmez lezzeti balkabağı, hem göze hem aşka hitap ediyor. Lifli yapısı ile bağırsakları güçlendiren, kabızlığı engelleyen balkabağı, cinsel hayatta sorun yaşayanların da yardımına koşuyor. Afrodizyak etkisi göstererek cinsel gücü ve isteği artırıyor.
Bal ve pekmezi, bal kabağını pişirdikten sonra üzerine ilave etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlayan ve daha birçok hastalığa kalkan olan tahin ile tüketilmesi ise faydasını adeta kat kat arttırıyor.
Balkabağı A vitamini açısından çok zengin bir sebzedir. Bu yüzden normalden fazla tüketildiğinde vücutta fazla A vitamini depolanmasına sebep olur. Bu yüksek A vitamini de karaciğer başta olmak üzere organları yorabilir.
Balkabağı
Vücut direncini yükseltirken çok büyük oranda şekeri de yükselttiğinden şeker hastalarının tüketmemesi gerekiyor.
Bal kabağı çok fazla tüketildiğinde, bağırsakların çok hızlı çalışmasına sebep olur. Bu durum ishale sebep olabilir. Mide krampları yaşanabilir. Özellikle tatlı şeklinde tüketildiğinde mideye zarar verebilecek durumlar yaşanabilir.
Genellikle Kasım ve Aralık aylarında tatlısı ile karşımıza çıkan bal kabağı hafif ve besleyicidir. Yüzde doksanı su olan bal kabağının sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. Farklı çeşitlerde sofralarımıza konuk olan bal kabağının sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilir.
Balkabağının lif oranı çok yüksektir; tokluk sağlar ve kandaki kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini artırarak kabızlığı önler. Balkabağı, mineral yönünden de oldukça zengindir; kalsiyum, magnezyum fosfor içeriğiyle kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Bal kabağının kalorisi oldukça düşüktür. 100 gramı 26 kalori içerir, doymuş yağ ve kolesterol içermez. Diyete yardımcı olan mineraller ve posadan zengindir. Kilo kontrolü programlarında bu özellikleriyle iyi bir seçenektir.
Kabak tatlısı sonbahar ve kış aylarının en sevilen lezzetlerinden. Birçok kişi fazla şeker tüketmek istemediğinden tatlıdan kaçınıyor ama kabak tatlısını şeker kullanmadan da yapabilir ve bu keyfin tadını çıkarabilirsiniz. Şekersiz kabak tatlısı yapmak isteyenler için malzemeler ve tarif aşağıda.
Kabak diyeti sayesinde hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Meyveleri bol ve lif oranı yüksek olan kabak metabolizmayı ve bağırsağın çalışmasını hızlandırır. Bu da kilo vermeyi kolaylaştırır.
"Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor.
Ancak sofra şekeri ile karşılaştırıldığında balın daha küçük bir etkiye sahip olduğu görülmektedir. Araştırmacılar, şeker hastalığı olan bir grupta balın tüketildikten 30 dakika sonra kan şekerinde ilk artışa neden olduğunu buldu.
"BULGUR PİRİNÇTEN DAHA SAĞLIKLI"
Kan şekerini daha yavaş yükseltiyor. Pirinç kan şekerini çok hızlı yükselttiği için çok da hızlı düşürüyor.
Kahve, kola, çay gibi kafeinli içecekler de gaz oluşumunda etkilidir. Ayrıca çok gaz yaptığı bilinen kuru fasulye, soya fasulyesi gibi baklagiller, turp ve kabak gibi sebzeler ve fındık, fıstık gibi kuruyemişler de bu listede yer alıyor.
Tatlıyı en iyi ve uzun süre saklamak için buzdolabında saklamalısınız. Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
İçeriğindeki K vitaminin kan sulandırıcı etkisi vardır. yani kanın pıhtılaşmasını engeller ve böylece damar tıkanıklıklarını önler. Beyinde pıhtı oluşması gibi ciddi sağlık problemlerinin önüne geçer.
Kabak tatlısı şekerli bir tatlı olması sebebiyle bir miktar gaz yapabilir. Bunu önlemek için yemeklerden en az iki saat sonra tüketmekte yarar var.
Hatay Kabak Tatlısı; Cucurbita maxima ve Cucurbita moschata türündeki kışlık bal kabaklarının kireç kaymağında dinlendirilmesinin ardından, şerbet içinde pişirilmesi ile yapılır.Hatay Kabak Tatlısı 05.10.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Şekersiz Balkabağı Toplarının 100 gramında 145 kalori vardır ve besin değeri olarak: 3.56 gr protein, 9 gr yağ, 13 gr karbonhidrat içermektedir. 1 Adette 21.75 kcal ve 15 gr vardır. 1 Porsiyonda 124.7 kcal ve 86 gr vardır.
'Kabakçızade Aybalım' markasını yarattı. ASLEN Ispartalı. Isparta'nın gülü yerine Aydın'ın meşhur kabak tatlısını kendine iş edindi. 'Bu meşhur tatlıyı nasıl endüstriyel bir ürün haline sokabilirim' diye kafa yordu ve 2007'de Aydın'da Kabakçızade Aybalım'ı kurdu. 2011'e kadar sürekli ar-ge çalışması yaptı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri