Türkiye Sigortalar Birliği kaskoda yaş sınırını 15 olarak belirlemiştir. 15 yaş altı olan araçlar kasko değer listesinde yer almaktadır. Ancak 15 yaş üstü olan araçlar kasko değer listesinde yer almadıkları için sigorta kapsamında değerlendirilememektedir.
Kasko yaş sınırı 15 olduğu için 15 yaş üstü araç sahipleri kasko sigortası yaptıramazlar ancak yine de özel kasko paketleri ile 15 yaş üstü araçları da güvence altına alan sigorta şirketleri bulabilirsin. Aynı şekilde 15 yaşın altında yaş sınırı belirleyen sigorta şirketleri de vardır.
Türkiye Sigortalar Birliği esaslarına göre aracın yaş sınırı 15 yılı aşıyorsa sigorta şirketleri aracı güvence altına alamazlar. Her ne kadar araç kasko yaş sınırı 15 yaş olarak belirlenmiş olsa da bazı sigorta şirketlerinin 10-15 yaş arasındaki araçlara da kasko poliçesi kestiği görülür.
Kasko sigortası da bir yıl süre ile geçerli olduğu için sigorta yenilenmediğinde ya da kasko sigortasına ara verildiğinde indirim hakkı kaybolabilir.
Kasko Süresi Ne Kadardır? Kasko poliçeleri genellikle öğlen 12.00'de başlar ve 365 gün sonra öğlen 12.00'de sona erer. Yani kasko süresi, poliçe ile belirlenen gün başlar ve aksi belirtilmediği sürece tam 365 gün sürer. Ancak burada “artık yıl” kavramına dikkat etmek gerekir.
İlgili 27 soru bulundu
Trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, kasko ise isteğe bağlı yaptırılabilir. Kasko ise isteğe bağlı bir sigorta türüdür.
Aracına 1 yıldan kısa süreyi kapsayan bir sigortaya sahip olmak istiyorsan aylık kasko seçeneklerine yönelebilirsin. Sen de bütçene uygun araç sigortası yaptırmak istiyorsan cazip fiyatlar ile dikkat çeken aylık kasko sigortası yaptırabilir ve aracını güvence altına alabilirsin.
Kasko yenileme süresi geçerse hasarsızlık indirimi kaybedilebilir. Bu durum sigorta şirketlerine göre değişebilir. Kasko sigortanın yenileme süresini geçirmeyeye dikkat ederek hasarsızlık haklarını koruyabilirsin.
Sigortalının ihmalinden ve aracın bakım eksikliğinden doğan durumlar haricinde yanma olaylarında meydana gelen zarar, kasko sigortası tarafından güvence altına alınır. Aracın yanması durumunda sigortalı; yanmayı durdurmak için elinden geleni yapmak, gerekli koruma ve kurtarma önlemlerini almakla yükümlüdür.
Kasko sigortasının temel görevi, aracınızın hasarını karşılamasıdır. Yani kusurlu taraf siz olsanız dahi kasko aracınızın hasarını karşılar. Karşı tarafın hasarı ise trafik sigortası tarafından karşılanır.
Türkiye Sigortalar Birliği kaskoda yaş sınırını 15 olarak belirlemiştir. 15 yaş altı olan araçlar kasko değer listesinde yer almaktadır. Ancak 15 yaş üstü olan araçlar kasko değer listesinde yer almadıkları için sigorta kapsamında değerlendirilememektedir.
Araç sahibinin yaşı ne kadar büyükse trafik sigortası fiyatı o kadar düşük olur.
Motor arızasının ödenmesi, hasarın sebebine ve poliçenin kapsamına göre değişiklik gösterir. Genellikle genişletilmiş kasko poliçelerinde motor arızasının karşılanacağına dair ek maddelere yer verilir. Kasko, teknik sorunlardan kaynaklanan motor arızalarını karşılar.
Ağır hasar kayıtlı araca kasko sigortasının yapılabilmesi için aracın önceden pert işlemi görmüş olması ve onarımlarının da yapılmış olması şartı aranır. Ancak ilgili aracın kasko işlemlerinde normal kasko işlemlerine kıyasla çok daha yüksek ücret ödemek zorunda kalabilirsin.
Sual: Sigorta yaptırmak caiz olduğu gibi, otomobil için kasko sigortası yaptırmak da caiz midir? Evet, caizdir.
Mini Kasko ile çok daha düşük bir prim ödeyerek kasko poliçesinin ana teminatlarına sahip olabilirsiniz. Böylelikle olası bir kaza anında trafik poliçesi ile karşı tarafın hasarlarını karşılarken, Mini Kasko ile de kendi hasarlarınızı belirli limite kadar teminat altına alabilirsiniz.
Herhangi bir kazaya karışmanız durumunda sürücü olarak siz kusurlu olsanız dahi, kasko aracınızdaki zararı karşılar. Ancak kasko yalnızca sigortalı aracın hasarını karşılar. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası tarafından karşılanır.
Full Kasko Nedir? Full; “her şeyi kapsayan, tam ve dolu” dolu anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Tam kaskoyu ifade etmek için kullanılan full kasko ise kasko genel şartlarında belirtilen risklerin tamamından korunmanı sağlayan ve kaskonun ana ve ek teminatlarının tümünü içeren sigorta çeşididir.
İsteğe bağlı olarak yaptırılabilen kasko sigortaları, aracınızda meydana gelebilecek bütün hasarları karşılamaktadır. Standart sigorta teminatının yanı sıra talep edilmesi halinde kasko poliçesine ek teminatlar eklenebilmektedir.
Araç Kaskosu Ne Zaman Yapılır? Araç kaskosu, trafik sigortasının aksine zorunlu değildir. Trafik sigortası araç satın alımından 15 gün içerisinde yapılmak zorunda olsa da kasko sigortası istenildiği zaman yapılabilir.
Kasko sigortası isteğe bağlı bir sigorta türü olduğu için trafik sigortasından ayrışarak istenilen zamanda kasko sigortası yaptırılabilir. Trafik sigortasında ise noter satışı yapıldıktan sonra aracın mevcut trafik sigortası, aracın yeni sahibi tarafından herhangi bir prim ödemeden 15 gün boyunca kullanılabiliyor.
0. basamakta bulunan, hasar oranı ve hasar sıklığı fazla olan sürücüler ise %200 oranında bir zam ile karşı karşıya kalacak. Böylece trafik sigortası yeni basamakları ile sürücülerin daha dikkatli araç kullanmalarını sağlayacak.
Bu teminatlar; aracının veya herhangi bir parçasının çalınması, yakılması, trafikte motorlu veya motorsuz bir araçla çarpışman ve seyir ya da park halindeyken aracına başka bir aracın çarpması durumlarını kapsar.
Yanan Arabayı Trafik Sigorta Karşılar mı? Araçlarda farklı nedenlerden dolayı yanma durumu oluşabilmektedir. Zorunlu trafik sigortası, karşı tarafta meydana gelen hasarları teminat altına almaktadır. Bu nedenle araçta oluşan yangın, zorunlu trafik sigortası kapsamında değerlendirilmemektedir.
Diğer kasko türlerine nazaran yıllık değil, aylık teminatların yer aldığı bir sigorta türü olan aylık kasko ile aracınızı güvence altına alabilirsiniz. Söz konusu sigorta türü ile bütçenize uygun, çok daha cazip bir fiyat ile araç kaskonuzu yaptırmış olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri