Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Amir memura hakaret edebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Amir memura hakaret edebilir mi?

Disiplin suçları disiplin cezası verilmesini gerektirir. Memurun amirine hakaret veya tehdit etmesi neticesinde verilecek ceza 657 sayılı Kanun md. 125/D-l'de düzenlenmiştir. İlgili maddede, memurun amirine hakaret veya tehdit etmesi durumunda kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verileceği belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hkavukatlik.com

Amire küfür etmenin cezası nedir?

Memurun amirine küfür etmesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinin C fıkrasının “e” bendinde düzenlenen bir disiplin suçudur. Bu suç nedeniyle verilecek ceza, aylıktan kesme disiplin cezasıdır. Aylıktan kesme cezası, memurun brüt aylığından 1/30 – 1/8 arasında kesinti yapılması anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Amire bağırmak suç mu?

Söz konusu disiplinsizlik, yani amire karşı sözlü saygısızlıkta bulunmak, 657 sayılı Kanun'un 125'inci maddesinde düzenlenmiş ve buna karşı uygulanacak ceza da belirtilmiştir. Görevi esnasında, amirine karşı sözlü saygısızlıkta bulunan devlet memuruna verilecek ceza, aylıktan kesme disiplin cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Memur amire nasıl davranmalı?

Amirin memura, memurun amirine karşı mesafeli ve saygılı davranması, gerek tüm çalışanlar, gerekse kurum için önemlidir. Örnek; Astların, üstlerine “Sayın Valim”, “Sayın Müdürüm”; üstlerin de astlarına “Ayşe Hanım”, “Mehmet Bey” şeklinde hitap etmeleri en tabii bir nezaket kuralıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istesob.org.tr

Devlet memuru hakaret ederse ne olur?

Suçun basit şeklinde, yani kamu görevlisi olmayan bir kişinin yüzüne karşı işlenmesi halinde, hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. Suçun basit şeklinde hakim ya hapis cezası ya da adli para cezası verecektir. Her iki cezanın aynı anda verilmesi mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Hakaret Tazminat Davası Açılabilir Mi?

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Memur amirine selam vermek zorunda mı?

Cevabımız: Değerli takipçimiz, amire selam vermediğiniz gerekçesiyle “amirlere saygısız davranmak” maddesinden hakkınızda tesis edilen 4 Ay Kısa Süreli Durdurma Cezası hukuka aykırı olup, ilgili cezanın İdare Mahkemesi tarafından İptali gerekecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Memura hakaret suç mu?

TCK 125/3 uyarınca işlenen hakaret suçunun takibi şikâyet tabi değildir. Kamu görevlisine hakaret edildiğinde Cumhuriyet savcılığı tarafından kendiliğinden soruşturma başlatılır. Hakaret suçu şerefe karşı işlenen suçlar kapsamında yer alan bir suçtur. Bu suç iki şekilde işlenebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Memur amirini nasıl şikayet eder?

Devlet Memurları amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikâyet hakkına sahiptirler. Şikâyetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlanarak silsile yolu ile ve şikâyet edilen amirler atlanarak yapılır. Sözlü şikâyetlerde de bu esaslara uyulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rehberlikteftis.diyanet.gov.tr

Amir memura emir verebilir mi?

Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memur amir hakkında tutanak tutabilir mi?

Sözlü olarak yapılan şikayetler, şikayeti yapanın istemi halinde yapıldıkları anda şikayetçi ile şikayeti kabul eden amir tarafından birlikte imzalanan bir tutanakla tespit olunur ve iki tarafa verilir. Amir de şikayetin tutanağa geçirilmesini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memur amirin her dediğini yapmalı mıdır?

MEMUR, 2 İSTİSNA DIŞINDA, VERİLEN HER GÖREVİ YAPMALIDIR

1- Eğer verilen sözlü bir emir Anayasa, kanun, tüzük ve yönetmeliğe aykırı ise bu emir yerine getirilmez, amire durum bildirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Hakarete uğrayan memur ne yapmalı?

1- Devlet Memurlarının Müracaat ve Şikayetleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak, silsile yoluyla durumu en yakın amirine bildirmelidir. Amir eğer yetkisi dahilindeyse konuya eğilmeli, değilse talebi yetkili amire bildirmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru amirine dava açabilir mi?

Müracaat, Şikayet ve Dava Açma:

Madde 21- (Değişik: 12.5.1982- 2670/9 md.) Devlet memurları kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat; amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikayet ve dava açma hakkına sahiptirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: peyosis.erciyes.edu.tr

Amire saygısızlık nedir?

a) Amir veya üste nezaketsizlik: Hizmette veya hizmete ilişkin hâllerde amir veya üste karşı saygısızlık teşkil edecek nitelikte olmayan ancak askeri nezaket, protokol ve terbiye kurallarına aykırılık teşkil eden fiillerde bulunmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Küfür ve hakaret cezası kaç TL?

Hakaret davası para cezası ne kadar merak edilen bir konudur. Hakaret davası cezası kaç TL 2024 dava sonucuna göre hapis cezası ya da adli para cezası olarak sonuçlanabilecek davalarda adli para cezası olarak 1.000 TL ile 5.000 TL arasında ceza ödemesi çıkabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Devlet memuru kavga ederse ne olur?

Bu kanun maddesinden anlamamız gereken; kamu görevlisinin, amirine, mesai arkadaşlarına, astına, üstüne ya da bir vatandaşa saldırı ya da darp gibi fiziksel bir müdahalede bulunmasıdır. Yaptırımı bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Memur amirine nasıl hitap eder?

1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın. 2-Üstünüzün makamına girerken ceketinizin düğmeli olmasına dikkat edin, palto ve şapka ile girmeyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hilvan.gov.tr

Memur amirine ismi ile hitap edebilir mi?

Amir memura saygılı ve nazik davranmak zorundadır. Amir kendinden yaşça bariz şekilde büyük bir çalışanına ismi ile hitap etmesi etik dışıdır. Emri altındaki memurlardan da bu davranışı gördüklerini uyarmalı, devam etmesine izin vermemelidir. Rızası olmadan bir bayana ismi ile hitap etmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Amir kanunsuz emir verirse ne yapılır?

Ancak, emir hukuka aykırı olmakla beraber, amir “emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, emir yerine getirilir; bu hâlde emri yerine getiren sorumlu olmaz” (madde 137, fıkra 1).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Amir Cimere şikayet edilir mi?

CİMER'e başvurular

Başvuru konusu, bir kamu kurum ve kuruluşu, personeli veya yöneticisi hakkında şikayet niteliğindeyse başvuru, bir üst amire gönderilecek. Şikayet bu amir tarafından işleme alınarak başvuru sahibine yanıt verilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Görevi kötüye kullanan memur nereye şikayet edilir?

MEMUR ŞİKAYET – GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇ DUYURUSU. USULE DAİR BİLGİLER; Suça ilişkin ihbar veya şikayet, Cumhuriyet Başsavcılığı'na veya kolluk makamlarına yapılabilir (5271 S. K. m. 158) .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: efeavukatlik.com

CİMER e şikayet edilen memur ceza alır mı?

BİMER veya CİMER'e Başvuran Memura Disiplin Cezası Verilemeyeceğine Dair Danıştay Kararı Bilgi edinme başvurularında devlet memuru olup olmama ayrımı yapılmadan herkesi kapsayan bir başvuru usulü düzenlendiğinden üst makamlara başvuran memura makam atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: burhanaksoy.av.tr

Hangi kelimeler hakaret sayılır?

Hakaret Sayılan Kelime ve Sözler

“Hırsız”, “rüşvetçi”, “adi” , “sahtekar” gibi kelimeler de hakaret suçu oluşturur. “Eşek”, “köpek”, “öküz” “it” vb. hayvan isimleriyle hitap etmek de hakaret suçuna vücut verir. Amk vb. kısaltmalarla sosyal medya üzerinden yazılan yazılar hakaret suçu oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Memura hakaret kaç yıl?

Suçun basit şeklinde, yani kamu görevlisi olmayan bir kişinin yüzüne karşı işlenmesi halinde, hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Memura hakaret hangi madde?

Üçüncü bab'ın dokuzun- cu faslı ise resmi sıfatı haiz olanlar aleyhinde cürümleri oluşturmaktadır. Memura hakaret suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanununun 266'ncı maddesi de dokuzuncu fasılda, resmi sıfatı haiz olanlar aleyhinde cürümler içinde yer almaktadır. suçunu oluşturmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT