Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin %80'inin kadınlarda ses güzelliğinden etkilendikleri ortaya çıkmıştır. Araştırmaya katılan erkekler kadının sesi ne kadar ince, büyüleyici ve hoş olursa beni o derece etkiler demiştir.
Bilime göre kadınlar, kendilerine eş ararken James Blunt'ınki gibi pes sesler yerine Barry White'ınki gibi derinden gelen tonları ve kalın sesleri tercih ediyor. İskoçya'daki St. Andrews Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, kadınların özellikle üreme dönemlerinde erkeksi sesleri tercih ettiğini ortaya koydu.
Evet etkilenir. Ses, bir ortam, sıvı, katı veya gaz halinde yayılan bir basınç dalgasıdır. Yerçekimi, atmosferin hem sıcaklığını hem de yoğunluğunu ve dolayısıyla içinden yayılan ses dalgalarının özelliklerini etkiler. Yani, ortamı etkileyen her şey, ses dalgasını da etkiler.
Ses tonu etkili bir iletişimde önemli etkenlerden biridir. Konuşurken ses tonu çok iyi ayarlanmalı, güven verici ve tok olmalıdır. Fısıltı gibi monoton konuşma karşıdakini ikna edemediği gibi olumsuz bir izlenim de yaratır.
Bir erkeğin testosteron seviyesini işaret eden en önemli özelliklerden bir tanesi sesinin kalınlığı. Sesi kalın olan erkeklerin testosteron seviyesinin yüksek olduğu biliniyor. Kadınlarda ise östrojen düzeyinin yüksekliği aldatmaya meyilli olmakla ilişkilendiriliyor.
İlgili 40 soru bulundu
Kadınlara ait ses tellerinin uzun olması, onların sesinin daha ince olmasına neden olmaktadır. Erkeklerin ses tellerinin kısa olması ise kalın bir yapıya sahip olmasına neden olur. Erişkin bir erkekte ses telleri konuşma sırasında yaklaşık 100-140 kez titreşirken, kadınlar için bu aralık yaklaşık 200-240 Hz'dir.
Ergenlik Döneminde Temel Frekans
Ergenlikte ses değişimi ortalama 3-6 ayda tamamlanırken en fazla 1 yıl sürer. Kızlarda ses değişimi 15 yaşında, erkeklerde 14-15 yaşında tamamlanır.
17 ile 18 yaşlarına gelindiğindeyse değişim tamamlanmaktadır ve yeni ses yapısına kavuşulmaktadır. Kadınlarda ses genel olarak 17 ile18 yaşlarına gelindiğinde ses değişimi tamamlanmaktadır ve yeni ses yapısına kavuşulmaktadır.
Ses şiddetinin yüksek olması kokleadaki tüy hücrelerinin hasar görmesine neden olabilir. Bu durum sesin şiddetine ve maruz kalma süresine bağlı olarak geçici ya da kalıcı duyma kaybına neden olabilir. Şiddeti 85 desibelin üzerinde olan sesler kulağa zarar verebilir.
Yaşlandıkça ses telleriniz gevşiyor ve konuştukça hava sızdırıyorsunuz, böylece sesiniz hırıltılı bir hale geliyor. Bu aynı zamanda, neffessiz kaldığınız için çok uzun cümleler kuramamanız anlamına geliyor. Ayrıca, kaslar zayıfladığı için yaşlandıkça sesiniz inceliyor.
Vajina esnek bir kas tabakası ile çevrelenmiş boru şeklinde bir yapıdır. Özellikle cinsel ilişki sırasında kaslardaki gevşemenin de etkisiyle penis hareketleri sonucu içeride hava sıkışması olur. İlişkinin bitmesini takibende içerde biriken basınçlı hava sesli bir şekilde dışarı çıkar.
Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin %80'inin kadınlarda ses güzelliğinden etkilendikleri ortaya çıkmıştır. Araştırmaya katılan erkekler kadının sesi ne kadar ince, büyüleyici ve hoş olursa beni o derece etkiler demiştir.
Misophonia Hastalığı Belirtileri
Misophonia hastalığı bulunan kişiler rahatsızlıklarını tetikleyen ses ile birlikte kendilerini bir anda sosyal bir kramp içerisinde bulurlar. Bu seslerin sürekliliği ve şiddeti devam ettikçe kişi oto kontrolünü kaybeder ve saldırganlaşarak şiddet eğilimi içerisine girebilir.
Bas, hem orkestradaki en kalın sesli enstrümanlar için hem de korodaki en kalın sesli erkekler için kullanılan bir terimdir. Dilimize Yunancadan geçmiş olan bariton sözcüğü, tenordan daha kalın, bastan daha ince sesleri tanımlamak için kullanılır.
Ses kalınlaştırma ameliyatında farklı teknikler olmakla birlikte en yaygın olanı Tip 3 tiroplasti tekniğidir. Ameliyat ağız içinden ve boyundan yapılabilmekte olup, genellikle lokal anestezi altında uygulanır. Tirod kıkırdak küçültülerek ses telleri gevşetilir ve ses kalınlaştırılır.
Ses tonumu nasıl anlarım sorusunun cevabı oldukça kolaydır; öncelikle sesinizin aralığı ölçülür. Bu ölçüm, kişinin çıkarabildiği seslerin piyano veya başka bir çalgı ile ölçülmesi sonucunda çıkmış olan aralık değerine bakılarak karar verilir. Ölçüm sonucu çıkan aralıklara ise oktav denir.
0dB (işitme eşiği) -120 dB (acı eşiği) arasında değişir. Normal bir insan 0-50 desibellik sesleri kolayca işitebilir ve bundan rahatsız olmaz. 85 dB şiddetinde bir ses veya gürültü kulakları rahatsız eder ve uzun süre sunuk kalındığında kulakta hasar oluşur.
Yüksek ses kalıcı hasar bırakabilir
Hasar zamanla kulaklarda derinleşir. Yüksek sesli konserler, motor sürmek, avlanmak, yüksek sesli çalışma ortamları gibi nedenler yavaşça kulağınıza zarar vererek işitme kaybına yol açabilir.
Kadınlarda menopoza girilmesi ile birlikte azalan östrojen (kadınlık hormonu) seste kalınlaşma olması ile sonuçlanmaktadır. Ses tellerinde meydana gelen gerginlik kaybı da buna katkıda bulunur. Ayrıca ses tellerinde daha sıklıkla şişlik (ödem) gözlenmektedir.
Ses tonu da tıpkı koku ve yüz simetrisi gibi kişinin genleriyle ilişkili olan bir özellik.
Adaçayını sade şekilde içebileceğiniz gibi bir miktar hibiskus ve zencefille karıştırarak da tüketebilirsiniz. Eğer ses kısıklığından şikayetçiyseniz sesinizi yumuşatmak için adaçayı ve bal karışımından hazırlanan bitki çayını içerek sesinizi daha yumuşak tonda kullanabilirsiniz.
Gençlik dönemi UNESCO tarafından 15-25 yaş aralığında belirlenirken, Birleşmiş Milletler Örgütü (BM) 12-24 yaş aralığını öngörmüştür. Türkiye ise BM'in belirlediği 12-24 yaş arasını gençlik dönemi olarak benimsemiştir.
Ergenlik, cinsel olgunluğun tamamlandığı ve üreme fonksiyonunun kazanıldığı, çocukluktan erişkinliğe geçiş dönemidir. Çocukta fizyolojik, psikolojik ve sosyal açıdan bir çok değişim gözlenir. Ergenlik yaşı normalde kız çocuklarında 8-13, erkek çocuklarında ise 9-14 yaş arasıdır.
İnsan sesi yaşlandıkça değişir.Bunun nedeni larenks (hançere, gırtlak), solunum sistemi, ağız ve boğaz dokusundaki anatomik değişiklikler. Bunların bir kısmı kas atrofisi (organların körelmesi), dokuların sertleşmesi ve zarların kuruması sonucu ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri