Crossdresser (kısaca CD), karşı cins ile özdeşleşmiş kıyafetleri giyen kimsedir. Kadın ise erkek kıyafetleri, erkek ise kadın kıyafetleri giyen kimsedir.
Nedir? Çoğu parafilide olduğu gibi, travestik fetişizm de ergenlik çağının ilk dönemlerinde başlar. Bu fetişizmi yaşayanlar kadın kıyafetleri giymek, okşamak ya da görmekle cinsel uyarılma yaşayan erkeklerdir. İç çamaşırı (sutyen, külot, korse, astar), çorap, ayakkabı veya botlar bir fetişist obje olabilir.
Crossdresser (kısaca CD), karşı cins ile özdeşleşmiş kıyafetleri giyen kimsedir. Kadın ise erkek kıyafetleri, erkek ise kadın kıyafetleri giyen kimsedir.
Femboy (alternatif olarak femboi olarak da yazılır), elbiseler, etekler ve/veya uyluk gibi geleneksel olarak kadınsı özellikler sergileyen bir erkeği ifade etmek için kullanılan modern bir argo terimdir. Kadınsı ve oğlanın bir portmantosu olarak da anılırmaktadır.
Genel olarak, iki tür gerontofili ayırt edilir: "alfamegami" veya aşırı yaşlı erkeklere ilgi; ve "matronolagnia" veya romantik, yaşlı kadınlarda cinsel ilgi. Gerontofilinin ilk belirtilerinden biri, gençlerin yaşlılarla cinsel fantezilerini kullanması olacaktır.
İlgili 20 soru bulundu
Feminen kelimesinin sözlük anlamı kadınsı olmakla birlikte genellikle kadınsı erkekler için kullanılmaktadır. Kadına benzeyen, kadını andıran ve kadın gibi anlamları vardır. Kökeni Fransızca olmakla birlikte beden ve ruh özellikleri kadına benzeyen erkek anlamına gelmektedir.
Maskülen kadın toplumda iki şekilde tanımlanabilir. Öncelikle erkeksi davranışları olan, çok feminen hissetmeyen ve davranmayan kadınlar maskülen kadın şeklinde tanımlanabilir. Bir de maskülen moda dediğimiz kadının daha erkeksi kıyafetler giymesi vardır.
Cross-dresser, kadın kıyafeti giymekten hoşlanan erkeklere verilen isim.
Efendimiz (SAV)'in safranla boyanmış sarı renk elbiseyi kâfirlerin giydiğini belirtmesi ve dinimizde haram olan kadının erkeğe, erkeğin kadına benzemesine sahip olmamalarından dolayı olduğu düşünülmektedir. Erkeklerde sarı ve kırmızı renkli kıyafetlerin bazı kaynaklarda mekruh olduğu görülmüştür.
Birisiyle aynı kıyafeti giymeye pişti denir ve siz pişti olmaktan hoşlanır mısınız? Erkekler pek takmaz genel olarak kimde aynısından var diye giyer geçer üstüne kadınlar öyle değildir.
Diyanet İşleri Başkanlığı, erkeklere dar kıyafet giymemeleri yönünde çağrı yaptı: "Beden sağlığını da tehdit eden dar giysiler, mahremiyetin korunmasını sağlamadığı için tesettür bilincine uymaz."
Tamamen kırmızı ve bazılarına göre sarı renkte elbiseler giymek mekruhtur. Kibir, caka ve yabancı kadınlara güzel görünmek gayesi ile giyilen, gayrı müslimlerin özel elbiselerine benzeyen ve saf ipekten dokunmuş elbiseler ise haramdır.
Buna göre erkek için: Avretini örtecek, sıcak ve soğuğa karşı koruyacak kadarı farzdır. Zaruret miktarını aşıp, bir Müslüman olarak görünümünü güzelleştirecek miktarı, yerine göre izar, rida, cübbe, gömlek ve sarıkla takımı tamamlaması müstehaptır.
Peygamber bir hadisinde, “Müslüman erkeğin uyluğu (diz kapağı ile kalçası arası) avrettir” buyurmaktadır (Müsned, III, 478). Diğer bir hadiste de erkeğin örtülmesi farz, bakılması haram olan yerlerinin “göbeği ile diz kapağı arası” (Ebû Dâvûd, “Libâs”, 37; Dârekutnî, I, 230, 231) olduğu belirtilmiştir.
Hayvan yünü ve kıllarından üretilen elbiseler ise temiz ve helaldir. Ölü derilerin kullanılması ile ilgili daha detaylı bilgi için ( 1695) ve ( 9022) nolu fetvaların cevaplarına bakınız. 2- Avreti örtmeyen şeffaf giysilerin giyilmesi de caiz değildir. 3- Giyinmede müşrik ve kâfirlere benzemek haramdır.
"Diz kapağı avret yerindendir." (Zeylai, Nasbu'r-Raye, I/297). Avret yerlerini belirtecek kadar dar giysi giymek tesettür açısından uygun değildir. Bunun dışında kalan kısımlar için dar giyilmesinde sakınca yoktur. Ancak sünnete uygun olanı bol elbise giymektir.
el Cevab: Örtünme farzdır. Baş açık gezmek haramdır.
Evde tek başınayken ya da sadece eşinizin olduğu zamanlarda diz üstü şort giymeniz caizdir. Ancak ev içinde başka insanlar varsa, göbek ile diz kapağının kapalı olması gerekir. Ayrıca erkeğin sıfır kol tişörtle dışarı çıkması caizdir.
Kadınların erkekler gibi giyinmeleri, erkek işleri yapmaları caiz değildir.
Giyilen tunik dizlere kadar geliyorsa altına giydiğimiz pantolonun dar olması (yani dizden aşağıda gözüken pantolon kısmı) tesettür açısından günah mıdır ? Dizden yukarıda kalan pantolon kısmı dar olsa da tunik o bölgeyi örttüğü için vücut hatları görülemez ve bu sebeple sakıncası yoktur.
Kafirlere benzeme yasağından dolayı Müslüman erkek ve kadının kafirlere has elbiseleri giymeleri haramdır. Gayrimüslim ve facirlerin giyinme tarzından olmayan normal gündelik iç çamaşırlar ise ihtiyaç halinde giyilebilir, bunda bir sakınca yoktur. Bu hususta kadın erkek ayrımı olmaksızın ruhsat ve müsade vardır.
Erkeklerde sarı ve kırmızı renkli kıyafetlerin bazı kaynaklarda mekruh olduğu görülmüştür. Gerekçesi ise kadına benzeme, kibir ve riya kaynaklı olmasından dolayı olduğu öne sürülebilmektedir.
Pantolon giymeyi gerektiren şartlar varsa, hiç değilse böyle giyilebilir demektir. Böyle giyilince, pantolon erkek kıyafeti olmaktan çıkmaz, ancak görünmediği için giyilmesi caiz olur. Altın yüzüğü gümüşle kaplatınca, altın görülmediği için kullanılmasının caiz olması gibidir.
Resimli elbise giymek mekruh görülmekle birlikte, bu elbise içinde kılınan namaz sahihtir. Fakat ihtiyaten yeniden kılınması uygundur (Mergýnânî, el-Hidâye, I, 362-364). Hanbelîler de üzerinde canlı resimleri bulunan elbise giymenin haram olmayıp mekruh olduğunu belirtmişlerdir (İbn Kudâme, el-Mugnî, I, 590).
İslâm dini, insanın yaratılıştan var olan güzelliklerini daha belirgin hale getiren, takı takma, saç tarama, meşru ölçüde süslenme, israfa varmadan güzel giyinme gibi davranışları mubah kılmıştır. Ancak, zaruret bulunmadıkça, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekillerin değiştirilmesini yasaklamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri