Kasko yaş sınırı 15 olduğu için 15 yaş üstü araç sahipleri kasko sigortası yaptıramazlar ancak yine de özel kasko paketleri ile 15 yaş üstü araçları da güvence altına alan sigorta şirketleri bulabilirsin.
Türkiye Sigortalar Birliği kaskoda yaş sınırını 15 olarak belirlemiştir. 15 yaş altı olan araçlar kasko değer listesinde yer almaktadır. Ancak 15 yaş üstü olan araçlar kasko değer listesinde yer almadıkları için sigorta kapsamında değerlendirilememektedir.
Türkiye Sigortalar Birliği esaslarına göre aracın yaş sınırı 15 yılı aşıyorsa sigorta şirketleri aracı güvence altına alamazlar. Her ne kadar araç kasko yaş sınırı 15 yaş olarak belirlenmiş olsa da bazı sigorta şirketlerinin 10-15 yaş arasındaki araçlara da kasko poliçesi kestiği görülür.
TOFAŞ FIAT ya da FIAT marka aracınıza ve size özel ürünümüz FIAT KASKO ile, tüm yetkili FIAT servislerinde kendinizi özel hissetmenin yanı sıra avantajlı fiyat ve servis olanaklarından da yararlanabilirsiniz.
Motorlu araçların içerisinde minibüsler, otomobiller, tırlar, çekiciler, kamyonetler, arazi araçları kamyonlar ve otobüs gibi araçlar bulunmaktadır. Bu araçların hepsi kasko yaptırabilmektedir. Aynı şekilde römork araçlar da kasko yaptırabilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
15 yaş üstü araçlara kasko değer listesinde yer verilmez. Bu nedenle sigorta şirketlerinin çoğunda 15 yaş üstü araçlara kasko hizmeti sunulmamaktadır.
Yapılması kanunen zorunlu tutulmamasına karşın sigorta şirketleri tarafından trafiğe çıkacak araçlar için önerilir. Sıfır araçlar da henüz yeni oldukları için koruma altına almak oldukça önemlidir. Bu yüzden sıfır aracınıza kasko yaptırmanız tavsiye edilir.
Oysa kasko sigortası yaptırmak yasal bir zorunluluk olmasa da sağladığı avantajlardan dolayı önemli bir ihtiyaçtır. Her şeyden önce sağlıklı ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşaman için gerekli tüm önlemlerin alınmasını sağlar ve pek çok farklı durumuna karşı güvence oluşturur.
Kasko yaptırmadığınız zaman aracınızı da tüm tehliklere karşı açık hale getirmiş olursunuz. Trafik sigortası karşı tarafı, Kasko seni korur! Trafik sigortası yaptırılması zorunlu, herhangi bir kaza halinde karşı tarafın malına ya da canına verilen zararı belirli sınırlar dahilinde karşılayan sigortadır.
Zorunlu trafik sigortası ve kasko iki temel araç sigortası ürünüdür. Trafik sigortası zorunlu, kasko isteğe bağlı olarak yapılır ve ek teminatları da kapsar. Kasko ile trafik sigortası farkı temelde budur.
Pert araç sahiplerine kasko imkanı sağlar : Pert olup daha sonra onarılan araçların Kaskosu çoğunlukla yapılmazken HDI sigorta bu alandaki ihtiyacı karşılamaktadır. Pert kasko ücretsiz ekspertiz hizmeti sunar.
Hasar kaydı olan araçların hasar kaydının oranına bağlı olarak göre kasko fiyatı artabilir. Hasar kaydı bulunan araçlara kasko yapmayan şirketlerin olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Riskli oldukları gerekçesiyle tekrar kasko poliçesi yapılmayan araçlar trafik içinde de büyük risk oluşturuyor.
Din İşleri Yüksek Kurulundan yetkili kişiler Kasko Yaptırmak Caiz Mi? sorusuna ”Kasko yapılacak araç helal para ile satın alınmışsa sigorta yapılabilir, aracı sigorta şirketi için de sigorta poliçesinin kesilmesi caizdir.” bilgisi ile araç kasko sigortası yaptıracak kişilere olumlu yanıt veriyor.
Kaskoda muafiyet, hasarın belirli bir miktarının sigortalı tarafından karşılanması halidir. Aracın sigorta bedelinin ya da hasarın belli bir yüzdesine kadar oluşan zararların sigortalı tarafından, üstünün ise sigortacı tarafından karşılanmasıdır.
Ağır hasar kayıtlı araca kasko sigortasının yapılabilmesi için aracın önceden pert işlemi görmüş olması ve onarımlarının da yapılmış olması şartı aranır. Ancak ilgili aracın kasko işlemlerinde normal kasko işlemlerine kıyasla çok daha yüksek ücret ödemek zorunda kalabilirsin.
Araç sahibinin yaşı: Trafik sigortası priminin yüksek çıkmasında araç sahibinin yaşı da etkili olur. Araç sahibinin yaşı ne kadar büyükse trafik sigortası fiyatı o kadar düşük olur.
Kiralık araçlarda kiralık araç teminat koşullarına göre kasko yapılması zorunludur. Eğer kiralık aracın kaskosu yoksa ne yapılmalıdır ? Kiralık araçlarda kasko olmaması müşteriyi bağlayan bir durum değildir. Bu hükmü gerçekleştirmesi gereken araç kiralama şirketidir.
Ayrıca motor yanması, sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça aracın mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arıza nedeniyle gerçekleşen zarar, yine kasko sigortası teminatları dahilinde değildir.
sınırları içerisinde geçerli trafik sigortaları, yalnızca zarar verilen aracın hasarlarını karşılamaktadır. Zorunlu trafik sigortasının olmadığı veya süresi tamamlanan araçların trafiğe çıkmaması için araç bağlanmaktadır. Araç sahiplerinin tamamı trafik sigortalarını yapmak ve her yıl yeniletmek zorundadırlar.
Ayrıca “Kasko hangi durumlarda ödeme yapmaz?” sorusu da sık sık soruluyor. Kaskonun karşılamadığı durumlar oldukça sınırlıdır. Örneğin; kaza yapan kişinin sürücü belgesi olmaması, sürücü alkol ya da uyuşturucu etkisinde olması ve savaş durumunun olması gibi çeşitli durumlar dışında kasko aracınızın zararını karşılar.
Zorunlu trafik sigortasının kapsamı genişletilerek oluşturulan tamamlayıcı trafik sigortası, kasko poliçesi olmayan kişiler için de avantaj sağlar. Çünkü ikame araç, çekici ve yol yardım hizmeti gibi uygulamaları tamamlayıcı trafik sigortası kapsamında kullanabilir ve olası risklere karşı önlem alabilirsin.
Aynı durum online sigorta işlemleri için de geçerli. Eğer sizin de böyle bir şüpheniz varsa, bu noktayı hemen açıklığa kavuşturalım. Güvenlik sertifikasına sahip ve güvenilir şirketlerin web sayfalarından yapılan online ödeme işlemleri güvenlik açısından risk taşımaz.
Plakası henüz çıkmayan araçlar için motor numarası, şasi numarası ve araç modeli baz alınarak trafik sigortası ve kasko sigortası poliçesi oluşturulabilir. Plakanın alınmasının ardından poliçe güncellenir ve plaka poliçeye eklenir. Poliçede yapılan bu değişiklik işlemi ''zeyil'' olarak tanımlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri