İki tane de takılabilir mi? Kadın erkek fark eder mi? Sağ ele de, sol ele de yüzük takmak caizdir. Küçük parmağa veya yanındaki parmağa takılır.
Evlilik yüzükleri, sol elde yüzük parmağına takılır. Nişan döneminde kullanılmaya başlanan evlilik yüzükleri, ilk olarak sağ el yüzük parmakta kullanılır. Farklı gelenek ve kültürlerde değişiklik gösterse de genellikle evlilik akdinin gerçekleşmesi sonrasında yüzük, sağ elden sola geçer.
Tercihlerinizi ve kişisel favori renklerinizi göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra “Nişan yüzüğü hangi ele takılır?” sorusu da sıkça merak edilen konular arasındadır. Bu sorunun cevabı; “Nişan yüzüğü, sağ elin yüzük parmağına takılır.” şeklindedir.
Peygamberimiz (s.a.s) Yüzüğü Hangi Parmağa Takardı? Bütün bu rivayetlere göre orta ve işaret parmağına yüzük takmak tasvip edilmezken serçe parmak veya yüzük parmağına uygun görülmektedir.
Evlilik yüzüğü; iki elin sağ ve sol parmaklarına takılır. Ancak, yüzüğün sağ parmakta olduğu hallerde nişan yüzüğü olarak tanımlanabileceğinden bahsetmek gerekir. Bunun yanı sıra, sol parmaktaki yüzük ise evlilik yüzüğü olarak değerlendirilir.
İlgili 20 soru bulundu
Sağ ele de, sol ele de yüzük takmak caizdir. Küçük parmağa veya yanındaki parmağa takılır. Uygun olanı budur. Diğer parmaklara da takılsa günah olmaz.
Parmağınıza taktığınız yüzükle, medeni halinizin bekar ya da evli olduğunuzu anlatabilirsiniz. Bunun yanında tarzınızı, zevkinizi ve ruhsal halinizi de taktığınız ve tercih ettiğiniz yüzüklerle yansıtabilirsiniz.
Tek söz ya da söz ve nişanın beraber yapıldığı merasimlerde de yüzük her daim sağ el yüzük parmağına takılır. Söz yüzüğü kadın erkek fark etmeksizin sağ ele takılır. Evlilik ile beraber ise alyanslar sol ele takılır.
Hz. Peygamber bu yüzüğü kaşı avuç içine gelecek biçimde sağ veya sol elinin serçe parmağına takardı.
Evlilik Yüzüğü Hangi Parmağa Takılmalıdır? Eski Mısır ve Roma'dan günümüze gelen bu kültürde, yüzük sol elinin dördüncü parmağından geçen bir damarın kalbe gittiği düşünüldüğünden bu parmağa yüzük takılmaktaydı.
Söz Yüzüğü Hangi Parmağa ve Ele Takılır? Söz yüzüğü, genellikle genç çiftler arasında bir bağlılık ifadesi olarak sol elin yüzük parmağına takılır. Bu yüzük, nişan yüzüğünden önceki bir taahhüdü temsil eder ve genellikle daha basit ve daha az gösterişli tasarımlara sahiptir.
Bazı toplumlarda evlilik yüzüğü sol elin yüzük parmağına takılır. Ancak bazı toplumlarda da sağ elin yüzük parmağına takılır. Sol ele evlilik yüzüğü takmak, İslam dinine göre uygun değildir. İslam' göre evlilik yüzüğünün sağ elin parmağına takılması gerekir.
Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır. Çiftler söz merasimlerinde tektaş nişan törenlerinde alyans takmayı uygun görürler.
Bu yüzüklerin sağ elde mi yoksa sol elde mi olduğu, kişinin nişanlı ya da evli olup olmadığını ayırt etmedi kullanılmaktadır. Nişan töreni sırasında, çiftlerin seçtikleri yüzükler sağ elin yüzük parmağına takılır. Sağ ele takılan yüzük nişanlı olduğunu gösteren bir semboldür.
Bu inanç Mısırlıların ardından Romalılar tarafından bu gelenek iyice yaygınlaşarak o döneme ait yapılan kazılarda çok sayıda farklı evlilik yüzüğü bulunmuştur. Evlilik yüzüğü dünyanın her yerinde sol elin yüzük parmağına takılmakta.
Ayrıca yüzüklerini orta parmağında kullananların liderlik yeteneği olan ve kendileri ile mutluluk duyan kişiler olduğu da söylenir. Dünya yıldızı Marilyn Monroe'nun da yüzüklerini genellikle orta parmağına taktığı bilinmektedir.
Evlilik yüzüğü hangi ele takılır? İki elin sağ ve sol parmaklarına takılan yüzüğün anlamı, bu parmağa yüzük parmağı denilmesinde anlaşıldığı üzere oldukça açıktır. Yüzük sağ parmaktaysa nişan yüzüğüdür, sol parmaktaysa evlilik.
Anlaşma ve ittifak anlamına gelir. Erken çağlarda evlilik yüzüğü sonsuzluğu ve kalıcılığı sembolize ediyordu. Çemberin sonsuzluğu simgelemesi evliliğin yüzükle sembolize edilmesine neden olmuştur.
Öte yandan evlilik teklifi, henüz evlilik bağının gerçekleşmediği bir aşamayı temsil ettiği için teklifte sunulan pırlanta tektaş yüzük sağ elin yüzük parmağına takılır.
Evlendikten sonra ve öncesinde tektaş yüzük farklı parmaklara takılır. Kadın evlenene kadar tektaş yüzüğünü sağ elin yüzük parmağında taşır evlendikten sonra ise sol tarafa geçer.
Dilerseniz baget yüzük ve alyans kombini yapabilir, günlük kıyafetlerinizi hoş bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Alyans, baget yüzük ile bir arada kullanıldığında oldukça şık durur. Eğer daha ihtişamlı bir görüntüye ulaşmak istiyorsanız baget yüzük ve tamtur kombini de yapabilirsiniz.
Çiftlerin evlendikleri ilk günden itibaren, sol yüzük parmaklarına taktıkları alyanslara evlilik yüzüğü denir. Bazen çiftler nişan yüzüklerini değiştirerek isimlerinin ve evlendikleri tarihin yazıldığı alyansları satın almayı tercih ediyorlar.
Hanefi mezhebine göre, kadınlar altın ve gümüş dışındaki metallerden yapılmış takıları takabilirler. Bu takılar, demir, bakır, kurşun, tunç, alüminyum, nikel, titanyum, çelik gibi metallerden olabilir. Bu hüküm, bilezik, kolye, küpe, yüzük gibi tüm takılar için geçerlidir.
İşaret parmağına yüzük takanların genel olarak megolaman bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Sağ el işaret parmağına yüzük takılması güce duyulan özlemi ifade eder. Genelde takdir görmek isteyenler sağ el işaret parmağına yüzük takar. Sol el işaret parmağı ise çoğunlukla kendini güçlü hissedenlerin tercihi olmuştur.
Resmi olarak evlenmeden önceki süreçte yapılan yüzük takma durumuna sözlenme denir. Çiftin birlikte olacağı ve evleneceğini ifade eden bir söz geleneğidir. Yani evlilik süresinden önce takılan alyansa söz yüzüğü denebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri