Saçlar genellikle nemini kaybettikleri için kabarır. Ya da havanın aşırı nemli olmasından dolayı. Hasar görmüş saçların kabarması da daha olasıdır. Eğer saçlarınız kuruduysa veya hasar gördüyse nemli bir ortama çıkar çıkmaz havadaki nemi kapar ve kabarırlar.
Susam yağı, saç ve saç derisini nem açısından besler. Düzenli kullanıldığında saçları yatıştırır, kabarıklığını azaltır ve kolay şekillendirilmesini sağlar. 1 yemek kaşığı susam yağını saçınıza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra şampuanla durulayın. Elma sirkesi, saçın pH'sını dengeler ve kabarmaların önüne geçer.
Saç telleri aşırı işlem, ısıl işlem, yetersiz beslenme, az su tüketimi, yaş ve stres gibi nedenlerden ötürü nemini kaybeder ve özenle şekillendirseniz bile durmadan kabarır. Doğru ürünlerle uygulanan bir bakım rutini ile saçları daha nemli bir hale getirebilir ve kabarmasını kontrol altına alabilirsiniz.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağı gibi saç yağlarını, saç uçlarına uygulayarak saçların yumuşamasını sağlayabilir ve kabarıklığı azaltabilirsiniz. Düzenli Saç Kesimi: Saçlarınızın sert ve kabarık görünmesini engellemek için düzenli olarak saçlarınızı kestirmek önemlidir.
İlgili 35 soru bulundu
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Saçlar genellikle nem kaybından ya da dış etkenler yüzünden kabarır. Öte yandan saç tellerinin hasar görüp kuruması ve sağlıklı yapısını kaybetmesi de bu soruna neden olabilir. Özellikle kıvırcık saçlar, çok daha kısa bir süre içinde kuruduğu için kolay bir şekilde kabarır.
Islak saçları yüksek ısıyla hızlı bir şekilde kurutmak saç tellerinin kurumasına yol açabilir. Kuruyan saçlar da nemsizlikle beraber kabarır ve elektriklenir. Bunun önüne geçmek için banyodan sonra doğru bakım ürünleri kullanmalısın.
•
Kabaran saçlara ne yapmalı dediğinizde evde yapabileceğiniz maskeler saçlarınızı kontrol altında tutmaya yardımcı olacaktır. Bunlardan biri bal ve Hindistan cevizi yağı maskesidir. Her ikisinden bir çorba kaşığını iyice karıştırıp ısıttıktan sonra tüm saçınıza yukarıdan aşağıya doğru sürün.
Saçınızı her yıkadığınızda saç kremi ve ayda en az bir kez de nemlendirici maske kullanın. Eğer saçlarınız asi ve zor şekle giriyorsa maskeyi haftada bir de kullanabilirsiniz. 3. Saçınızı havlu ile kurutmayın. Sürtme hareketi dolayısıyla saç elektriklenir.
Saçınızın ihtiyacı olan nemi en çok banyo rutininden kazandırabilirsiniz. Bu nedenle şampuanlarınızı ve saç kremlerinizi ekstra nem ajanlarına sahip ürünlerden seçerek ihtiyacı olan bakımı rahatlıkla yapabilirsiniz. Saç kremi kullanmayı ise ihmal etmemelisiniz.
Saçlarının kabarmaması ve elektriklenmemesi için saçlarının tamamını kurutmak yerine %30'unu nemli bırakmalı, saçlarının doğal bir şekilde kurumasını beklemelisin. Bu şekilde saçların doğal yoldan kuruduğu için hem zarar görmez, hem de kabarmasına engel olmuş olursun.
Argan yağının saçlar üzerindeki 7 etkisi:
1) Saçı doğal bir şekilde nemlendirir, karışmasını engeller ve daha kolay şekil almasını sağlar. Saçın nemli havalarda kabarmasını ve elektriklenmesini engeller. İşlem görmüş mat saçlara parlaklık verir. Isı ile şekillendirmeye karşı saç tellerini koruma altına alır.
Ara makas çok gür ve kıvırcık saçları seyreltmek için kullanılan bir kuaför tekniği olmaktadır. Bu işlem ile saçların arasından belli olmayacak şekilde inceltme işlemi yapılmaktadır. Ara makas uygulaması sayesinde saçlar kabarık görünümünden uzaklaşarak daha düzgün bir görünüm kazanmaktadır.
Bu yüzden kabarmaya yatkın saçlar sık dişli taraklar yerine, geniş dişli taraklar ile taranmalıdır. Saçlarınızın kabarmasına engel olan geniş dişli taraklar, aynı zamanda saç tellerinizin kırılmasını önler ve dalgalarınızın daha şekilli kalmasına yardımcı olur.
Saçlarınızı taramadan önce parmaklarınızın uçları ile saç derinize masaj yapabilirsiniz. Bu sayede saç derinizdeki sebumu dağıtarak saçlarınızın kabarmasının önüne geçebilirsiniz. Kalın ve kuru saçlar, diğer saç tiplerine göre kırılmaya daha müsaittir.
Kabaran saçlar için şampuan denilince bizim aklımıza ilk olarak Kérastase Discipline Fluidéaliste Sülfatsız Şampuan geliyor. Elektriklenmeye karşı koruyan bu şampuan, saç tellerini koruyarak daha pürüzsüz görünmesine yardımcı oluyor.
Dağınık topuz kabaran saçlar için gerçek bir kurtarıcı. Saçlarınızı tarak yardımıyla değil parmak uçlarınızla topladıktan sonra gelişigüzel bir şekilde tutamları tel tokalarla sabitleyin. Daha volümlü ve dokulu bir görünüm için saçlarınızı tutturmadan önce deniz tuzu spreyinden yardım alabilirsiniz.
Keratin, saçın doğal yapı taşı olan ve saçları güçlendiren ve esneklik sağlayan bir proteindir. Botoks ise ciltteki kırışıklıkları azaltarak daha genç ve taze bir görünüm sunan bir madde olarak bilinir.
Duştan sonra saçı nazikçe havluyla kurulamak, saç kırılmalarını önlemek için dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
Kabarık saçları kontrol etmenin en kolay yollarından biri kuruturken düz ya da büyük yuvarlak fırça kullanmaktır. Kullandığınız fırça ne kadar büyük olursa saçınız o kadar daha düz olur. Saçınızın kabarmasını önlemek için saç kurutma makinesinin ucunu aşağıya doğru tutarak kullanın.
Ürün, saç düzleştirme işlemlerinde kullanılan keratin kompleksi içerir. Ürünün uygulanmasıyla saça keratin yüklemesi yapılır ve saçın uzun süre düz kalması sağlanır. Keratin, saçın en önemli yapı taşlarından birisidir.
Düzleştirici şampuanlar, içeriklerinde bulunan maddelerin etkilerine göre saça farklı sürelerde düzlük sağlar. Günlük kullanım için standart keratin içeren şampuanları tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Brezilya keratin içeren şampuanları tercih ederek uzun süreli düz saç görünümü elde etmeniz de mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri