Fakat bir kısım firmalar ürettikleri kabanların çamaşır makinesinde temizlenmesini de uygun görmüşlerdir. Bu kapsamda üretilen kabanların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Daha yüksek sıcaklıklarda yıkama işleminin yapılması, kabanın kumaş yapısını bozabilir.
Kabanını makinede yıkamak isteyenlerin maksimum 30 derece sıcaklıkta su tercih etmesi gerekir.
Kaşe kabanların temizlenmesi için genellikle kuru yıkama tavsiye edilir. Ancak bazı kabanlar makinede yıkama için de uygundur. Bu durumda üretilen paltoların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Kaşe kabanları daha yüksek bir sıcaklıkta yıkamak kumaş yapısını bozma riski taşır.
Makinenizi narin, yünlü veya elde yıkama programına getirin. Su sıcaklığı ılık olmalıdır. Kaşe kumaşlar oldukça hassas kumaşlardır. Bu nedenle makinede kaşe kaban yıkama konusunda özellikle yıkama suyunun sıcaklığına çok dikkat etmek gerekiyor. 30 dereceden fazla sıcaklıklar kaşe kabanın bozulmasına neden olabilir.
Makinede Kaşe Kaban Nasıl Yıkanır? Makinede kaşe kaban yıkarken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Kabanların ısıya dikkat ederek, doğru ısıda yıkanması önerilmektedir. Bundan ötürü kaşe kabanların çamaşır makinesine atıldığında çok yüksek su sıcaklığı kullanılmaması gerekmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Fakat bir kısım firmalar ürettikleri kabanların çamaşır makinesinde temizlenmesini de uygun görmüşlerdir. Bu kapsamda üretilen kabanların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Daha yüksek sıcaklıklarda yıkama işleminin yapılması, kabanın kumaş yapısını bozabilir.
Yapmanız gereken ilk şey, kabanınızı düz bir zemine sermek olacaktır. Düz zemin üzerine serilen kabanınızı jiletinizi kullanarak tıraşlayabilirsiniz. Bunun için de jileti eğik biçimde tutmanız, tüylenen kısma yavaş yavaş, sürtme işlemiyle uygulama yapmanız gerekmektedir.
Ardından yumuşatıcıyı makinenin yumuşatıcı bölmesine, sıvı deterjanı da deterjan gözüne koyalım. Ceketi temizlemek için sıvı deterjan daha uygun olacaktır. Ceketi mümkün olduğunca soğuk suyla yıkamalıyız. Bunun için makineyi 30 dereceye ayarlayalım ve minimum hız 600 rpm.
Montunuzu 30°C'de yumuşak bir döngüde makinede yıkayabilirsiniz. Varsa, 'ekstra durulama' seçeneğini seçmeniz de tavsiyeler arasında bulunur. Tüye özel bir sabun veya deterjan kullanmanız gerekir. Çamaşır yıkama programları arasında döndürme döngüsü varsa bu işlemi atlayın.
Çamaşır makinesinin hassas yıkama programında ya da elde yıkama programında kolaylıkla temizlenebilmektedir. Suyun sıcaklığı montun deforme olmaması için oldukça önemlidir. Bu nedenle 30 derecede yıkanması önerilmektedir. Montun bakımı ve uzun ömürlü olması açısından sık sık mont yıkamamakta fayda vardır.
Şişme montun narin yapısı gözetilerek 30 derecede ve hassas çamaşırlar için uygun olan bir programda yıkanması uygun olacaktır. Bazı çamaşır makinelerinde bulunan kuş tüyü için özel programlara alternatif olarak çamaşır makinenizin yünlü yıkama programını tercih edebilirsiniz.
Keçe kumaşı sert yapılı olduğu için esnedikçe deforme olabilir. O nedenle keçe kumaşı diğer kumaşlar gibi çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Tüm kaşmir ürünler kuru temizleme gerektirmez. Kaşmir ürününüzün bakım etiketinde özel olarak yazılmadıysa giysinizi elde veya çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkayabilirsiniz.
6. Polyester
Nasıl yıkanır? : Sentetikler programında yıkayabilirsiniz.
Beyaz Kıyafetler Daha Sıcak Suya Dayanıklıdır
genellikle 60-90 derece arasında yıkanır. Bu sıcaklık, beyaz kıyafetlerin daha temiz ve daha beyaz görünmesini sağlar. Ancak yine de kıyafetin üzerindeki etiketi kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, yüksek sıcaklıkta yıkama bazı kumaş türleri için zararlı olabilir.
Şişme montunuzu deterjanlı su içerisinde 20 dakika kadar beklettikten sonra montunuzu çıkartın ve su altında hiçbir deterjan kalıntısı kalmayana dek iyice durulayın. Yıkama işleminden sonra montunuzu uygun adımlarla kurutarak yeniden kabarmasını sağlayabilirsiniz.
Kurutma makineniz varsa en düşük sıcaklığa ayarlayın ve montla birlikte içine birkaç tenis topu atın. Tenis topları, kuruma esnasında montunuzun yeniden kabarmasına yardımcı olacaktır. Kurutma makineniz yoksa çamaşır ipine asmak yerine montunuzu bir havlunun üzerine serin ve kurumaya bırakın.
Günlük hayatta çamaşır sepeti içerisine pek çok sentetik kıyafet atılır. Bu programda yıkayabilmek için bu giysilerin arasından sentetik olanlar seçilmelidir. Polyester, asetat, akrilik, viskoz, vinil ve lateks gibi kumaşlara sahip çamaşırlar da sentetik grubundadır.
Sentetik çamaşırlara örnek olarak bluzlar, gömlekler, naylon çoraplar, spor giyim ürünleri, montlar, yağmurluklar gösterilebilir. Sentetik ürünlerinizi “Sentetikler” programında yıkayabilirsiniz.
Aynı zamanda dolgu malzemesi olarak kuştüyü ve elyaf temelli şişme montları ev ortamında ve çamaşır makinelerinde temizleyebilmek mümkündür. Makineye atmadan önce şişme montun fermuar kısmını kapatmanız ve ters çevirmeniz gerekir. Yani giydiğiniz zaman dış yüzeyi, makineye atıldığında iç kısımda kalmalıdır.
Çamaşır makinenizin deterjan bölmesine hassas kumaşlar için üretilen özel deterjanlardan yeterli miktarda ekleyin. Yumuşatıcı gibi ek kimyasalları kullanmaktan kaçının, bu tür maddeler şişme montunuzun yapısını bozabilir.
Açıklama. Kaşe kumaş kışlık bir kumaştır. Tüylenme yapmaz tok bir duruşu vardır. Yünlü yapısından dolayı kış aylarında sıcak tutar.
Çamaşırları makineye atarken makinenin içerisine 3-4 tane ıslak mendil koyup çalıştırın. Yoğun emici gücü sayesinde ıslak mendil kıyafetlerinize yapışabilecek bütün tüyleri toplayacak. Bir de ıslak mendilin dağılma riski var ki, bunu da ortadan kaldırmak için kaliteli ıslak mendil kullanmalısınız.
Kıyafetlerinizdeki kırışıklıkları açmak için temiz nemli bir havluyu, düz bir zemine serdiğiniz kıyafetinizin üstüne serin. Daha sonra havluyu kıyafetinizin üstüne doğru bastırarak kırışıklıkların hafif nemlenmesini sağlayın. Son olarak nemli kıyafetinizin kurumasını bekleyerek kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri