Folik asit, magnezyum, kalsiyum ve potasyum açısından zengindir. Yulaf ezmesi ile hazırlanan bir öğünde 1.5 yemek kaşığı yulaf ezmesi kullanıldığında 1 dilim ekmek yerine geçecektir. Yani, yulaf ezmesi ile ekstra ekmek tüketimi zayıflama sürecinde tavsiye edilmemektedir.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Sütü bir cezveye veya sos tenceresine dökün. Sütün içine 3 tepeleme yemek kaşığı yulaf ezmesini ilave edin.
1 orta kase (100 g) yulaf ezmesi 370 kcal. 1 tatlı kaşığı (5 g) yulaf ezmesi 11 kcal.
İlgili 21 soru bulundu
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Yulaf ezmesinin tek başına zayıflattığını söylemek mümkün değildir. Ancak bu besin uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla daha az kalori almanıza yardımcı olur. Özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi yemek, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar.
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Orta boy bir kase yoğurt (180 g) ve 3 çorba kaşığı (30 g) yulaf ezmesi ile hazırlanan, Bir kase yoğurtlu yulaf ezmesi: 223 kcal.
Yulaf ezmesi sayesinde vücutta bulunan kan akışı artar ve yulaf ezmesi yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Yulaf ezmesi içeriğinin zenginliği sebebi ile vücuttaki insülin yanıtını iyileştirmeye çalışırken kan şekerini de azaltmaya yardımcı olur.
Diyet Yulaflı Muzlu Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır? Yarım muzu ince ince dilimleyip bir kasenin içine koyuyoruz . Üstüne 100 gram yoğurt ekliyoruz ve 4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi döküyoruz süs olarak da gün kurusu kayısımızı dilimleyip üstüne koyuyoruz ve hazır! Hem çok doyurucu hem de sadece 190 kcal!
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir.
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
Beta glukan bakımından zengin olan yulaf, sayısız faydası sayesinde düzenli tüketildiğinde hem kronik rahatsızlıkların belirtilerinin azalmasına yardımcı olabiliyor hem de beslenme rutinini daha düzenli ve etkili bir hale dönüştürebiliyor.
Yulaf: Kilo vermek, formunu korumak ve sağlıklı kalmak isteyenlerin tercihi yulaf, diğer tahıl ürünlerine göre daha fazla suda çözünebilir lif (Betaglukan) içerir. İçerdiği lifler sayesinde midede fazla yer kapladığı (25 katı su emer) için tokluk hissini artırır, kan şekerinizi kontrol altında tutar.
Yarım su bardağı yulaf ezmesine yarım su bardağı yağsız yoğurt ekleyin ve karıştırın, çeyrek su bardağı kadar ceviz ve 1 çay kaşığı tarçın da ekledikten sonra tüketin.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
Yulaf ve yulaf ezmesi lif ve protein bakımından yüksektir. Yulaf, suda kolayca çözünen çözünür lif bakımından yüksektir. Çok fazla lif tüketmiyorsanız ve aniden yulaf da dahil olmak üzere birçok lifli gıda yemeye başlarsanız, bunun mide şişkinliğine, gaza ve kramplara neden olabileceği bilinmektedir.
Bir porsiyon veya yaklaşık 8 yemek kaşığı yulaf ezmesi, vücudunuza önerilen günlük protein miktarının yüzde 15'ini verir. İçeriğindeki E vitamini, kas liflerini daha hızlı yenilemeye yardımcı olur. Antioksidan özelliği taşır.
Yulaf tüketimi, sağlıklı durumdaki bireylerde pek de zararlı olan nitelikteki olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir. Bunun haricinde avenin duyarlılığı söz konusu olan kişilerin yulaf tüketiminden kaçınmasının gerekliliği söz konusudur.
Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için elbette yulaf ezmesi haricinde de bir şeyler tüketmek gerekli. Günde üç defa yulaf ezmesi ve üç defa da taze meyveler, meyve suları, sebzeler ve kaliteli protein kaynakları öneriliyorlar.
Sağlıklı beslenmek isteyen kişiler genellikle yulafı farklı şekillerde tüketebilirler. Yulaf genellikle meyveli olarak da tüketilir. Oldukça lezzetli olan meyveli yulafın kalorisi sade yulafa göre daha fazladır. Bu nedenle meyveli yulaf düzenli bir şekilde tüketilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri