KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara özel olarak verilmektedir. Genç kadın girişimcilere KOSGEB kapsamında; işletmelerini kurmadan önce 50.000 TL, kuranlara ise 100.000 TL kredi verilir. Öte yandan, yine genç kadın girişimcilere özel KOSGEB tarafından 100.000 TL de faizsiz kredi sağlanır.
Kadın girişimci destekleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadın girişimcilere 15 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sunmaktadır.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Ne Kadar? (2023)
Girişimcinin kadın olması durumunda verilen destekler 5.000 TL veya 20.000 TL gibi tutarlarda artıyor.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni iş kuracak olan kadın girişimcilere 15 bin TL faizsiz kredi desteği sunarken, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ise 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi desteği sunmaktadır. Aile destek Merkezleri ise beceri kursları açarak kadınların yetkinliklerinin artmasını sağlıyor.
İlgili 23 soru bulundu
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara özel olarak verilmektedir. Genç kadın girişimcilere KOSGEB kapsamında; işletmelerini kurmadan önce 50.000 TL, kuranlara ise 100.000 TL kredi verilir. Öte yandan, yine genç kadın girişimcilere özel KOSGEB tarafından 100.000 TL de faizsiz kredi sağlanır.
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
Kadın girişimcileri desteklemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 bin TL faizsiz kredi desteği sağlamaktadır. Söz konusu desteğin geri ödemesi ise 8 yılda yapılmakatadır.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Bunun için ise KOSGEB'e başvuru yapmak gerekmektedir. Aktif olarak çalışan kadınlar başvurularını İŞKUR üzerinden, aktif olarak çalışmayan kadınlar ise KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler. Başvurunun onaylanmasının hemen ardından e-devlet üzerinden verilen KOSGEB eğitimi başlar.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programı, belirli şartları taşıyan kadın girişimcilere 50 bin TL'ye kadar maddi destek verir. Bu destek sayesinde, bir iş kurmak isteyen fakat gerekli sermayeye sahip olmayan kadın girişimciler kolayca kendi işlerini kurabilir.
a)Başvurular e-devlet girişi ile https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr/ web sitesi üzerinden istenen bilgi girişi ve belgelerin yüklenmesi ile yapılır. b)Başvurular 1/3/2023 tarihinde başlar, 8/5/2023 tarihi saat 23.59'da sona erer.
Yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak. Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi destek paketine ilişkin son yaptığı açıklamada, "Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik pakette 50 kişinin altında çalışanı olan firmalara istihdama kattıkları her bir kişi için 100 bin TL'ye kadar krediye erişim imkanı sağlıyoruz.
Bununla ilgili KOSGEB'den destek alabilir miyim? Hayır. İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.
Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir.
Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende ticaret başta olmak üzere çeşitli işleri destekler. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www.kosgeb.gov.tr web adresi üzerinden başvuru yapabilir.
7256 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 10. maddesinde yapılan değişiklikle, ev hanımları, küçük çaplı e-ticaretten kazandıkları gelirler için vergiden muaf tutulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri