Özellikle büyük tuvalet yapıldıktan sonra temizlik her zaman önden arkaya doğru yapılmalıdır Eğer arkadan öne doğru silme işlemi yapılırsa dışkıdaki mikroplar vajina ve idrar deliğine yayılabilir ve bunun arkasından infeksiyonlar ortaya çıkabilir.
Genital bölge ılık su ile yıkanmalı yumuşak alerjik olmayacak basit bir sabun kullanılabilir. Labiumlar parmakla aralanarak kıvrım yerlerinde de suyun değmesi sağlanabilir. Ama kesinlikle çok sıcak su kullanılmamalıdır ve sabunun tamamen durulandığından emin olunmalıdır.
Tuvalet sonrası temizlikte temizliğin önden arkaya (vajinadan anüse doğru yapılması) çok önemlidir. Temizliği anüsten vajinaya doğru yaptığınızda dışkıdaki kalınbağırsak bakterileri vajinaya ve buradan da idrar borusu yoluyla mesaneye bulaşabilir.
Önceden tanısı konmuş ya patolojilerin tedavisi amacı ile yapılan histeroskopik girişimlere cerrahi histeroskopi adı verilir. Histeroskop'un kenarından girilen ve elektrik akımı ile çalışan, kesen ve yakan aletler yardımı ile bu patolojiler düzeltilerek rahim içi temizlenir.
Vajinal lavaj(VL)(vajinal yıkama, vajinal duş), vajenin (haznenin) su, su ile sabun ya da diğer solüsyonlarla yıkanması olarak tanımlanmaktadır. Tüm dünyada yaygın geleneksel bir uygulamadır. Olumsuz sağlık sonuçlarının önlenebilir bir nedeni olması yönünden VL önemli bir konudur.
İlgili 39 soru bulundu
Bu bölgeyi yıkarken özellikle duşta daha ılık soğuk su tercih edilmelidir. Bu bölgenin asidik ortamına uygun ph derecesi 4 ve daha düşük özel üretilmiş genellikle intim adı verilen yıkama sıvıları kullanılabilir. Yıkama yaparken hiçbir zaman vajina içi derinlere doğru yıkanmaz daha çok yüzeysel köpürtülüp durulanır.
Genital bölge temizliği kişisel hijyenin önemli bir parçasıdır. Her gün ılık su kullanarak bu bölgeyi nazikçe yıkamak enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca dar iç çamaşırları ve sentetik kumaşlardan kaçınmak da cilt sağlığını korumak için önemlidir.
Bu durum bölgede bakteri oluşmasına yol açar. Bu nedenle cinsel ilişkiden sonra meni, ter ve vücut salgıları temizlenmelidir. Her cinsel ilişki ya da mastürbasyon sonrası dış genital bölgeyi bol su ile temizlemeli ve genital bölge temizleyici özel ürünlerle yıkama işlemi yapılmalıdır.
Sağlıklı bir vajinanın mukozası kalın, dokusu damarlardan zengin, yapısı nemli ve elastik olmalıdır. Esneklik özelliği ise cinsel ilişki ve doğum gibi durumlarda genişleme özelliği verir.
Belirtmek gerekir ki, vajinal duş uygulaması sağlıklı bir yöntem değildir. Vajina kendini doğal olarak temizler. Vajinal duş yapmak, vajinanın kendi kendini temizleme işlevini bozabilir.
Temizlik jilet ve tüy dökücü kremle yapılabileceği gibi, lazer epilasyona da başvurulabilir. Islaklık ve nem erkek genital bölgesinde de bakteri birikimine yol açar. Bu da çeşitli hastalıklara sebep olur. Bu nedenle duştan sonra bölge iyice kurulanmalıdır.
Bunun için vajinal bölgede kullandığınız tampona 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 4 damla çay ağacı yağını damlatarak tamponu vajinal bölgenize takın. Günde en az 1 saatten bir haftada her gün deneyebilirsiniz. Elma Sirkesi Banyosu: Elma sirkesinin anti-bakteriyel özelliği vajinadaki kötü koku oluşumuna karşı etkilidir.
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Beyaz Sirke: Bir banyo suyuna yarım fincan beyaz sirke ve tuz ekleyin ve birkaç dakika sonra vajinal bölgenizi bu bölgede tutun. Vajina pH seviyesi normale geri dönecek ve kokularınız olmayacaktır Daha iyi sonuç almak için, soğuk su yerine ılık su kullanın.
Tıraş öncesinde sıcak bir duş alarak veya sıcak bir bez koyarak cildi ve tüyleri yumuşatmak, kremle tüylerin uzama yönüne doğru tıraş etmek, sonrasında ölü derileri uzaklaştırmak ve bölgeyi nemlendirmek en iyi sonuçları sağlayacaktır.
İdeal görünüm; vajinanın her bölgesinde eşit, açık renkli ve parlak görünümdür. Vajinanın koyu renkli olması, kadının cinsellik sırasında huzursuz hissetmesine, partnerinden çekinmesine neden olabilir. Unutulmamalıdır ki kadının kendine güvenmesi için vücudunun her bölgesi ile barışık olması gerekir.
Vajina genişliği konusunda net bir şey ifade etmek mümkün değildir. Ancak bu alanda objektif ölçümler yapılabilir. Bu objektif ölçümleri yapmaya yarayan en önemli araç ise Kegel cihazıdır. Bu cihaz sayesinde vajinanın kasılıp gevşemesine bağlı olarak genişliğin ne seviyede olduğu daha net bir şekilde belirlenir.
Berrak veya beyazımsı olmasının yanında bu renk zaman zaman kahverengi de olabilir. Günde 1 ila 4 ml kadar vajinal akıntı olması normal ve düzenli bir durum olarak kabul edilir. Doğal ve sağlıklı kabul edilen normal vajina akıntısı; aşıntı yapmayan şeffaf ,beyaz kokusuz, kaygan ve ıslak bir akıntıdır.
Cinsel İlişki Sonrasında Temizlik
Hatta bazen hastalık etkenlerini içerebilirler, bu nedenle cinsel ilişki sonrasında da banyo yapılması önerilir. Ancak vajina yıkanmamalıdır. Vajinanın yıkanması buradaki doğal korumayı bozacağından enfeksiyon riskini artırır.
Carolyn DeLucia ise konuya ilişkin "Cinsel ilişkiden sonra mesanenizi boşaltmak iyi bir fikir çünkü cinsel aktivitenin bakterilerin önden arkaya, analdan vajinal alana transferine yardımcı olduğu biliniyor. Banyoda cinsel bölgenin yıkanması, enfeksiyon riskini azaltıyor" diye konuştu.
Kadın genital organının pubis ve perine hariç bölümüne vulva denir. Vulva, vajina, idrar çıkış deliği ( üretra ağzı), klitoris, küçük dudaklar (labium minus) ve büyük dudaklardan ( labium majus) oluşur. Bu bölgeye halk arasında vajina demek alışkanlık haline gelmiştir. Ama doğrusu vulva olacak.
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
Vajinanın içerisini yıkamayın. Bu organ kendisini daima yenileyen bir organ olduğu için; içine bazı maddelerin sokulması ve temizlik yapılmaya çalışılmasıyla asit ortamına zarar verebilirsiniz. Genital organınızın dış bölgesini temizleyebilirsiniz. Bu bölgenin temizlenmesinde hiçbir sakınca yoktur.
Eğer sarkma çok fazlaysa dudak germe ameliyatı yapılır. Ama sarkma çok fazla değilse dış dudaklara dolgu yapmak yeterli olur. Bu sarkmaları tedavi etmek için herhangi bir ilaç tedavisi mevcut değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri