Norm kadro okuldaki branşlara göre belirlenen ders yükü ve öğrenci sayısına göre dolayısıyla norm kadro belirleme işlemleri okula göre yapılmaktadır. Dolayısıyla bir okulda norm fazlası olan kadrolu öğretmen başka bir okuldaki normun içindeki sözleşmeli öğretmen norm fazlası olsun diyemez.
Yukarıdaki gibi bir durumda bütün dersler norm kadrodaki öğretmene verilir ve norm fazlası öğretmen her iki okula da görevlendirilir.
Okula sonradan gelen norm fazlası olur gibi bir durum söz konusu değildir, önceki çalışanlarda sonradan gelen de hizmet puanı değerlendirmesine göre en az puana sahip olan norm fazlası öğretmen olur.
Kadrosu ilçe milli eğitim müdürlüklerinde olan norm kadro fazlası öğretmenlerin işlenmesi ve başvurularının onay süreci ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacaktır. işlemi ile ilgili tüm sorumluluk okul/kurum müdürlüklerine aittir.
Rehber öğretmenlere resen, haftanın belli günleri farklı okullara görevlendirme yapılmaktadır. Norm fazlası olmayan rehber öğretmenlere yapılan görevlendirmeler hukuka, kanun ve mevzuata aykırıdır.
İlgili 24 soru bulundu
“Ek Madde 1 –Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bulunan illerde fazla bulunan branşta ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılamaz, vekil öğretmen çalıştırılamaz.” Maddesi yürürlüğe girmiştir. Okul Yönetimlerinin Sorumlulukları: Okul yönetimleri norm kadro fazlası öğretmenleri bildirmekle yükümlüdürler.
Öncelikle norm fazlasıysanız başka okula gitmek zorunda değilsiniz.İkinci olarak okulunuz sizin branşınızda seçmeli ders açıp norm sorununu çözebilirdi.Bu konuyu idarecinizle konuşabilirsiniz.Başka okula gitmek istiyorsanız norm fazlası olmak size avantaj da sağlayabilir.İsterseniz açık okullardan birini tercih ...
Öğretmenler; http://kontenjan.meb.gov.tr/ linkine girerek karşılarına gelen ekranda MEBBİS kullanıcı adı ve Şifrelerini girdiklerinde sisteme girmiş olacaklar. Sisteme girildikten sonra Kurum Bilgileri tıklanırsa norm bilgileri görülebiliyor.
Hiçbir okul müdürü, Norm Kadro Fazlası atama başvurularında hiçbir öğretmeni tercih yapmaya zorlayamaz. Tercih yapmak istemeyen hiçbir öğretmenin yerine başvuru yapamaz. Ayrıca Yönetmeliğe göre öncelikle ilçe içinde tercihler yapıldıktan sonra ilçe dışına da tercih yapılabilecektir.
MEB norm kadro yönetmeliğinin 26. maddesi gereğince, öğrenci sayısının artmasına bağlı olarak yeni derslik/şube açılması, yeni alan veya bölüm açılması, alan veya bölümün kapatılması, sınıfların kapatılması vb. gibi durumların varlığı halinde, süre şartı aranmaksızın norm kadro düzeltmesi yapılabilmektedir.
6. Her iki aşamada da yerleşemeyen veya tercih yapmayan norm fazlası öğretmenler, kadrosunun bulunduğu ilçe içinde alanlarında boş kalan eğitim kurumlarına ikinci aşamanın sonunda resen atanacaklardır.
Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB'in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Yani aslında norm kadronun mantığı öğretmen başına düşen ders sayısının 21 olmasıdır.
(3) Öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile görevli oldukları eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir.
Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar." hükmü yer almaktadır.
a) 15-41 saate kadar 1, b) 41-81 saate kadar 2, c) 81-121 saate kadar 3, c) 81-121 saate kadar 3, d) 121-161 saate kadar 4, e) 161-201 saate kadar 5, Toplam ders yükünün 201'den fazla olması halinde her 40 saat ders yükü için ilave 1, atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrosu verilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yer değiştirme mevzuatına göre yer değiştirmelerde zorunlu hizmet affına uğrayanlarda 3 yıl şartını kaldırdığı görüldü. 3 yıl şartı bulunmaktadır. Değişiklik sonrası tüm öğretmenler zorunlu hizmetten muaf edilmişlerdi.
Norm fazlası olan Alan/Bölüm, atölye ve laboratuvar şefi olarak görevlendirilemez.
4359 sayılı kanunun geçici 3. maddesi 190 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 9.maddesi ve 657 sayılı kanunun 91. maddeleri gereğince norm kadro fazlası öğretmenlerin maaş karşılığı olarak branşı dışında bir işle maaş karşılığının doldurulması kanunlara aykırıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yaklaşık olarak 40 bin öğretmen norm fazlası durumunda.
1) Norm kadro fazlası bulunan alanlardaki tüm öğretmenlerin hizmet puanını MEBBİS-Özlük Modülü üzerinden hesaplatarak, norm fazlası öğretmenleri tespit edecektir.
Mevcut okuldaki norm kadro fazlası öğretmenler ise zaten direkt olarak bu çalışmalara katılarak ek ders ücretinden faydalanacaktır.
b) 31-42 saate kadar 2, c) 42'den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu daha verilir.
MEB bir genelge ile bu tür ilişik kesen veya ilişiğini kesmiş bu durumdaki öğretmenleri istekleri halinde eski okullarına geri döndürülmelidir.
ne mevzuatta nede yönetmeliklerde norm fazlası öğretmenlere idari görev verileceği yada ders saatini dolduracak kadar okulda duracağı yönünde hiç bir yazı bulunmamaktadır. sizin yapmanız gereken 6 saat dersinize girmek ve diğer öğretmenler kadar nöbetinizi tutup gönül rahatlığıyla evinize gitmektir...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri