İdeal olarak, 14 veya daha fazla iç çamaşırına sahip olmalısınız. Bu şekilde, 2 hafta boyunca her gün düzenli bir şekilde iç çamaşarı değiştirebilirsiniz. Ve bir olay veya antrenman terlemesi nedeniyle günde iki kez değiştirmek zorunda kalsanız bile, yine de bir hafta için yeterli kaynağınız olur.
Sağlığınız ve hijyen sağlamanız için pamuklu iç çamaşırları da dahil kullandığınız tüm iç çamaşırı çeşitlerini günde bir kez ya da iki günde bir kez değiştirmelisiniz. Kadınların regl dönemlerinde yoğunluğa bağlı olarak külotlarını günde birkaç kez değiştirilmesi önerilir.
İç çamaşırlarının genital bölgeye temas etmesi sebebiyle günlük olarak değiştirilmesi gerekir. Günlük değiştirilmeyen çamaşırlar, ter ve bakteri kaynaklı birçok enfeksiyonun oluşmasına yol açabilir.
Vajinanızda bir akıntı olması sağlıklıdır, tıpkı ağzınızdaki salya gibi, bu yüzden iç çamaşırınızın bu sıvıları hafifçe emmesi gerekiyor. ' Bu yüzden ısıyı hapseden ve nemi içerde tutan fazla sentetik naylon kumaşlar yerine, nefes alan pamuklu külotlar tercih etmelisiniz.
3-Yatakta İç Çamaşırı Giymek
Ancak uzmanlar bunun çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Çünkü sıkışan nemin bakterilerin ve mantar enfeksiyonlarına neden olacağını belirtiyorlar. Bu nedenle 7/24 iç çamaşırı giyinmek yerine özellikle geceleri bu bölgenin hava alması için iç çamaşırsız uyuyabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Uygun hijyen ve sağlık için iç çamaşırlarınızı günde en az bir kez değiştirmelisiniz. İç çamaşırı değiştirmek için en iyi zaman sabah uyandıktan sonradır. Genel fikir birliği, bakteri üremesini ve olası enfeksiyonu önlemek için iç çamaşırınızı günde en az bir kez değiştirmeniz gerektiğidir.
Vajina, kendine has bir flora ve pH dengesine sahip. Kendi temizliğini kendisi gerçekleştiren vajina çeşitli salgılara sahip ve daha önce duymayanlar şaşırabilir kendisi asidik bir bölge. Bu nedenle de çoğu zaman koyu renkli iç çamaşırlarında renk değişikliğine sebep olabiliyor.
Pamuklu bokser şortlar, külotlar ve fanilalar kolaylıkla çamaşır makinesinde yıkanabilir. Renkli giysiler için kirlenme derecesine göre 40- 60°C sıcaklığını seçiniz ve uygun bir renk koruma çamaşır deterjanı kullanınız.
GENİTAL BÖLGEYİ KORUYOR
Özellikle dar pantolon ve taytlar giyildiğinde ortaya çıkabilecek sorunları engelleyen bu küçük cep, ekstra kumaş parçası sayesinde cildinizin nefes almasını sağlayarak genital bölgede oluşabilecek sorunların önüne geçiyor.
İç giyim ürünleri, doğal pamuklu veya lifli kumaşlardan imal edilmelidir. Yumuşak kumaşlar, yıkamaya dayanıklı olmalı ve zaman içinde yumuşaklığını kaybetmemelidir. Yıkama sonrası sararma olmamalıdır. Kumaşlar teri transfer edebilmeli, hava geçirgenliğine sahip olmalıdır.
Genital bölge sağlığı açısından külotları günde bir kez değiştirmek yeterlidir. Fakat regl dönemlerinde, hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde ve akıntının fazla olduğu zamanlarda günde birkaç kez değiştirilmesi gerekmektedir.
Belirtmekte fayda var yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin kırmızı ve tonlarından daha çok etkilendiği ortaya konmuştur. Bu nedenle kırmızı rengine sahip iç çamaşırlarını dolaplarınızda bulundurmanızda fayda var. Renkler bir yana modellerin etkisini de göz ardı etmek yanlış olur.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
İç Çamaşırı Kuralları'nın ne dediğini çocuklara anlatmanız gerekir ve çok basittir: Hiç kimse çocuğun vücudunun normalde iç çamaşırıyla kaplı olan bölgelerine dokunmamalıdır. Ve çocuklar da aynı şekilde başkalarının bu yerlerine dokunmamalıdır.
Özellikle yaz aylarında yeni alınan bikini, iç çamaşırı, şort, gömlek gibi giysilerin mantar ve bakteri açısından yüksek risk taşıdığı, yıkanmadan giyilmemesi gerektiği bildirildi.
Durulama esnasında beyaz sabunla son bir kez yıkayabilirsiniz. Aslında gerçek anlamda kirli olmayan çamaşırlar direkt olarak sıcağa yakın ılık su ve beyaz sabun ile yıkayabilirsiniz.
Kadın iç çamaşırlarının çoğunda, sütyenlerin orta birleşim kısmında ve çamaşırların tam orta kısmında neden kurdele bir fiyonk vardır . Eski çağlarda lastiğin olmadığın dönemlerde iç çamaşırı tutması için koyulan kurdelenin günümüzde estetik bir dokunuş haricinde hiçbir işlevsel amacı bulunmuyor.
En sağlıklı külot tasarımı özel bölgelere çok fazla baskı yapmayan ve bedene tam uyum sağlayan pamuklu tasarımlardır. Ciltle doğrudan temas halinde olan külotların nefes alışverişini devam ettirecek kumaşlardan hazırlanması gerekir.
İç çamaşırını dezenfekte etmek ve bakterileri yok etmek için yüksek sıcaklıklarda yıkamak gerekebilir. Ancak 60 derece bazı kumaş türlerine ve çamaşırın streç yapısına zarar verebilir. Beyaz pamuklu, streç olmayan kumaştan, günlük kullanım için olan külot ve atletleri makinede 60 derecede yıkayabilirsiniz.
iç çamaşırların ütülenmesi
Kadınların hayatlarının bir noktasında karşılaştıkları mantarlar da ısı nedeniyle ölen bir tür mikroorganizma çeşididir. En azından genital bölgemize karşılık gelen kısım için iç çamaşırları ütülenmeli çünkü su sıcaklığıyla ölmeyen mikroorganizmaları öldürür ve bakteri üremesini engeller.
Soğuk su dolu bir leğene veya lavaboya sütyeni koyun. Hafif bir toz deterjanı veya özel sütyen yıkama deterjanını suya ekleyin. Sütyeni nazikçe hareket ettirerek suyun içinde hafifçe yıkayın. Ovmaktan ve çitilemekten kaçının çünkü bu sütyenin şeklini bozabilir veya deformasyona neden olabilir.
İdrar lekelerini temizlemek için sıcak su kullanılması süreci hızlandıracaktır. Deterjan ve sıcak su ile idrar lekesi olan bölge rahatlıkla temizlenebilir. Bir bez yardımı ile deterjanlı suyu o bölgeye silme hareketleri ile uygularsak lekenin çıkması sağlanabilir.
Rahim ağzından gelen sümüksü ve saydam renkli bu akıntılar hormonlar ile ilgili olduğundan belirli zamanlarda artış gösterir. Muayenede bulgu yoksa normal kabul edilir. Ancak her akıntı sağlıklı vajinal akıntı değildir.
Vajinanın ideal pH değeri 3,8 ile 5,0 arasındadır. Eğer pH değeri bu aralıkta tutulursa kaşıntı, akıntı, yanma ve kötü koku oluşumunun önüne geçilebilir. Bazı dönemlerde adet döngüsüne ve hormonlara bağlı olarak akıntı görülebilir, akıntı fizyolojik ya da patolojik olabilir.
Yeşil Renkli Vajinal Akıntı
Bazı cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların ve hastalıklarının belirtisi olabilir. Özellikle sarı-yeşil renkli ve rahatsız edici derecede kokulu vajinal akıntı, “Trikomonas Enfeksiyonu” nedeniyle ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda zaman kaybetmeden bir jinekoloğa başvurulması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri