Temel iki fark, bankalar ve zaman konusunda kendini gösterir: EFT işlemleri iki farklı banka arasında gerçekleşirken, havale işlemleri tek bir banka üzerinden yapılır. Bu nedenle EFT biraz daha fazla zaman alır. EFT için bir zaman kısıtlaması vardır, ama havale işlemleri 7/24 yapılabilir.
Aynı bankaya bağlı farklı hesaplar arasında yapılan para transferinin karşılığı olan havale işlemi, haftanın 7 günü ve günün her saati gerçekleştirilebiliyor.
Bu işlemler genellikle sabah 8 ile akşam 17.30 arasında gerçekleştirilebilir. Bankanın EFT ve havale saatleri dışında herhangi bir işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde yatar.
Havale işleminde gün ve saat sınırlaması yoktur, ama EFT işlemini hafta içi bankaya göre değişmek üzere genelde saat 17:00'ye kadar gerçekleştirmek gerekir.
EFT Saatleri 2023: Bankalar Arası 7/24 EFT ve Havale Para Transferi Saat Kaça Kadar Yapılır? Bankaların EFT ve Havale Saatleri. EFT Türkiye genelinde genellikle 09.00 – 17.00 saatleri arasında yapılmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Türkiye'de faaliyet gösteren birçok bankanın EFT saatleri akşam 17:00 civarında sona ermektedir. Mesai saatlerinden sonra gönderilen para ise hafta sonu ya da resmi tatil değilse bir sonraki iş günü alıcının hesabına ulaşır.
EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır. Bu yüzden EFT işleminde paranın alıcı hesaba ulaşması daha uzun sürer ve işlem ücreti havaleye göre daha yüksektir.
Anında Havale yönteminde siparişinizi oluştururken Hepsiburada üzerinden bankanızın internet bankacılığına otomatik bağlanır ve havale işleminizi direkt gerçekleştirirsiniz. Sipariş sonrasında ödeme onayı beklemek zorunda kalmazsınız ve böylece siparişiniz anında onaylanır.
Nöbetçi Transfer işlemi yapılabileceğiniz bankalar: Akbank, Denizbank, Fibabanka, Halk Bankası, İş bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Halk Bankası, İş bankası, VakıfBank , Albaraka Türk. İşlem ücreti, aracı kurum hizmet bedeli dâhil toplam 12 TL'dir.
Normal şartlarda EFT işlemi en geç 5-10 dakika içinde hesaba ulaşır. Ancak bankaların yoğunluğuna bağlı olarak bu süre 30 dakikaya kadar çıkabilir. Bazı durumlarda ise EFT karşı tarafa saatler sonra dahi ulaşmaz. EFT'nin hesaba geçmemesinin en önemli nedenlerinden biri, mesai saatleri dışında işlem yapılmasıdır.
Ortalama olarak yapılan Eft işlemleri 10 ile 15 dakika arasında tamamlanabiliyor. EFT'nin Ortalama Süresi Ne Kadar? Eft ile gönderilen tüm para gönderme işlemleri, 10 ile 15 dakika arasında tamamlanıyor. Hesaplara gönderilen tüm ödemeler, bankaların yoğunluğuna göre ortalama 10 ile 15 dakika arasında hesaplara geçiyor.
Hafta sonu, resmi tatiller ya da EFT saatleri dışında yapılan transfer işlemleri ancak mesai saatleri içinde gönderilen hesaba ulaşır. EFT saatleri içinde yapılan işlemler ise bankanın yoğunluk durumuna bağlı olarak en geç beş - on dakika içinde alıcıya aktarılır.
EFT işlemleri olağan dışı bir durum ile karşı karşıya kalmadığı takdirde işlem talebinin ardından gelen 5 ila 30 dakika içerisinde sonuçlanmaktadır.
EFT ücreti almayan bazı bankalar da vardır. Bu bankalar Enpara, Kuveyt Türk, Kuveyt Türk' e bağlı olarak çalışan seninbankan.com.tr, Albaraka Türk, Fibabanka ve Cepte TEB'dir.
Hafta sonu yapılan EFT, FAST sistemi ile gerçekleştirilebiliyor. Ancak EFT işleminin gerçekleşmesi için bankaların belirlediği işlem günü ve saatlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Cumartesi ve Pazar günü havale işlemleri de mobil bankacılık, internet bankacılığı ve ATM'ler ile yapılabiliyor.
EFT mi havale mi ucuz diye bakacak olursak; havale işleminde para transferine farklı bir banka dahil olmadığı için, havalenin genellikle EFT'ye göre daha hızlı ve daha ucuz olduğunu söylenebilir.
“Kolay Adres” ile başka bankaya 20.000 TL'ye kadar olan transfer işlemlerinizi artık 7/24 yapabilirsiniz. Ancak banka şubeleri üzerinden EFT yapmak için mesai saatlerini takip etmek gerekir. Hafta sonlarında ya da resmî tatillerde EFT ile para gönderilemez.
İnternet bankacılığında diğer bankacılık servislerine göre daha az kesinti yapılır. İşlem saatlerinin yanında EFT limiti de bankalara göre değişebiliyor. Yine genelleme yapacak olursak bankalarda gün içerisinde yapılabilecek olan EFT limiti 200.000 TL ila 300.000 TL arasındadır.
Cebe havale işlemlerinde gönderici ve alıcı için ayrı olmak üzere aşağıdaki işlem limitleri uygulanmaktadır. Günlük en fazla 500 TL ve en fazla iki adet işlem, Haftalık en fazla 1.000 TL ve en fazla 4 adet işlem, Aylık en fazla 1.500 TL ve en fazla 6 adet işlem gerçekleştirebilmelidir.
Türkiye'de faaliyet gösteren birçok bankanın EFT saatleri akşam 17:00 civarında sona erer. Akşam 17:00'den sonra gönderilen para ise hafta sonu ya da resmi tatil değilse ancak ertesi sabah karşı tarafın hesabına ulaşır.
EFT talimatı iptal etme nasıl yapılır? EFT işleminin karşı tarafın hesabına yansımadan önce iptal edilmesi mümkündür. Eğer mesai saatleri dışında EFT işlemi yaptıysanız bu işlem doğrudan karşı tarafın hesabına yansımaz. Söz konusu işlem ileri tarihli EFT işlemi olarak geçmektedir.
Birçok atesli nöbet bir-iki dakika sürer, ama birkaç saniye kadar kisa, ya da 15 dakika kadar uzun sürenleri de vardir. Havale, genellikle çocugun atesinin ilk gününde olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri