Kasık ağrısı için kadın hastalıkları doğum ve genel cerrahi bölümüne başvurmanız gerekir.
Ayrıca, üreme çağındaki kadınlarda, genç ya da menopoza girmiş kadınlara göre, kasık ağrılarına daha sık rastlanır. KASIKTA AĞRI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR? Kasıkta ağrı için hastanelerin Genel Cerrahi polikliniklerine başvurmak gerekir.
Böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonu, kasık bölgesine alınan darbe, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, lenf bezi iltihaplanması, hamilelik, böbrek taşı, miyom, endometrit ve endometriosis gibi hastalıklarda kadınlarda görülen sol kasık ağrısının nedenleri arasındadır.
Kasık ağrısı için gidilecek olan doktor ise rahatsızlığa neden olan etkene göre farklılık gösterebilmektedir. Genel olarak ise yaşanılan kasık ağrılarında; genel cerrahi uzmanı hekimlerden ve üroloji uzmanı hekimlerinden yardım alınması gerekmektedir.
Yaşanabilecek olası rahatsızlıklara bağlı olarak karın ağrısı için aile hekimi üzerinden tedavi ele alınır. Ayrıca yönlendirme ile Genel Cerrahi bölümü ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı devreye girer.
İlgili 39 soru bulundu
Kadın ya da erkek için kasıkta ağrı yaşandığı vakit Genel Cerrahi bölümü süreç içinde devreye girer. Hastanede genel cerrahi poliklinik dene başvurmak suretiyle ilgili tedavi alternatifleri öne çıkar Ayrıca eğer Genel Cerrahi bölümü gerek görür ise o vakit üroloji bölümüne yönlendirme yapılabilir.
Karın sol alt bölümünde olan ağrılarda, kalın bağırsak iltihapları, yumurtalık sorunları, karın şah damarının hastalıkları, idrar sorunları, dış gebelik sorunu ve apandisit problemi olabilir.
Kasığın herhangi bir bölgesine baskı uygulandığında, ağrı hissinin artması genellikle kadınlarda oluşan yumurtalık kistleri gibi iç organlara ilişkin sorunları işaret eder. Sol kasıkta ağrı sol yumurtalığa, sağ kasıkta ağrı oluşumu sağ yumurtalığa veya bu bölgede yer alan diğer organların hastalıklarını gösterebilir.
Kadınlardaki kasık ağrılarının nedeni yumurtalık kisti benzeri üreme organları ile ilgili sorunlardan dolayı olabileceği gibi (Yumurtalık kisti benzeri üreme organları ile ilgili sorunlara Kadın hastalıkları ve doğum bölümü uzmanları bakar) iskelet sorunları, psikolojik nedenler ya da bağırsaklarla ilgili bazı ...
Burada sol böbreğin alt kenarı, idrar torbasının bir kısmı, kalın bağırsağın bir kısmı, sol idrar yolu, zigmoid kolon, kadınlarda büyük kan damarları, sol tüp, sinirler ve yumurtalık bulunur.
Tek taraflı kasık ağrısı genellikle bu bölgede yer alan kas ve ligamentlerdeki zorlanma, çekme veya yırtılmalara bağlı meydana gelir. Özellikle düzenli zorlayıcı egzersizler yapan sporcular bacağa vuran kasık ağrısı gelişimi açısından riskli grubu oluşturur.
Rahim ağrısı kasık bölgesi, alt karın bölgesi ve göbeğin alt kısmında görülebilmektedir. Bazı durumlarda sırt ya da kalça bölgesinde de görülebilmektedir. Rahim ağrısının farklı pek çok sebebi olabilmektedir. Bu nedenle ağrının nedeninin araştırılması gerekmektedir.
Kasık vücudumuzda sağ ve sol olmak üzere iki tarafta yer alır. Sağ ve sol kasıklar mide ve baldır arasında bacakların başladığı kısımda bulunur ve bacakların hareketine katkı sağlar.
Kasık Ağrısında Muayene
Bazen jinekolojik, dahiliye ve genel cerrahi muayenesi tek tek veya birlikte yapılır. Genelde sebep jinekolojiktir. Jinekoloji muayenesinden sonra ,kan , idrar analizleri gerekli ise yapılır. Alt karın bölgesi ultrasonu yapılır.
Özellikle yumurtalıklardaki kistler ve iç organlara bağlı şekilde kadınlarda sağ ve sol kasıkta ağrı meydana gelir. Doğal süreç içerisinde bakılacak olursa regl dönemi ve gebelik dönemi içerisinde de bu durumu yaşanabilir.
Vücudun her hangibir bölgesinde görülen kistlerin tedavisi de sıklıkla Genel Cerrahi'nin kapsama alanına girmektedir. Kistlere uygulanan değişik tedavi modalitelerinin çoğu genel cerrahinin ilgi alanı içerisindedir.
Kasık ağrısı ve idrardan kan gelmesi durumunda idrar testi ve gerekirse idrar yolu ultrasonu yapılmalıdır. Başlangıç aşamasındaki idrar yolu enfeksiyonu idrar yaparken kasık ağrısı yaparken, ilerlemiş idrar yolu enfeksiyonlarında mide bulantısı, ateş, böğür ağrısı ve kasık ağrısı ortaya çıkar.
Kasık fıtıkları akut olarak belirti göstermese de genellikle kasık bölgesinde şişlik ya da kabarıklık ile karakterizedir. Kişi genellikle kasığında gevşeme ve sonrasında ağrı hisseder. Yumuşak ve içe bastırılabilir durumdaki bu şişlikler, karın içi basıncın arttığı durumlarda görünür ve kişi yattığında yok olur.
Kasık ve pelviste donuk, ve sürekli bir ağrıya neden olabilir. Bu durum, özellikle inflamatuar artrit, gebelik, pelvik travma veya pelvik cerrahi öyküsü olan bireylerde ortaya çıkabilir. Eklem enfeksiyonu veya tümör ise kasık ağrısının nadir nedenleri arasındadır.
Kasık bölgesinde meydana gelen ağrının nedeni kasık bölgesindeki kasların spazmı ise, kas gevşetici hap ve kremler kullanarak ağrıları hafifletebilirsiniz. Regl dönemi ya da yumurtlama günlerinde hormonal değişimlerin sonucu ile ortaya çıkan ağrıların tedavisinde hormon içerikli ilaçlar faydalı olabilir.
Nedenleri. Enfeksiyonlar, spiral kullanımı, polip hastalığı, kistler, aktif mesane, fıtık, kabızlık, dış gebelik, düşük ya da depresyon gibi çok sayıda nedeni olabilir.
Cinsel İlişki Sonrası Kasık Ağrısı Olur mu
Vajina kaslarının kasılması ağrıya neden olabilir. Fiziksel nedenler arasında vajina girişindeki enfeksiyon, mantar ağrı nedenidir. Rahim ağzı yaraları , vajinitler, endometrit, pelvik enflamatuar hastalıklar ilişki sonrası ağrı nedenidir.
Sol boşluk ise pek çok organın içinde bulunduğu veya komşu organların belirtilerinin yansıdığı bir bölgedir. Burada dalak, midenin bir kısmı ve onun arkasında pankreas, aorta gibi damarlar, kalın bağırsağın bir bölüm komşuluğu, daha derinlerde böbrek komşuluğu ve ayrıca buraya yukarıdan göğüs boşluğu komşuluğu vardır.
İştah kaybı, bel ağrısı ve özellikle cinsel ilişki esnasında ya da sonrasında ağrı ile günlük yaşamı olumsuz etkileyen kronik pelvik ağrı, karnın en alt kısmında sık sık, şiddetli ağrı ve acı hissedilmesi olarak ifade ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri