Yapmanız gereken ilk şey, kabanınızı düz bir zemine sermek olacaktır. Düz zemin üzerine serilen kabanınızı jiletinizi kullanarak tıraşlayabilirsiniz. Bunun için de jileti eğik biçimde tutmanız, tüylenen kısma yavaş yavaş, sürtme işlemiyle uygulama yapmanız gerekmektedir.
Genel olarak, kaşe kabanların ıslak bir bez ve hafif deterjan kullanarak, sıcak suyla nazikçe yıkanması tavsiye edilir. Eğer yıkamak istemiyorsanız ince bir naylon fırçayla, kabanın üzerindeki kiri ve lekeleri hafifçe temizleyebilirsiniz. Kırışıklıkları önlemek için kabanı kolaylıkla ütüleyebilirsiniz.
Kıyafetlerdeki tüylenme sorunu birçok kişinin başına gelir ve özellikle koyu renkli kıyafetlerde oldukça rahatsız edici bir görüntü oluşturabilir. Bu sorunu çözmek için özel ürünler ve aletler kullanmak mümkündür. Bu ürünler arasında tüy toplayıcı, tüy fırçaları ve yapışkanlı silgiler yer alır.
Elde Yıkama
Sıcak su kullanımının tavsiye edilmediği bu yöntemde, yıkama şekliniz de oldukça önemlidir. Kaşe kabanınızı elde yıkarken elinize bir mikrofiber bez alarak silmek suretiyle işlem yapabilirsiniz. Yıkama esnasında kumaşa zarar vermeyecek bir deterjan seçerek gerekli hijyeni ve temizliği sağlamanız mümkündür.
Açıklama. Kaşe kumaş kışlık bir kumaştır. Tüylenme yapmaz tok bir duruşu vardır. Yünlü yapısından dolayı kış aylarında sıcak tutar.
İlgili 38 soru bulundu
1- Polyester: Özellikle kadın giyim ürünlerinde pamukla birlikte sıklıkla kullanılan bir kumaş türüdür. En önemli özelliği çabuk kurumasıdır. Bu nedenle yağmurluk, mont ve kaban gibi kışlık giyimlerde tercih edilir.
Kaliteli bir kaşe kaban kumaşı yumuşak olmalıdır. Bu yüzden kaşe kabanınızın pamuklu olması gerekir. İçi astarlı kaşe kaban sizi kışın soğuk günlerinde korurken, terlemenize de engel olur. Kısacası kaşe kaban alırken kumaşın yumuşak olmasına ve kabanın içerisinde astar olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Çamaşır makinesi yardımıyla yapılabilecek oldukça güvenli ve basit bir iştir, ancak bunu denemeden önce birkaç şeyi göz önünde bulundurmakta fayda var. Hassas ayarda 30 derece programda kaz tüyü montlarınızı yıkayabilirsiniz. Sonrasında kurutma işlemi için kurutma makinesini tercih edebilirsiniz.
Fakat bir kısım firmalar ürettikleri kabanların çamaşır makinesinde temizlenmesini de uygun görmüşlerdir. Bu kapsamda üretilen kabanların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Daha yüksek sıcaklıklarda yıkama işleminin yapılması, kabanın kumaş yapısını bozabilir.
Rüzgâr, yağmur, kar gibi soğuk havaların ve kış aylarının getirdiği hava durumları için kaşe kaban kullanımı koruyucu bir etki sağlamaktadır.
Kaban seçimlerinizin ardından, kullanmaya başlamanızla birlikte tüylenme de gözlemlenebilmektedir. Kabanların tüylenmesi de lif-lif sürtünmesiyle doğrudan ilişkilendirilmektedir. Kaban üzerinde kullanılan liflerin uzunluğu, eğilmeye olan dayanımı da bu seçenekler içerisindedir.
Çamaşır makinesine çeyrek su bardağı (60 mililitre) beyaz sirke ekle. Sirke kıyafetten tüyleri çıkarmaya yardımcı olur. Ayrıca tüylerin fazla yapışmasını önlemeye de yardımcı olur. Sirke çamaşırların kokusunun giderilmesine de yardımcı olur.
Giysinizi sert ve düz bir zemine yatırın. Elinizle giysinin temizlenecek kısımlarını gerdirerek yukarıdan aşağı doğru jiletleyin. ◾İkinci yöntem koli bandı kullanmaktır. Kaliteli ve güçlü yapışkanı olan koli bandını yapıştırıp çekerek giysinizdeki tüylerin büyük kısmını temizleyebilirsiniz.
Suyun sıcaklığı montun deforme olmaması için oldukça önemlidir. Bu nedenle 30 derecede yıkanması önerilmektedir. Montun bakımı ve uzun ömürlü olması açısından sık sık mont yıkamamakta fayda vardır. Eğer leke oluşumu varsa yıkamadan sadece sıvı çamaşır deterjanı ya da sabun tozu kullanarak silmek yeterli olacaktır.
Nemli bir bulaşık süngeri de tüylenen kıyafetlerin temizlenmesini sağlayabilir. Yeni ya da temiz bir bulaşık süngerini ıslatın ve fazla suyundan kurtulmak için iyice sıkın. Daha sonra süngerin sert tarafını tüylenen giysinizin üzerinde yavaşça sürterek tüyleri temizleyin.
Keçe kumaşı sert yapılı olduğu için esnedikçe deforme olabilir. O nedenle keçe kumaşı diğer kumaşlar gibi çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Genellikle kış aylarında tercih edilir. Farklı renk ve modellerde üretilen kaban çeşitleri, sağlam ve dayanıklı yapıları sayesinde kış aylarında vücudu oldukça sıcak tutar. Kış aylarının yanı sıra sonbahar gibi mevsim geçişlerinin yaşandığı aylarda da dış giyim tercihi kabandan yana olabilir.
Bunun sebebi ise kaşe kumaşın suya ve soğuğa karşı dayanıklılığıdır. Soğuk geçirmeme konusunda yüksek bir performans gösteren kaşe kabanlar, kış aylarında vücudu sıcak tutar.
Paltolar, kabanlar gibi uzun modelleri bir kıyafet torbasının içine koyduktan sonra asarak saklamak şekillerinin bozulmaması için çok daha sağlıklı olur. Ayrıca montları asarken ahşap askılar tercih etmek daha doğru olur.
Hafif kaz tüyü montlarda kaliteyi üstün kılabilmek için su itici dikiş ipliği kullanılması gerekir. Tüylerin dışarı çıkışını önlemenin çok önemli olduğu su itici özellikli kaz tüyü montlarda, Coats Gral AW ve Epic AW dikiş iplikleri önerilir.
· Uzun pelüş montlar çamaşır makinesinde kesinlikle yıkanmamalıdır. · Marketlerde satılan deterjanların pelüş montların tüylerinde sertleşmeye ve keçeleşmeye sebep olacağı unutulmamalıdır. · Pelüş kaban kuru temizleme yöntemi, pelüş montlarınızın temizliğinde en uygun yöntemdir.
6. Polyester
Nasıl yıkanır? : Sentetikler programında yıkayabilirsiniz.
Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür. Kumaşın yapısı hem rahat hem de sert olduğu için tüylenme ve kabarma yapmaz.
KISA BOYLULAR
Minyon ve kısa boylu iseniz bacak boyunuzu uzun göstermek için sizin tercihiniz kısa mont ve kabanlar olmalıdır. Geniş modeller boyunuzu daha kısa göstereceğinden bu tarz mont ve kaban seçimi sizin tercihiniz olmamalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri