Genellikle ofis tipi beyazlatmadan sonra 24 saat boyunca hassasiyet görülebilir. Çok ağrılı değildir; sadece sıcak veya soğuk gıdalara karşı hassasiyet vardır. Genellikle kendiliğinden düzelmekle birlikte işlem sonrası hassasiyet giderici jel veya hassasiyet giderici diş macunu da kullanılabilir.
Özellikle ilk gün hastanın anti enflamatuar özellikli bir analjezik (ağrı kesici) kullanması gerekir. Yine ilk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır. Diş beyazlatma (Bleaching) sonrasında her hastanın uyması gereken bir diyet listesi vardır. Her türlü renk verici yiyecek ya da içecek yasaktır.
Diş beyazlatma işlemi dişlerde kalıcı bir hasara, ağrıya sebep olmaz . İşlem sırasında ve sonraki 1-2 gün geçici bir hassasiyet olabilir.
Herkesin merak ettiği, halk arasında yanlış yorumlanan hatta bazı meslektaşlarımızın bile yanlış yorumladığı konuya açıklık getirmek isteriz. Diş beyazlatma dişe zarar verir mi? Cevabımız tabii ki HAYIR.
İlk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır. Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini takiben en az 3-4 gün süreyle kullanılmamalıdır. Beyazlatıcı diş macunu kullanımı da beyazlatma etkisini uzatacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Kahve, çay, sigara, salça, vişne suyu, kırmızı şarap vb. gıdaların tüketiminden kaçınılmalıdır. Asitli içecekler tüketilmemelidir. Beyazlatma sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebilmektedir. Bu nedenle çok soğuk ya da çok sıcak yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır.
Bleaching (diş beyazlatma) işlemi, diş rengini 30 ila 60 dakika arasında 3-4 ton kadar açabilir (dişin renginin kaç ton açıldığı kişiden kişiye göre değişir).
Lazer diş beyazlatma güvenli ve etkili bir işlemdir. Ciddi yan etkilere, zararlara neden olmaz, ancak lazerle diş beyazlatma geçici basit rahatsızlığa neden olabilir. Dişlerde hassasiyet ve diş etlerinde hafif tahriş en yaygın görülen yan etkilerdir. Genellikle bu yan etkiler hafif ve kısa sürelidir.
Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra yapılması gerekenler vardır. İşlem sonrasını takip eden ilk birkaç gün içinde aşırı soğuk ya da aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Sigara, çay, kahve, vişne, kiraz gibi rengi koyu olan yiyecek ve içeceklerden 3 – 4 gün uzak durulmalıdır.
Dişlerinizi beyazlatma işlemi, dişlerinizi tartar ve leke oluşumundan tamamen korumaz. Bu nedenle gün içinde en az iki defa olmak üzere diş fırçalamaya devam edilmelidir. Ayrıca işlem sonrasında da yine 6 ay ila 1 yıl arasında rutin diş hekimi ziyaretlerine devam edilmelidir.
Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer? Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir ve yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki diş beyazlatma kalıcı bir işlem değildir. Diş hekiminizin size verdiği önerilere uyarsanız ve düzenli rutin kontrollerinizi aksatmazsanız 2 ile 3 yıl aralığında kalıcılığı oluyor.
Diş beyazlatma işlemi sırasında oluşabilecek hafif ağrıyı azaltmak için şu yollar denenebilir: Ağrı kesiciler: Over-the-counter (OTC) ağrı kesiciler, işlem sırasında veya işlem sonrasında ağrıyı azaltmak için kullanılabilir. İbuprofen veya paracetamol gibi ağrı kesiciler, diş ağrısını azaltmak için etkilidir.
Jel dişlerde belirli bir süre bekletilir, temizlenir ve hastanın yeni diş rengi kontrol edilir. Gerekli görüldüğü takdirde diş beyazlatma seanslarına devam edilir. Yalnızca ön sekiz diş üzerinde etkili olan ofis tipi diş beyazlatma işleminin etkisi 24 saat sonra tam olarak gözlemlenebilir.
Bir süre dişin dış yüzeyinde gözüken sararma, diş fırçalama için diş macunlarıyla geçse de bir süre sonrasında da lekeler daha koyu olacağı için diş rengini koyulaştırır ve istemeden sararmasına neden olur.
Diş beyazlatma işlemi akabinde istenildiği miktarda su tüketilebilir. Bu sayede gereken tükürük üretimi de sağlanır. Düzenli diş fırçalamak da diş temizletme sürecinin en hayati unsurlarından biridir.
Diş beyazlatma işlemi 16 yaşından küçük hastalara uygulanmaz. Bu yaşlardaki hastalarda pulpa odası ve dişin sinirleri en geniş boyutlarındadır. Beyazlatma uygulanırsa pulpa irrite olur, aşırı hassasiyet oluşur ve kanal tedavisine ulaşan sonuçlar ortaya çıkabilir.
Diş beyazlatma işleminden sonra kullanılacak diş macunu beyazlatıcı etkili florür içeren bir diş macunu olmalıdır. Bu sayede diş beyazlatma sonrası elde edilen sonuçların daha uzun süre kalıcı olması sağlanabilir.
Sigara ve Tütün Kullanımına Ara Verin
Bunun yanında, eğer düzenli bir sigara kullanıcısıysanız dişlerinizin lekelenmesi ve sararması kaçınılmazdır. Başarılı bir diş beyazlatma prosedürü için en azından birkaç gün boyunca tütün ürünlerine ara verin!
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
1.Diş ağartma Vital tek diş için en fazla dört adet, malzeme fiyatları hariç olarak 750 TL den başlamaktadır. 2.Diş ağartma çene için ve malzeme fiyatı hariç olarak 2.000 TL den başlamaktadır. Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılında ortalama Boğaziçi Diş Hastanemizde 2.000 TL 'dir.
Genellikle beyazlatma işlemleri 1-1.5 saat sürer ve tek seanslık işlemdir. Çok hızlı yapılan beyazlatma işlemi agresif kabul edilir.
Profesyonel diş beyazlatma fiyatları genellikle 1000 TL ile 5000 TL arasında değişir. Diş hekiminizin önerdiği yöntem, kullanılan materyaller ve işlem süresi, fiyatı etkileyen faktörlerdir. Diş beyazlatma fiyatları, klinikler arasında da farklılık gösterir. Büyük şehirlerdeki kliniklerde fiyatlar daha yüksek olabilir.
Bu işlemi yaptıranlar genelde özel hastaneleri ya da özel klinikleri tercih ederler. Ancak buna karşın özellikle son yıllarda diş beyazlatma işlemini bazı devlet hastaneleri de uygulamaya başlamıştır.
Çünkü beyazlatma işlemi, dişin en üst tabakası olan mineye uygulanan bir işlemdir. Mine sinir sistemine dahil olmadığı için, işlem sırasında hastanın ağrı hissetmesi söz konusu değildir. Diş beyazlatma işleminin hastaya verdiği tek sıkıntı, ağzının uzun süre, boyunca açık kalmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri