Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Organik Hindistancevizi Yağı: Organik Hindistan cevizi yağı antimikrobiyal özellikli doymuş bir yağ olan laurik asit içerir. Saçlı deriye uygulanması kaşıntılı kafa derisi için yatıştırıcı etki gösterir. Ayrıca baş biti ile mücadelede de yardımcı olabilir. Nane Yağı: Nane yağı yüksek miktarda mentol içerir.
Gün boyunca yeterli su alımının sağlanması, saç derisi de dahil olmak üzere cildin içten dışa nemli kalmasına yardımcı olur. Dışarıdan bakıldığında, nemlendirici bir saç derisi serumu veya yağı kullanmak, özellikle kuru veya pul pul cilde sahip olanlar için ekstra bir nemlendirme ve rahatlama katmanı sağlayabilir.
Bu nedenle içerisinde zeytinyağı, argan yağı, shea yağı, gliserin yağı gibi doğal içerikleri barındıran nemlendiricileri değerlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra içeriğinde vazelin ya da mineral yağı bulunan şampuanlardan uzak durmanızda fayda var.
İlaçlı şampuanlar da saç derisi kabuklanması ve saç derisi dökülmesini tedavi etmek için kullanılan etkili ürünlerdendir. Saç derisindeki kabuklanma mantardan kaynaklanıyorsa antifungal ilaç, alerji kaynaklı ise antihistaminik bir ilaç kullanmak faydalı olacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Saç egzamasına ne iyi gelir sorusu birçok kişi tarafından merak edilir. Saç egzaması için doğal yağlar kullanmak, saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı azaltır. Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı ve argan yağı gibi yağlar, saç egzamasına iyi gelir. Yağları saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Saç kuruluğuna iyi gelen yağlar; zeytinyağı, jojoba yağı, avokado yağı, tatlı badem yağı, argan yağı, üzüm çekirdeği yağı ve hindistan cevizi yağıdır. Bu yağları saç derinize veya saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz.
Saçınızı dikkatlice kurutun. Bir fön makinesi kullanıyorsanız, kafa derinizi tahriş etmeyecek kadar sıcak hava üflemediğinden emin olun. Saç derinizi çizmemeye çalışın, böylece durumunu daha da kötüleştirmemiş olursunuz. Uygun bir ilaçlı şampuan genellikle kafa derisini yatıştırır.
Çare: Orta şiddetteki vakalar için, selenyum ya da çinko pritiyon içeren şampuanlardan kullanarak bu mantarları kontrol altına alabilirsiniz. Daha ciddi vakalar için ise reçeteli anti mantar şampuanlarından, bölgesel kortizon ya da ilaçlı köpükten, solüsyonlardan, kremlerden ve merhemlerden yararlanabilirsiniz.
Saç mantarının saçta kabuklanma, kepek, kaşıntı, saçların kolayca kopması, akıntı ve saç kaybı gibi belirtileri vardır.
Bir çay kaşığı karbonatı bir su bardağı suyla karıştırın ve saç diplerinize uygulayarak 10 dakika bekletin. Beklettikten sonra ılık suyla durulayın ve bu uygulamayı haftada bir kez yapın. Zaman içerisinde saç diplerindeki kaşıntının azaldığını göreceksiniz.
Saç Diplerinde Kaşıntı
Kaşıntı, yaygın olarak basit kepek problemleri nedeniyle ortaya çıksa da, altında; saçlı deri mantarları, parazitler, saç derisinin pH değerinde meydana gelen bozulmalar ve saç derisi kuruluğu gibi problemler gözlemlenebiliyor.
Saçta egzama, farklı nedenlerle ortaya çıkan bir deri problemidir. Genellikle kaşıntı, kepeklenme gibi belirtiler gösterir. Oluşan belirtiler kişinin yaşam kalitesini ve fiziksel görünümünü olumsuz şekilde etkileyebilmektedir. Saçta egzama problemleriyle ilgili günümüzde oldukça fazla tedavi yöntemi mevcuttur.
Saç derisinin nemsiz kalması ve kuruması, saç derisinde görülen kabuklanma ve pullanmanın en sık rastlanan nedenlerindendir. Saçı sık sık ve sıcak su ile yıkamak, yoğun kimyasallar içeren şampuan kullanmak, güneş ışınları, çevrede bulunan toz ve kirler saç derisinin kurumasına ve pullanmasına neden olacaktır.
Cilt kuruluğuna bağlı olarak pullanma varlığında nemlendirici kremlere başvurulabilir. Kuru cilt için nemlendirici seçerken, ilgili ürünün parfüm, sülfat ve alkol içermemesine dikkat edilmelidir. Bunun yerine hyaluronik asit, lanolin, gliserin veya mineral yağlar içeren ürünler tercih edilebilir.
Hindistan cevizi yağı gibi bitkisel yağlar, saç maskesi şeklinde saçınızı yıkamadan yaklaşık 20-30 dakika süreyle bekletildiğinde, kaşıntılı saç derisini yatıştırmaya yardımcı olabilir. Çay çiçeği yağı gibi uçucu yağlar, kaşıntılı bir saç deriniz olduğunda, rutini tamamlamak için kullanılabilir.
Saçta görülen gri ya da beyaz döküntüler kepek olarak tanımlanır. Saç derisinin kuruması ve kaşıntı gibi belirtileri vardır. Kepek kendi başına zararsız olsa da, kepeğe sebep olan rahatsızlıkların giderilmesi önemlidir. Bunların başında, mantar enfeksiyonu ve egzama gelir.
Bu bakımdan saç deriniz için yoğun nemlendirici etkisi bulunan doğal yağları kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağı başta olmak üzere tüm sabit yağlar saç derisine nem sağlama konusunda oldukça başarılı. Saç derisinin nemin yanı sıra beslenmeye de ihtiyacı var.
Saç egzaması tedavisi için yardımcı öz yağlar şunlardır; neroli, mür, civanperçemi, paçuli, kimyon tohumu, aynısefa, kayısı çekirdeği, rezene, karabiber, Hint sümbülü, havuç tohumu, bergamot, okalüptus ve kekik.
Saç Bakım Yağı Saç Diplerine Sürülür mü? Saç bakım yağları, saç diplerine uygulandığında kökleri besler. Böylece saçların büyümesine yardımcı olur. Saçınıza veya cilt tipinize uygun ürünler kullanmamanız durumda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Saç Derisini İyice Nemlendirin
Bu nedenle, saç derisini nemlendirmek için doğal yağlar kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, argan yağı, badem yağı gibi bitkisel yağlar saç derisine nemi geri kazandırır. Bu yağları saç diplerine masaj yaparak uygulayabilir ve bir süre beklettikten sonra şampuanla yıkayabilirsiniz.
Badem Yağı: E vitamini ve magnezyum bakımından zengin olan badem yağı, saçın nemlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda saça yumuşaklık kazandırır. Zeytinyağı: Zeytinyağı, saça derinlemesine nüfuz ederek nemlendirir ve saçın esnekliğini artırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri