100'den fazla kahve türü vardır, ancak günlük bir fincan kahvemize gelince, önemli olan yalnızca iki tane vardır: Arabica ve Robusta (Coffea Canephora olarak da bilinir).
Robusta Kahve Çekirdeği
İçerdiği kafein oranı, Arabica kahve çekirdeklerinden neredeyse iki kat daha fazla olan Robusta, yetiştirildiği toprağın kendisine kazandırmış olduğu aroma ve içimi nedeniyle özellikle de espresso yapımında en çok tercih edilen kahve çekirdeği olarak ön plana çıkmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Cappuccino ise süt ve süt köpüğüyle hazırlanan bir kahve türüdür. Espressodan hafiftir. Latteden daha serttir.
Yumuşak içim kahve tercih etmek isteyenlerin Peru kahvesini denemesi önerilir. Karamel ve tarçın notalarına sahip olan Peru kahvesi özellikle lezzeti ve aroması ile beğenilmektedir. Kolombiya kahveleri ise tatlı ve dengeli asideye sahip kahve tatları ile ön plana çıkmaktadır.
İçimi oldukça hafif olan Latte, 1/3 veya 1/5 oranında Espresso'ya süt eklenmesiyle hazırlanır. Üzerine de süt köpüğü konularak servis edilir. İlk olarak buharda ısıtılmış süt bardağa konulur.
Cappuccino kahvesi espresso kahvesine göre son derece yumuşak bir seçim olmak ile beraber latte kahve çeşidine nazaran serttir. Süt ve süt köpüğü karışımı ile hazırlanan kahve de kullanılan kahve içeriği ve fazlalığı da kahvenin sertlik ayarının belirlenmesini sağlayacaktır.
Cakarta. Endonezya'da kahve meyvesini yiyen misk kedisinin dışkı yoluyla çıkardığı kahve çekirdeklerinden elde edilen Kopi Luwak (Luwak kahvesi) dünyanın en pahalı kahvesi olarak satılıyor.
Espresso. Dünya üzerinde kahve denince akla ilk gelen isimlerin başında yer alan Espresso, İtalya'da doğmuş ve hızla tüm dünyaya yayılmış olan bir çeşit. Latte ve Cappucino gibi pek çok sütlü kahvenin bazını da oluşturan Espresso, oldukça sert ve yoğun kıvamlı bir çeşit.
CAPPUCINO. Cappucino için latteyle beraber en meşhur iki espresso bazlı içecekten biri diyebiliriz. Bir shot espressoya süt eklenerek yapılır. En büyük özelliği köpüklü olmasıdır, bu yüzden sütten elde edilen köpüğü olmazsa olmazıdır.
Mocha Kahve Nedir? Şekerli tatları sevenlerin gözde kahvesi olan Mochanın İtalya'nın Torino kentine özgü bicerin isimli kahveden ilham aldığı düşünülür. Bicerin; espresso, sıcak çikolata ve yoğun süt köpüğü ile hazırlanan ve cam bardaklarda servis edilen geleneksel bir kahvedir.
Dünyanın en pahalı ve aynı zamanda en az üretilen kahvesi unvanına sahip Luwak kahvesi, Misk kedisinin dışkısından üretilmektedir. Kökleri Endonezya' ya dayanan bu üretim süreci, Misk kedilerinin kahve çekirdeklerini yutması ile başlıyor.
Caramel Macchiato: Espressoya tadını yumuşatması için karamel sosu eklenir ve caramel macchiato elde edilir. Tadı biraz daha tatlıdır.
Peki, espresso kahve nedir? Espresso, yüksek sıcaklıkta, ince öğütülmüş kahve içinden akan 9 bar basınçlı su ile demlenir. 30 saniyede oldukça yoğun ve konsantre 30 ml kahve ortaya çıkar. Kahve, sert, asiditesi yüksek ve gövdelidir.
Ağızda kalan tadın süresi: Espressoyu içtikten sonra ağzımızda uzun süre hoş bir aroma kalıyorsa espressonun iyi olduğuna işaret eder. Genellikle acı (bitter) tat ağızda uzun süre kalır. Ağızda kalan acılık (bitterness) hoşsa kahvenin iyi olduğunu söyleyebiliriz.
Özel harman çekirdeklerimizden elde edilen Espresso üzerine buharda ısıtılmış köpüklü süt eklenerek hazırlanan, Latte'ye göre kahve tadı daha yoğun hissedilen içeceğimiz.
Süvari kahvesi; Türk kahvesinin çay bardağında servis edilen halidir. Genellikle şekersiz olarak hazırlanır.
En Sağlıklısı Sade Kahve
Granül kahveler, daha ziyade kalitesi düşük Robusta türü kahve çekirdeklerinden yapılırken, Türk kahvesi ve Espresso denilen Arabika cinsi ise oldukça kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Brandy Kahve (Brandy Coffee)
Filtre kahve kullanılarak elde edilen Brandy kahve, Filtre kahve sonrası içerisine 1 shot brandy eklenmek sureti ile oluşur. Sert bir içecektir.
Espresso: Espresso, Türk kahvesine benzeyen bir kahve çeşididir ancak telvesi yoktur. Espressonun tadı oldukça acı olmakla birlikte, sert bir kahvedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri