Yine de kadife koltuk hangi deterjanla temizlenir diye soran ve spesifik bilgi almak isteyen kullanıcılarımıza kadife koltukların bulaşık deterjanı ve su karıştırılarak temizlenmesi önerilir. Bu kumaşı koruyacağı gibi koltuğunuzun da temizlenmesinde önemli rol oynayacaktır.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.
Yaygın olarak kullanılan kumaş koltuk kanepe nasıl temizlenir sorusuna gelince en kolay ve sorunsuz şekilde sıvı deterjan kullanarak temizlemeniz mümkündür. Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz. Koltuklarınızın kumaşı kadar hangi renk olduğu da koltuk temizliğinde önemlidir.
Kadife Kumaşı Yıkarken
Dolayısıyla, kadife ürünleri, yıkama talimatında ıslak yıkamaya uygun olduğu belirtiliyorsa çamaşır makinesinde ya da elde suyla yıkayın. Kadifeyi yıkarken çekme tehlikesine karşı en düşük ısı ayarını seçin. Rengin solmaması için fazla miktarda deterjan eklemekten kaçının.
Koltuğun yerleştirileceği alanın dekorasyon stiline uyum sağlayacak bir kadife kumaş rengi mutlaka bulunur. Kadife koltuk kumaşı, üzerinde toz barındırmayan ve kir tutmayan bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda kolayca temizlenebilir ve uzun süreler boyu deforme olmadan kullanılmaya devam edilir.
İlgili 37 soru bulundu
· Ilık su ile karıştırılan sabun da kadife koltuk üzerindeki lekenin çıkarılmasında başvurulan bir yöntemdir. · Kadife koltuk temizlemek için karbonat kullanılabilir. Yeteri kadar karbonat lekenin üzerine yaydırılır. Sonrasında ise ılık su ve bez ile bölge silinir.
Kadife Kumaş Koltuk Temizleme
Sakın fırça ya da sert yapıya sahip olan bir bez kullanmayın! Yumuşak bir bez yardımıyla; gliserin, sabun ve su üçlüsünden yardım alarak kirli olan yüzeyi temizleyin.
Fakat silme işlemini kadife tüylerinin yönünde yapın. Bir sprey şişesinin içerisine sabun ve sudan oluşan bir karışım hazırlayın. Karışımı lekenin üzerine uygulayın. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile hafifçe silin.
Kadife fırçası ile fırçalayın.
Önce kadife liflerinin hangi yönde dokunduğuna bakın. Ardından kanepenizi bu yönde fırçalayın. Koltuğun yüzeyini çok fazla ve bastırarak ovalamayın. Çok sert ovalarsanız, kumaşa zarar verebilirsiniz veya toz, yiyecek kırıntılarını kumaşın derinliklerine itebilirsiniz.
Kadife, uzun havlı ve sık dokulu bir kumaştır. Uzun havlı olması, yumuşacık bir dokunuş hissiyatı vermesini sağlar. Kadife, koltuklarda uygulandığında her evin rahatlıkla tercih edebileceği bir kumaş türüdür. Sık dokusu sayesinde kedilerin tırnakları kumaşa kolayca takılmaz ve koltuk yüzeyine zarar vermeleri zorlaşır.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Yapmanız gereken ise sadece temizlik suyuna beyaz sabun ekleyip koltuklarınızı silmek olacak. Dilerseniz beyaz sabunu rendeleyip sıcak suyla eritebilirsiniz. Eğer sıvı beyaz sabun temin ettiyseniz sıvı formül kullanabilirsiniz.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Koltuk Lekesi Çıkarma Yöntemleri
Örneğin, arap sabunu ya da beyaz sabun gibi sabunlar leke çıkarmada etkili olabilmektedir. Arap sabununun en büyük özelliği ise mikropları kolayca öldürebilmesidir. Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur.
Vanish Kosla koltuklar için leke çıkarıcı sprey 660 ml etkili formülü sayesinde pratik bir temizlik imkanı sunarak koltuklarınızı sürekli temiz tutmanıza yardımcı olabilir.
Kuru temizleme ile kadife kumaş temizliği
Ürün etiketinde “daire” şeklinde bir sembol varsa kadife kumaşın sadece kuru temizlemeye uygun olduğu anlamına gelir. Eğer kadife giysiniz gerçek ipek lifleri içeriyorsa veya ipek-pamuk karışımı ise kuru temizleme yöntemini tercih etmek en iyi seçenektir.
Özel kadife efekti veren tozdur. Boya tamamlanınca üzerine püskürtme yapılarak uygulanır. Su ve sabunla temizlenir.
Hassas bir kumaş türü olan kadife, kendi içinde iki çeşide ayrılır; tüyleri yukarıya doğru olan ve tüyleri sola ya da sağa yatık olan kadifeler olarak. Kadife kumaşa sahip kıyafetler yıkanabilir fakat hassas/ narin yıkamadan ve 30- 40 derecede yıkamalısınız.
Kaba oda ısısında su koyarak içerisine çok az miktarda yumuşatıcı ekleyin. Yumuşatıcı hem döşemelik kumaşın sertleşmesini önler, hem de koltuklarınızın mis gibi kokmasını sağlar. Ancak fazla miktarda koymamaya büyük özen gösterin. Silme hareketinde uyguladığınız nazik dairesel hareketler ile koltuklarınızı durulayın.
Ancak koltuk takımından leke çıkartmak için, halı ve yüzey temizleyici maddeleri tercih edebilirsiniz. Koltuk takımınızın kumaşının kalitesini de göz önünde bulundurularak bu yüzey temizleyicisi bölgeye sıkın.
Karbonat, koltuklarınızın arasında biriken tozların yüzeye çıkması için yardım alabileceğiniz bir ürün. Eğer koltuğunuz kumaşsa ve kumaş tipi, katı malzemeler ile temizlik yapmaya uygunsa karbonatı koltuğunuzun üzerine serpip hafifçe ovalayabilirsiniz.
Arap Sabunu
Doğal bir ürün olan sabun temizlikte oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Koltuğunuzu temizlemek için sabunu sıcak suda eritin, ardından bir bezi suya batırın, koltuk minderini ve kenarlarını silerek temizleyin. Artık temiz bir koltuğunuz var.
Sıvı ya da katı bir Arap sabunu ile keten kumaş temizliği yapabilirsiniz. Arap sabununu su dolu bir kovaya dökün. Suyu köpürttükten sonra çok bastırmadan koltuklarınızı silmeye başlayabilirsiniz. Sonra sabunun iz bırakmaması için sadece su olan bir bez ile bir daha silin, sonrasında kurumaya bırakın.
Nubuk kumaşları silerken beyaz kalıp sabun, doğal sirke, kimyasal içermeyen bebek şampuanı gibi ürünler tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri