Geleneksel Diş Köprüsü Ağız içinde ki 31 adet diş içerisinde eksik bir diş olduğunda, bu tedavi uygulanır. Fakat eksik diş olan lokasyonun yan taraflarında ki dişler, mutlaka doğal diş olması gerekir. Şayet yan kısımlar da doğal dişler bulunmuyorsa, geleneksel diş köprüsü tedavisi uygulanamaz.
Köprü diş özellikle iki sağlıklı dişin arasında bulunan diş kayıplarında tercih edilmelidir. Bu sayede diğer dişlerden destek alınarak bir köprü kurulabilir ve ortadaki diş eksikliği rahatlıkla giderilebilir. Köprü işlemi sayesinde diş estetiğinizi koruyabilir ve daha sağlıklı bir gülüşe sahip olabilirsiniz.
Birden fazla diş kayıplarında iki implanta köprü tedavisi oldukça rahat ve sağlıklıdır. Diş kaybı birden fazla olduğunda her hasta protez kullanamaz. Özellikle de hareketli protezler, hem kullanım hem de görsellik açısından her hastaya uygun olmayabilir.
Tek diş eksikliğinin tedavisi 2 şekilde yapılır. Eksik bölgeye implant uygulanarak ya da komşu dişler kesilerek köprü uygulanarak. Köprü uygulamasında sağlam olan komşu dişlerin kesilmesi gerekir.
Köprü diş genellikle ağız yapısı implant için uygun olmayan hastalara tavsiye edilir. Eğer hastanın ağız ve çene kemik yapısı ya da yumuşak doku yapısı implant kullanımı için uygun değilse, bu hastalara köprü diş tedavisi önerilir.
İlgili 20 soru bulundu
Eğer kron köprü yapılmazsa, defekte olan dişin yan tarafındaki ve karşı çenedeki dişler, oluşan boşluktan dolayı hareket eder ve çene kapanışı bozulur, diş eti problemleri, kemik kayıpları ve çiğneme kaybı görülür. Bu da daha fazla diş kaybı demektir.
Köprü dişin ömrü 10 yıl veya daha uzun süre dayanabilir. Genelde doğru bir şekilde bakım yapılırsa ve düzenli diş hekimi kontrolleri sağlanırsa, köprü dişler uzun yıllar boyunca dayanabilir.
Aslında, ağız hijyeni iyi olan ağızlarda kaplamalar ve köprülerin içindeki destek dişlerin çürümesi beklenmez. Ancak burada en önemli kriter, yapılan köprülerin destek dişler ve çevre dokuyla maksimum uyumlu olmasıdır.
Ortalama olarak, 3'lü bir köprü dişin fiyatı genellikle 10.000 TL ile 20.000 TL arasında değişebilir. 4'lü köprü dişler ise, üç anker dişin arasına yerleştirilen iki yapay dişten oluşur. 4'lü bir köprü dişin fiyatı da ortalama 10.000 TL ile 20.000 TL arasında olabilir.
Diş eksikliği olması durumunda implant tedavisi SGK tarafından karşılanacaktır. Konjinetal diş eksikliği bulunan hastalara ait implant ücretleri de karşılanacaktır.
Tedavi ortalama 7 günde tamamlanır ve genellikle iki defa klinik ziyareti gerektirir. 1. İlk randevu – Anestezi ve diş kesimi Diş hekiminiz; köprü yapımı sırasında küçültülmesi gereken dişlerinize küçük bir anestezi yaparak uyuşturur.
Uzun süre dişsizlik durumunda yapılan tedavilerde hastalar farklı hissedebilir. Dişsizlik süresi kısa olduğunda hastalar hemen sabit köprü protezlerine alışacaklardır. Ağız içi yeni şeylere alışma süresi kısadır. Ortalama alışma süresi maksimum birkaç haftadır.
Protezler, eksik dişlerin yerine getirilmesi için kullanılan esnek ve estetik seçeneklerdir. Tam protezler, tüm dişlerin eksik olduğu durumlarda tercih edilirken, kısmi protezler sadece belirli dişlerin yerine getirilmesinde kullanılır. Protezler çıkarılabilir olduğu için temizliği ve bakımı kolaydır.
Köprünün önemli tek avantajı düşük maliyetli olmasıdır ancak implantın daha güvenli, dayanıklı ve uzun ömürlü olduğu dikkate alınarak yapılacak kâr-zarar hesabında implantın uzun vadede daha karlı olduğu görülecektir.
Diş Köprü İşleminin Zararları
Ancak diş köprüsünün kısa ömürlü olması, işlem sonucunda diş eti rahatsızlıklarına sebebiyet vermesi, diş eti sorunları ile karşılaşma riski taşıması gibi zararlı yönleri bulunmaktadır.
Tıpkı doğal dişlerinizde olduğu gibi, diş protezinizde de plak ve tartar birikerek ağız kokusuna yol açabilir. Günlük yaşantınıza kendinize güven duyarak devam etmeniz için temiz bir diş protezine sahip olmanızı sağlayacak önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.
Köprü dişin yapışacağı iki doğal diş hazırlanır. Genel olarak dişlerin ve diş boşluğunun izlenimi hazırlanarak laboratuvara gönderilir. Kalıcı köprü gelene kadar geçici bir köprü yerleştirilir. Kalıcı köprü hazır olduğunda geçici köprü çıkartılarak kalıcı olan yerleştirilir.
Diş destekli bir köprü, dişlerinize iki implant yerleştirmek yerine, bir köprünün yerleştirilmesini desteklemek için mevcut dişlerinizi kullanır. Eksik olan dişlerin yanına kuron yerleştirilir ve yerine yapıştırılır. Diş destekli köprü, diş implantı ile aynı gerçekçi görünümü ve hissi sağlar.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Diş kesilmeden kaplama yapılmamaktadır ancak lamine yapılabilmektedir.
Söz konusu diş kaplama olduğu zaman hastalar, porselen diş mi, zirkonyum diş mi sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Estetik görünüm sağlaması ve diş eti için faydalı olduğundan dolayı daha çok zirkonyum diş kaplamalar daha çok tercih edilmektedir.
Uzmanlar tarafından gerçekleşen diş kesilmesi işlemi sonrasında o bölgeye uygulanan anestezi iğnesinin etkisi geçtiği takdirde dişlerde ağrı görünmesi normal bir süreç olarak kabul edilmektedir. İşlem sonrası 1 ile 3 gün arasında ağrı ile karşılaşmak mümkündür.
Köprü Diş Takılırken Acır mı? Köprü, diş kaybı nedeniyle dişlerin yerini doldurmak için kullanılan bir protez türüdür. Köprü, sağlam dişlerin yanına yerleştirilen ve eksik dişlerin yerini dolduran yapay dişlerden oluşur. Köprü takılması sırasında genellikle lokal anestezi kullanılır, bu nedenle ağrı hissedilmez.
Vidasız olan ile vidalı olan arasındaki temel fark kullanılan malzemedir. Hastanın diş köklerine vidalama yapılmadan titanyum kullanılarak diş sabitlenmektedir. Hasta dilediği zaman bu dişi çıkararak temizliğini sağlayabilir. Estetik anlamda aralarında bir fark bulunmamaktadır.
Kaplama dişin düşmesinin farklı sebepleri olabilmektedir. Alttaki dişin çürümesi, kaplamanın aşınması gibi durumlarda kaplamanın düştüğü görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda doktorların tekrar kaplama hazırlaması gerekmektedir. Kaplama yapılan diş küçükse o zaman da düşme gibi problemler görülebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri