Limon ağaçlarının suyu çok fazla sevmediği daha önce belirtilmişti. Bu nedenle sulama işlemleri kış aylarında çok nadir yapılmalıdır. Bahar aylarından itibaren ise 15-20 günde bir sulama yapılabilir. Eğer limon ağacını saksıda yetiştirmek istiyorsanız su verme sıklığınız 10 günde bir kez olmalıdır.
Turunçgiller ailesindeki tüm bitkiler tam güneşi sever, yaklaşık 7 ila 8 saat güneş ışığı gereklidir. Bunun için balkon, teras, veranda gibi hem güneş hem de bolca hava alan yerlerde bulundurabilirsiniz.
Limon Ağacı Kaç Litre Su İster? Çok fazla sulanmaktan hoşlanmayan limon ağacı kış aylarında çok fazla su istemese de yaz aylarında 15 günde bir ağaç yaşı*20 litre su yeterli olacaktır. İç mekânda saksıda yetişen bir limon içinde 10 günde bir sulanmalıdır.
Limon sulama tekniği; Limon, toprak nemini korumak için düzenli sulamaya ihtiyaç duyar. İlkbahar ve sonbahar döneminde haftada en az bir kez sulama gerekirken, sıcak yaz döneminde haftada 2-3 sulamaya ihtiyaç duyar.
Nisan ve Mayıs aylarında sulaması yapılan limon ağacının yaz aylarında sulaması arttırılır. Bahar aylarında çiçeklenen limonun meyve oluşumunu sağlamak için çok faz sulanıp kök çürümesi oluşmaması şartı ile çiçeklenme döneminde su ister.
İlgili 19 soru bulundu
Limon ağaçları suyu çok fazla sevmezler. Gereğinden fazla su limon ağaçlarına verilirse yapraklarda oluşan sararmalar gözünüze çarpacaktır.
Limon ağacı, yaz aylarında sıcak ister. Kış aylarında ise bulunduğu ortamın sıcaklığı en az 10 derece olmalıdır. Oda sıcaklığında da yaşamına devam eder. Ancak biraz serinlik limon ağacı için iyi olur.
Limon ağacı, güneşi seven bitkilerden biridir. Güneşi, sıcağı, nemi sever. Bu yüzden bitkinin olduğu yerin güneş olması son derece önemlidir. Güneşi ve sıcağı sever ama rüzgarı sevmez.
Her mevsimde ekilebilen limon, fide olarak alındığında 3-6 ay, çekirdekten yetiştirildiğinde 1-2 sene içerisinde meyve vermeye başlar.
Limon Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Bol su isteyen limon, susuz kaldığında acı meyve verir. Bahar ve yaz dönemlerinde limon bitkisini susuz bırakmamanızı öneririz.
Limon Ağaçlarınız Meyve vermiyorsa, sorunun kaynakları başlıca şunlar olabilir ; Çiçekler, tomurcuklar meyveye yatmadağı için olabilir. Meyve tutumu yeterli olmayabilir. Doğal şartlardan kaynaklı sorunlardan olabilir. Hastalılardan ve çeşitli zararlılardan kaynaklı olarak Limon ağaçlarınız meyve vermiyor olabilir.
Limon Ağacı Kaç Yıl Yaşar? Akdeniz bölgesi limon yetiştiriciliği için oldukça uygun bir bölge olup limon ağaçlarının ömrü yaklaşık 50 yıldan fazla yaşar. İyi bir bakım ve hastalık önleme uygulamalarıyla 100 yıldan fazla yaşayabilirler.
Sıcak Su Kullanarak Limon Suyunu Arttırma Yöntemi
Derin bir kap içerisine konulan sıcak suyun içerisine sıkılacak limonlar bütün olarak konulup bir süre bekletilir. Bu işlemin ardından limonlar ikiye bölünerek sıkıldığı takdirde elde edilecek limon suyu miktarı oldukça fazla olacaktır.
Ağacınızın çevresine 1.5 metrelik bir daire içerisine almanız gerekmektedir. Akabinde 100 de 100 Gübre Organik Mineral DOĞAL karışım toprak düzenleyiciyi bu alana ağaç başına 1.5 kg olacak şekilde serpin. sulamasını yapın.Normal şartlarda ne kadar su veriyorsanız bu olanın yarısı kadar su vermeniz yeterli olaçaktır.
Turunç anacına aşılı bir aşı yaşı 1 olan limon fidanından 2 sene içerisinde meyve alabilirsiniz. Yandaki gibi limon fidanı elde etmeniz ortalama 3-4 seneyi bulabilir.Dikkat ederseniz ağacın yan dal oluşumu aşı noktasından 3-5 cm sonra başatılmıştır.
Limon Ağacı Gübrelemesi Nasıl Yapılır? -İlerleyen dönemlerde tabandan fosfor potasyum ve kalsiyum ağırlıklı gübreleme, yapraktan çinko-bor ağırlıklı gübreleme yapabilirsiniz. -Hasattan hemen sonra tabandan 3×18 NPK+me şelatlı yapraktan çinko bor verebilirsiniz.
Bu nedenle Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetiştirilmesi çok daha kolaydır. Limon üretiminde birinci sırada Mersin yer alıyor. Mersin'de her yıl 600 - 700 ton limon üretiliyor. Yine Akdeniz bölgesinde yer alan Adana'da ise yıllık üretim 200 - 250 bin ton arasında değişmektedir.
Bazı limon çeşitleri yeşil toplanırken bazılarının da sarı renge ulaşması beklenir. Toplanacak limon yatak limonu ise daha yeşilken toplanmalıdır.
Her tarafı dümdüz kabukları yumuşak ve çok sulu olan limonlar dişidir. Dişi limonun çekirdeği azdır. Erkek limonun kabukları kalın olup, serttir ve suyu da azdır.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Salataların vazgeçilmezi olan limon sadece bahçelerde değil evde de pratik bir şekilde yetiştirilebiliyor. Tam da kendi sebze ve meyvenizi yetiştirebileceğiniz bu mevsimde bir limon ağacı ya da fidesi alabilirsiniz.
Limon ağaçlarınızın ençok suyu isteyeceği dönem bahar ve yaz aylarıdır. Fazla sulamadan muhakkak kaçınılmalıdır. Fazla sulam bitki yapraklarının sararmasını ve kök çürüklüğü olmasına sebeb olur. Yazın Balkonda 10 günde, 1 iç mekan içerisinde 15 günde 1 sulamanız yeterldir.
Limon ağaçları da diğer ağaçlar gibi sebepsizce kurumaktadır.
Yediveren Limon Fidanı geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri