Medipol Esenler Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Uzm. Dr. İlknur Can, doğru yapılan hacamatın kalıcı iz bırakmayacağını belirtti.
Hacamattan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek hacamatın faydasını artırır. 12-24 saat sonra duş alınabilir. Duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantaron yağı sürülmesi, yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması bakımından çok fayda sağlar.
Hacamat İzleri Ne Zaman Geçer? Hacamat sonrası morluk ve çizikler oluyor ama bir uzman tarafından, steril bir ortamda, derinin alt katmanlarına inmeden yüzeysel bir şekilde yapılırsa yaklaşık 10 gün içinde geçer.
Yanlış yapılan hacamat veya kupa sonrasında enfeksiyon kapmak, yara izi kalması veya ciltte yanık oluşması gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Ayrıca hacamat, 4 yaşından küçük çocuklara kesinlikle yapılmamalıdır.
- Hacamat yapıldıktan sonra vücutta az da olsa kızarma ve morarma gibi durumlar görülür. Bu durumlar genellikle iki ya da üç gün içerisinde geçmektedir. Bunun haricinde hacamat yönteminde ilgili herhangi bir zarar görmek mümkün değildir.
İlgili 22 soru bulundu
Kafanın üst bölgesinde (bıngıldak) ve ense çukurunda hacamat uygulamasının gerçekleştirilmesi sakıncalıdır.
Kafaya hacamatın faydaları
Kafa hacamatının uygulanabilmesi için saçların tıraşlı olması gereklidir, kafanın arka ve üst noktalarına 2 ya da 3 kupanın uygulanması sürecini içerir.
Hacamatın Faydası Kaç Günde Belli Olur? Hacamat yapıldıktan sonra 1 hafta gibi bir sürede olumlu sonuçlar göstermeye başlayan bir tedavidir.
Birikmiş olan, dolaşımda olmayan zararlı kanı dışarı atmamızı sağlar. Bu sayede pis, zararlı kandan kurtulmuş oluruz. Bu şekilde de hücre yenilenmesi sağlanır. Hacamat en etkili psikolojik rahatlama yöntemlerinden birisidir, bunu stresi azaltarak yapar kişi stresi azaldığı için rahatlama sağlayacaktır.
Buna ek olarak; düşük tansiyon ve hamilelik durumu olan ( gebeliğin günleri hariç), organ nakli yapılmış, diyaliz ve hemofili hastaları , kemoterapi ya da ışın tedavisi gören, kalp pili ve stent takılmış olan kişilerde (kalp bölgesine yakın) hacamat yapılması oldukça zararlıdır.
Uygulama esnasında sinek ısırığı kadar bir sızı duyulur ve steril ortamlarda, Sağlık Bakanlığı tarafından GETAT belgesi bulunan tıp merkezlerinde uygun ortamlarda yetkili doktorlar tarafından yapılan hacamat tedavilerinde asla vücudun hiç bir bölgesinde iz bırakmaz, yara kalmaz ki zaten uygulama esnasında dahi acı ...
Cildi güzelleştirir, temizler, sıkılaştırır ve toksinleri atar. Zayıflama, Bölgesel incelme, ve selülit tedavisinde kullanılır. Kanser tedavisinde tamamlayıcı ya da destekleyici tedavi olarak kullanılır.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Kupa sayısı, yine hekim tarafından kişinin durumuna göre belirlenmekte olup, detoks ya da sünnet amaçlı genel uygulamalarda ortalama 7 – 9 – 11 veya 13 kupa uygulaması yapılabilmektedir. Kesiklerin derin olmaması ( epidermis altına geçilmemesi ) iz kalmaması ve skar dokusu oluşturulmaması açısından önemlidir.
Hacamat sonrası vücutta iz kalır mı? Doğru yapılan hacamat uygulaması sonrası vücutta hiçbir iz kalmaz.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir.
Kafa hacamatının en büyük faydası dikkat, hafıza ve konsantrasyon, unutkanlık gibi zihinsel faaliyetleri tedavi eder. Görme, işitme, diş ve diş eti problemlerinde iyileşme sağlar. Kafa hacamatı yaptıran kişiler, önceden bir şikayeti olmalarına rağmen rahatlama ve iyileşme hissettiklerini söylerler.
Ayrıca deride kesi yapılması nedeni ile deriye veya kana mikrop bulaşma riski de mevcuttur. Özellikle steril olmayan şekilde yapılan hacamat ile hepatit, HIV (AIDS), frengi gibi kan teması ile geçen hastalıkların bulaşma riski de mevcuttur.
Akciğer, safra, tansiyon, bağışıklık sistemi, panik atak, evham, vesvese gibi rahatsızlıklar için kalbin arka bölgesine hacamat yapılır. Karaciğer temizliği, safra taşları, halsizlik, kolestrol, tansiyon rahatsızlıkları için karaciğer arkasına hacamat yapılır.
Çok sık tercih edilmese de hacamat yüze de uygulanabilmektedir. Daha hassas süreçleri içeren yüz hacamatında kişiler genellikle yüzdeki aknelerin ve sivilce izlerinin giderilmesi, gözeneklerin kapanması, yüzün daha canlı olması gibi faydalarını düşünerek tercih etmektedir.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Sigara içenler, hacamat uygulamasından en az 2 saat önce ve sonra sigara kullanmamalıdır. Hacamat sonrasında 6 saat kadar uyumamak ve yürüyüş yapmak faydalıdır. Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Tek kullanımlık olmayan kupalar bulaşıcı hastalık bulaştırabilir. - Fazla kupa uygulaması iyi değildir. En fazla 6-7 kupa yeterlidir. Bazı hastalıklarda tek kupa bile yeterlidir.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
HACAMATTAN SONRA NE YENMEZ? Faydalı ve sağlıklı bir hacamat öncesinde ve sonrasında yapılması yada yapılmaması gereken bazı kurallar vardır. Hacamattan sonra en az iki saat bir şey yenilip içilmemelidir; su, çay, kahve, sigara, meşrubat vb. içilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri