Katı ve sıvı ilaçlarınızı, orijinal paketinde olması ve yanınızda ilaç kullanmanız gerektiğini belirten doktor raporu bulunması şartlarıyla, kabin bagajında taşıyabilirsiniz.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da uçak altı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Tornavida, testere çekiç, matkap gibi teknik sebeplere nakliye yollu taşınmak istenen nesneler de valizinize kabul edilmeyecektir. Can güvenliğini ihlal eden aletler: Silah, tabanca, tüfek, mermi, kılıç benzeri aletler yolcuların can güvenliğini doğrudan etkileyebileceği için uçaklara asla kabul edilmez.
İlgili 26 soru bulundu
Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz? Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Evet. Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı tatmanızı talep edebilir.
Tıraş köpüğü ve diş macununuzu kabinde taşıyabilirsiniz. Katı ve sıvı ilaçlarınızı, orijinal paketinde olması ve yanınızda ilaç kullanmanız gerektiğini belirten doktor raporu bulunması şartlarıyla, kabin bagajında taşıyabilirsiniz.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Uçuş sırasında ilaç kullanmanız gerekiyorsa ilacınızı el bagajınıza koymayı unutmayın. Ayrıca ilaçlar ve iğneler için İngilizce dilinde yazılmış doktor reçeteleri getirmenizi talep ediyoruz. Bu şekilde gümrük veya güvenlik görevlileri herhangi bir soruları olduğunda reçeteyi kontrol edebilirler.
Uçağa binerken yanımıza alacağımız kabin bagajının içindeki sıvıların 100 mililitreyi aşmaması gerekir. Ağzı kilitli bir torbanın içinde her biri 100 ml aşmayacak şekilde sıvı, jel, aerosol vb. ürünler taşıyabilirsiniz.
Şuruplar ve İlaçlar
Hazır yasaklı sıvılar konusundan bahsederken ilaçlar için de 100 ml kuralının geçerli olduğunu hatırlatalım. Taşımanız gereken devasa büyüklükteki şurup kutunuz da, eğer havaalanı yetkililerini önceden bilgilendirip izin almadıysanız bu kurala tabi.
4- Şampuan ve spreyler
El bagajınızda 100 mililitreden büyük şampuan ve sprey gibi ürünler varsa, bavulunuzu en baştan uçak altı bagaja vermenizde yarar var.
Sadece 100 mililitre sıvı, jel ve aerosol getirilmesine izin veren düzenleme, 2006 yılında İngiliz polisinin Birleşik Krallık'tan ABD ve Kanada'ya seyahat eden yedi uçakta sıvı patlayıcıları patlatmaya yönelik bir terör planını ortaya çıkarmasından sonra yürürlüğe girdi.
El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.
İlk olarak uçuşuna izin verilmeyen ilaçlara değinmemiz gerekirse yanınızda taşıyacağınız ilaçların mutlaka reçeteyle satılan ilaçlar olması ve çantanızda reçetelerinin bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde bu ilaçların geçişine izin verilmemektedir.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
Yurt dışından posta veya hızlı kargo ile ilaç temininde, gümrüklerde kolaylığa gidildi. Vatandaş, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) bilgilendirilmesine ihtiyaç duymadan, ilacını gümrükten geçirebilecek.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri