Kadınlarda görülen göbek kılı hastalık olmamakla birlikte hastalık belirtilerine işaret edebilmektedir. Aşırı göbek kıllanması en fazla 15-16 ve 45-50 yaşları arasında görülmektedir.
Kalıcı olarak göbek kıllarından nasıl kurtulunur? Teknolojinin göbekteki tüylere sunduğu çözüm IPL epilasyondur. Bu uygulama sırasında tüylerin köküne ışık enerjisi gönderilir ve bu enerji sayesinde büyüme evresindeki tüyler durdurulur. Kalıcı sonuçları elde etmek ise periyodik tekrarlarla mümkündür.
Kadınlarda koltuk altları, kasık bölgeleri yoğun ve kalın kıllarla kaplı olup cinsel gelişimle ortaya çıkarlar. Ayrıca bacaklar, kollar, meme başı çevresi, göbek çevresi ve belde de daha ince ve küçük kıllar olabilir.
Uygulamadan en az bir ay önce göbek kıllarının kıl köklerini koparan epilatör, ağda, ip ve cımbız gibi yöntemler ile alınmaması gerekmektedir. Lazer epilasyon ışınlarının kıl köklerine kadar ulaşması ve etki edebilmesi için jilet yöntemi ile kılların kısaltılarak tedaviye gelinmelidir.
Erkeklerde olduğu gibi kadınların da meme bölgesinde ve meme ucunda farklı seviyelerde tüylenme görülebilir. Bu bir sorun olduğu anlamına gelmez. Ailesindeki diğer kadınlarda da fazla tüylenme sorunu görülen kadınlarda genetik yatkınlık sonucu meme ucunda tüylenme görülebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Androjen hormonları salgısı herhangi bir nedenle arttığında kana daha fazla hormon aktarılır ve böylece kıl köklerine de daha hormon ulaşır. Fazla miktardaki hormonlar kadınlarda dinlenme aşamasında bulunan ve erkek tipi bölgelerde bulunun kılların üretiminde artış olmasına neden olur.
Kadınlarda çene altı kıllanmasının bir çok nedeni olabilir. Bunların çoğu genetik, hormonel, hamilelik ya da menopozdan dolayı olabiliyor. Kıllardan kurtulmanın ilk yolu sağlık sorunu olup olmadığına bakılmasıdır. Bunun için ilk iş bir endokronoloji doktoruna gitmektir..
Merhabalar, göbek bölgesinde tüylenme hamilelik döneminde görülebildiği gibi diğer bazı hormon düzensizlikleri sonucu ve/veya genetik nedenlerle de oluşabilir. Eğer kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa, tüm diğer vücut bölgelerinde olduğu gibi göbek bölgesindeki tüylerden de lazer epilasyon ile kurtulmak mümkündür.
15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur. Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kıllarını lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.
Çoğu zaman kalıtsal olan göbek kılı, hormon seviyesinin yükselmesi sonucu meydana gelmektedir. Genel olarak herhangi bir sağlık sorununa işaret etmeyen göbek kılı, bazı kadınlara rahatsızlık vermektedir. Erkeklik hormonuna duyarlı olan göbek kılı, hamilelik döneminde artış göstermektedir.
Kadınlarda göğüs kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir. Problemin ne olduğuna bağlı olarak teşhir üzerinden tedavi ele alınır.
Yalnızca kadınların %1.8'inde bu uzunluk 3.8 cm'den fazladır. 9) İnsan saçı 7 yıla kadar yaşayabiliyorken, genital bölgedeki kılların ömrü yaklaşık 3 haftadır. Yani, belirli bir süreden sonra genital bölgedeki kılların uzaması durur.
Genellikle, tüylenmede artışa sebep olan kandaki erkeklik hormonu olan androjen dediğimiz hormonların (testosteron, dehidroepiandrosülfat) yüksek olmasından kaynaklıdır.
Buz Lazer ile Göbek Çevresindeki Tüylere Kalıcı Çözüm
Bu risk özellikle koyu tenli kişilerde daha fazladır. Buz Lazer günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi kabul edilmektedir. Patentli teknolojilere sahip Buz Lazer ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Göbek bölgesindeki kıllar ortalama 8-12 seansta bitirilir. Ancak çeşitli etkenlere bağlı olarak bazı kişilerde ek bir iki seans daha uygulanması gerekebilir. Son zamanlarda göbek çevresine lazer epilasyon yaptıran erkeklerin sayısı artmıştır.
Ayva tüyleri jilet gibi yöntemlerle alınmamalı. Bunun nedeni; ayva tüylerinin jilet, tüy dökücü krem gibi yöntemlerle alınması tüylerinizin kalınlaşmasına ve çoğalmasına olanak tanıyabilir. Bu nedenle ayva tüylerinizden rahatsızsınız eğer lazer epilasyon yöntemi ile ayva tüylerinizden kurtulabilirsiniz.
EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.
Kadınlarda gözlenen bu durumun belirli bir nedeni yoktur ancak tiroid hormon düzeyinde eksiklik ile karakterize hipotiroidi, obezite, testosteron başta olmak üzere androjenik (erkeğe özgü) hormonların artışı, polikistik over sendromu (PCOS) gibi çeşitli hastalıklar ile birlikteliği sıktır.
Göbek Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir? Bel ve karın yağları vücudun diğer bölgelerindeki yağlarda olduğu gibi fazla kalori alınması ile artmaktadır. Bu durum obeziteye de yol açmaktadır. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, yaşlanma ve genetik etkenler de göbek ve bel çevresi yağlanmasında rol oynar.
Göbek deliği
Göbek deliğinizin haftada bir ve belirli bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. 1 sıcak bardak suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Su hafif soğuyunca göbek deliğinizi bu su ile yıkayın. Ardından pamuklu çubuk yardımı ile içeride kalan kirleri alın.
Aşırı tüylenme (hirsutizm) probleminde, öncelikle bir dermatoloji uzmanına veya kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmanız önerilir.
Kızlarda ergenlik dönemi koltuk altı kılları ve kasıkta kılların çıkması ile belirginleşir. Bu genellikle ilk adetten hemen önce olur. Östrojen hormonunun etkisiyle meme gelişimi ve adetler başlar. Ancak kıllanmanın tetikleyicisi androjen dediğimiz hormonlardır.
Yanak, çene, kaş ve dudak çevresinde bulunan kılların alınması için farklı araçlar kullanılabilir. Ağda bantları, epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, yakma, ağartma ya da elektroliz bu yöntemler olarak listelenebilir. Yüze ağda yaparken alerjinizin olup olmadığını bilmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri