Bu tüpler ikiye ayrılır; medikal ve sınai oksijen tüpleri.
Oksijen Tüplerinin Kullanım Süresi Ne Kadardır? Oksijen tüplerinin kullanım süreleri, tüp hacmine ve akış ayarına bağlıdır. Örneğin, 10 litre oksijen tüpü 2 litre/dakika akış ayarında yaklaşık 6-7 saat kadar, 5 litre ise yaklaşık 3-3,5 saat kadar kullanılabilir.
Çelik oksijen tüpleri maksimum 50 litre üretilirken, alüminyum oksijen tüpleri maksimum 10 litre kapasiteli üretiliyor.
F tipi : 17.5 kg 1500 L O2 (3L/dk=8 h)
İlgili 29 soru bulundu
3.9- Firmalar, dolum yaptıkları her parti için dolum basıncını (bar) ve dolum miktarını (m³) detaylı olarak belirteceklerdir. Çalışma basıncı; 40 lt'lik tüpler için min.150 bar ve oksijen gazı miktarı min. 6,4 m³, 50 lt'lik tüpler için ise min.150 bar ve oksijen gazı miktarı min. 7,96 m³ olacaktır.
SANAYİ GAZLARI
*Tüpler, özel alaşımlı yüksek kaliteli dikişsiz çelik çekme borulardan, (TS 11169) standardına uygun olarak 0.22 lt. kapasiteden 66.7 lt. kapasiteye kadar değişik hacimlerde, 225-250-300-345 Bar basınçlı olarak üretilmiştir.
Tüplerin test periyotları depoladığı gaz cinsine göre 5 veya 10 yıl olarak TS 7450'de belirtilmektedir. TS 1519 ve TS 11169'a göre imal edilen tüplerin, dolumu yapılan gaz cinslerine göre bir kullanım süresi vardır.
Dakikada 12-15 litreye kadar (%99 yoğunlukta) oksijen verilebilir. ▪ Bu maske özellikle hipoksi veya şokta olan hastalarda kullanılır.
Oksijen Tüpü Fiyatları Ne Kadar? Taşınabilir oksijen tüpü fiyatları 1.500₺ - 2.500₺ arasında değişmektedir.
DOLULUK ( BAR ) ORANI KONTROLÜ: VANA HAFİFÇE AÇILIR, MANOMETRE İBRESİNİN YÜKSEKMESİ GEREKİR VE İBRENİN DURDUĞU SAYI BAR OARANINI GÖSTERİR.
2 Lt oksijen tüpü 2 lpm ayarında sürekli kullanımda 1 saat 20 dakika gider.
Akciğerler bu fonksiyonunu yerine getiremediğinde dışarıdan oksijen veren cihazlara ihtiyaç duyarız. Başlıca; kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), astım, intersitisyel akciğer hastalığı gibi kronik akciğer hastalıkları en sık ihtiyaç duyulan durumlardır.
Oksijen Seti 0-25 lpm. 2, 3 ve 5 Lt. tüp seçenekleri mevcuttur. Tüpler yeniden doldurulabilir. 2 lt. 200 Bar Alüminyum Oksijen Tüpü.
Oksijen tüpleri ve oksijen konsantratörleri.
Oksijen regülatörünün çıkış kısmına oksijeni nemlendirecek bir su kabı konulmaktadır. Bu su kabının çıkışına yakılan oksijen kanülü vasıtasıyla NIMV hava hortumu veya hastanın yüzündeki maske üzerindeki bir giriş alanına oksijen eklemesi yapılmaktadır.
Oksijen Konsantratörleri 24 saat çalışabilir şekilde üretilse de, 7 – 8 saat sürekli kullanım sonrasında ortalama yarım saat kadar dinlendirmeniz cihazın ömrünü uzatır ve aşırı ısınmalara karşı tedbir sağlar.
Sağlıklı bir insanda tipik oksijen satürasyon seviyeleri %95-100 arasında değişir. Akciğer sorunları olan kişilerde ise bu değerler biraz daha düşük olabilir.
KOAH hastalarında oksijen satürasyonunun %90'ın üzerinde olması istenmektedir. Oksijen tedavisi alırken, oksijen çok açılmamalı 1-2 lt/dakika olarak uygulanmalıdır. Yüksek oksijen düzeyi kanda karbondioksit birikimine sebep olmaktadır.
Yüzde 90'ın altındaki oksijen düzeyi düşük olarak kabul edilir ve bu, hipoksemiye neden olabilir. Yüzde 80'in altındaki oksijen düzeyleri, bu düzeylerde beyin ve kalp gibi organların çalışması bozulabileceğinden, gecikmeksizin müdahale gerektirir.
Lazer tüpünün ışığı beyazlamaya başladıysa lazerde bulunan gazın azaldığı ve yakın zamanda biteceği anlaşılır.
Oksijen tüpü neyle temas etmemeli? Oksijen tüpü, açık alevler ve yüksek ısı kaynaklarıyla kesinlikle temas etmemelidir. Aksi halde yangın ve patlama riski meydana gelebilir. getirir. Aynı zamanda, yağlar ve yağlı maddeler ile teması da önlenmelidir.
Oksijen tüpleri mavi, Azot tüpleri yeşil, Asetilen tüpleri sarı, yanıcı gaz tüpleri kırmızı ve diğer bütün gazlara ait gri renk kodları ile boyanmaktadır. Tüplerin gerek renkleri, gerek uluslararası standartların öngördüğü diğer testler bakımından, müşteri istekleri aynen karşılanmaktadır.
Portatif oksijen tüpleri genellikle ambulanslarda, hastane acil servislerinde ve evlerde kullanılmaktadır. Alüminyum olanlar daha hafif olduğu için taşıması da kolaydır ve özellikle hasta nakillerinde tercih edilir. Hastanelerde merkezi gaz sistemi bulunmaktadır.
Tüp Ağırlığı: 3.6 kg.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri