En önemli ayrıntı da, E-İmza ile android, ios veya benzeri uygulama tabanlı Akıllı Cep Telefonları ile Tablet bilgisayarlardan Uyap ve E-Devlet uygulamalarına girilememektedir. Çünkü, akıllı kartın cep telefonuna veya tablet bilgisayara takılması mümkün değildir.
Bireysel elektronik imza için başvuru sahibinin, üzerinde TC kimlik numarası yazan nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi resmi bir kimlik belgesine sahip olması gerekir. Bu belgenin aslı ile birlikte elektronik sertifika taahhütnamesi ve başvuru formunu doldurması gerekir.
İlgili 21 soru bulundu
Mobil İmza sahibi olmak Türk Telekom'la artık çok kolay! Bireysel başvurular: Türk Telekom İmza'ya başvurmak için üzerinde T.C. Kimlik Numarası yazan nüfus cüzdanı veya ehliyetiniz ile birlikte size en yakın mobil imza vermeye yetkili Türk Telekom Bayisine uğramanız yeterlidir.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
Türkiye'de mobil imza, ıslak imzanın yerine geçen bir dijital imza türüdür. Mobil imza, elektronik imza olarak kabul edilen ve hukuki geçerliliği olan bir yöntemdir. 2004 yılında yürürlüğe giren 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu, mobil imzayı ıslak imza ile aynı yasal geçerliliğe sahip olarak kabul etmektedir.
Özellikler. *Mobil İmza Servisi sadece Mobil İmza Uyumlu SIM Kartlar ile kullanılabilir. Mobil İmza kullanmak isteyen abonelerimiz SIM kartlarını başvuruları sırasında Vodafona Shoplardan temin edebilirler. *Mobil İmza Servisi ile e-devlet, internet bankacılığı ve benzeri dijital ortamlarda işlem yapabilirsiniz.
BTK tarafından elektronik imza kullanılan sim kartlarda şifreleme algoritması değişikliği yapılmasına ilişkin gönderilen tebliğ uyarınca 1 Ocak 2015 itibarıyla Mobil İmza Servisi sadece 128K 4G LTE sim kartlarda kullanılabilmektedir.
İmza, uzun süre kalan mürekkep kalem ile atılmalıdır. Mümkünse her zaman aynı kalemle imza atılmalı, hatta imza kalemi olarak belirlenmiş bir kalem bulundurulmalıdır. İmza, isim ve soyadının kullanılması ya da ismin kısaltılması ve soyadının yazılması ile oluşturulmalıdır.
PTT Üzerinden e-İmza Başvurusu Nasıl Yapılır? - https://eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr/ adresinden Elektronik Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi'ni seçerek e-imza başvurunuzu gerçekleştiriniz.
Türk Telekom Mobil İmza Ücreti ve Başvuru 2022!
Türk Telekom'un mobil imza ücreti aylık 4,95 TL'dir. Ayrıca, tek sefere mahsus 4 TL'lik işlem ücreti ve 128K sim kartı için 35 TL ödeme alınır. Başvuru için kimlik kartı fotokopiniz de istenmektedir.
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
8 Kasım 2022 tarihi itibariyle Mobil İmza servisinin aylık sınırsız kullanım bedeli KDV ve ÖİV dahil 13 TL olacaktır. Mobil imza servisinden faturalı Türk Telekom aboneleri yararlanabilmektedir.
Mobil İmzaya nasıl başvurabilirim? İnternet Bankacılığımızda yer alan "Güvenlik Yönetimi" altındaki "Mobil İmza" menüsünden ön başvurunuzu yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri