Doğal ortamda 60 kadar çeşidi olduğu bilinen Sansevieria kılıç çiçeğinin en yaygın 4 çeşidi iç mekanlarda kullanılır.
Paşa kılıcı bitkisinin yaklaşık 60'a yakın çeşidi bulunmaktadır.
Kılıç çiçeği halk dilinde Peygamber kılıcı ve paşa kılıcı olarak ta adlandırılmaktadır. Kılıç çiçeği bakım olarak kolay bir yapıya sahip salon bitkisidir. Bitkinin boyu 2m olabildiği gibi bodur boylu olanları da mevcuttur.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
KILIÇ ÇİÇEĞİ İLE EV SAHİBİ OLMA
Muhammed S.A.V. in en sevdiği çiçek olduğundan adına peygamber kılıcı da denmektedir. Rivayete göre kılıç çiçeğinin boyunu 1 metreye kadar uzatan kişinin ev sahibi değilse, ev sahibi olabileceği söyleniyor.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Her çiçek gibi bu çiçeği de don olayından korumanız gerekir.Halk arasında boyu 1 m. yi geçerse eken kişinin bir dileğinin gerçekleşeceğine inanılır. (Genel de ev sahibi olacağına rivayet edilir)Kışın iki hafta da bir kez, Yazın hafta da bir kez su vermeniz yeterlidir.
Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır. Oksijen seviyesini çoğaltan ve karbondioksiti azaltan ve zararlı organik bileşikleri emen kılıç çiçeği, havadan kaynaklı olan alerjileri de önler.
Saksı seçimi: Kılıç çiçeği orta boyutlarda derin bir saksıda yetiştirilir. Boyu uzadıkça saksı değişimi yapılabilir. Saksı değişimi için en uygun zaman, Nisan ayıdır. Saksının altında mutlaka drenaj delikleri bulunmalıdır.
Çok soğuk ve havasız ortamları sevmeyen kılıç çiçeği, kışın iki haftada bir kez, yazın ise haftada bir kez sulanıyor. Güneşi seven bir bitki. İnanca göre, bu çiçeğin tohumunu ektikten sonra boyunun 1 metreyi geçmesi bekleniyor. Eğer geçerse çiçeğin sahibi ev alıyor.
Her koşulda yaşayabilir. Az ışık alan alanlarda da aydınlık ortamlarda da yaşayabilir. Direkt yoğun güneş ışığına maruz kalmamalıdır. BÜYÜME: Köklerinden daha çok yavru vermesi için küçük bir saksıda bakılması önerilmektedir.
Paşa kılıcı nadiren saksı değişimine ihtiyaç duyan ve yavaş büyüyen bir bitki. Ancak bol miktarda güneş ışığı alırsa hızla büyüyebilir ve saksı değişimi gerektirebilir. Bu bitkileri dikmek için en iyi dönem ilkbahardır.
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir.
Kılıç çiçeği adıyla da bilinen paşa kılıcı, NASA'nın onayladığı çiçekler arasında yer alır. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürür ve daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymadığı için, evde kolayca yetiştirilebilir.
toprak bir saksıya dikilir ve özenli bakılırsa her yıl ince, uzun bir sap üzerinde küçük, beyaz ve güzel kokulu. çiçekler açar.
Paşa kılıcı bitkisi, sulama ihtiyacı düşük seviyede olan bitki türleri arasında yer alır. Yani daha net bir ifade ile bitkinin tüm türlerinin kuraklık toleransı yüksektir. Çünkü kılıç çiçeği, saksısına dökülen suyu kökleri vasıtasıyla yapraklarında biriktirir.
Paşa kılıcı çiçeği yılbaşında açan bir çiçektir. Özellikle her yıl küçük ve beyaz görüntüsü ile beraber harika bir etki oluşturur. Aynı zamanda bulunduğu ortama oldukça güzel bir koku verdiğini eklemek gerekir.
Bambu bitkisini evde bulundurursanız eğer evinizdeki negatif enerjiyi ortadan kaldırarak daha huzurlu bir yaşam ve daha huzurlu bir uyku çekebilirsiniz.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Peygamber kılıcı bu çiçeğin adı, rivayete göre, bunun tohumunu ektikten sonra, boyu 1 metreyi geçtiğinde ev sahibi olunulurmuş. :) İnanır mısınız, inanmaz mısınız bilmem ama denemekten zarar gelmez.
Paşa Kılıcı çiçeğinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. En iyi hava temizleyici ev bitkilerinden biri olmasının yanı sıra, çok güzel ve eşsiz görünüme sahiptir. Karbondioksit seviyesini düşürür, benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri