-Dış mekan için ekim ayları; İlkbahar ve Yaz ayları. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz.
5-60 cm boylanabilen, tek yıllık otsu bir bitkidir.
Kapalı mekan da yetiştirilmesi bu şartlar oluşturulduğu taktirde mümkün olmaktadır. Kış aylarında 7 dereceye kadar dayanan çiçeğin 14-15 derece ortamda bulunması verimliliğini arttırmaktadır. Sıklamen aktif olduğu bahar ve kış aylarında fazla soğuktan korunmalı ve susuz bırakılmamalıdır.
Kışın haftada bir kez sulamak siklamen çiçeği için oldukça yeterli olacağı gibi yazın ise toprak kurudukça yani takribi olarak iki günde bir sulamak gerekir. Sulama suyu önceden dinlendirilmiş olarak tercih edilmelidir. Siklamenler fazla sudan hoşlanmadıkları için büyük bir sulama kabına ihtiyacınız yoktur.
Çiçek tohumlarını ekerken öncelikle iç mekana mı yoksa dış mekana mı ekeceğinize karar vermeniz gerekmektedir. İç mekana ekeceğiniz tohumlar için yılın ılık veya sıcak aylarını beklemeniz gerekmektedir. İç mekanda ise yılın her ayında ekim işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Mart ayında ekebileceğiniz çiçekler kısaca şunlardır; gayret çiçeği, kadife, latin çiçeği, deliotu, zinya, peygamber çiçeği, hüsnüyusuf ve floş çiçeğidir.
Ocak ayında ekilmesi gereken başlıca çiçekler; ametist, pelesenk, hercai menekşe, sabır ağacı, camgüzeli, begonya ve lobelyadır. Bu ay, ekseriyetle gölgede büyüyen çiçekler ekilir.
“Sıklamen çiçeği nasıl çoğaltılır?”, renkleri nasıl değiştirilir gibi sorular da merak konusu oluyor. “Sıklamen çiçeği yapraktan çoğalır mı?”, ilk akla gelenler arasında yer alıyor. Bu çiçeği çoğaltmak için bitki yaprakları ve çiçek tohumları kullanılabiliyor.
Siklamen veya tavşan kulağı, Primulaceae familyasından Cyclamen cinsini oluşturan yaşam alanı orman açıklıkları ve kayalık alanlar olan çok yıllık yumrulu bir bitki türlerini ortak adı.Tavşankulağı, buhurumeryem, Mormilik şeklinde de adlandırılır.
Toprak kalitesi de yaprakları etkiler. Toprak kalitesiz ise sıklamen yaprakları sararabilir. Sıklamenin yaprakları sarardı ise sararan yaprakları mutlaka budamalısınız. Bu sayede sağlıklı yapraklar etkilenmeyecektir.
Eğer koyu pembe tonlarını çok seviyorsanız, favori renginiz sıklamen rengi olabilir. Bahçe ve balkon çiçeklerinden biri olan sıklamen, çok yıllık bitkidir. Şubat ve nisan ayları arasında çiçeklenip renklenmektedir.
Sonbahar ve kış aylarında ise çiçek açar. Siklamen çiçeği, 15-25 derece sıcaklıklarda verimli bir şekilde gelişir. Rüzgara maruz kalmayacağı bir yere konumlandırılmalıdır. Eğer evde yetiştirilecekse, havadar ve ferah bir ortam oluşturulmalıdır.
Patatese benzer, yassı bir yumru soğanı olan bitki, serin, aydınlık ancak doğrudan güneş vurmayan alanları tercih eder. En güzel gelişimi 14-18 derecelerde serin dönemde yaşar. Sıklamen saksısı çok güneş gören bir yerde olmamalı, Kuzeye ve doğuya bakan aydınlık cepheler tercih edilmelidir.
Evde yetiştirebileceğiniz uzun ömürlü çiçekler listesinin ilk sırasında bodrum papatyası yer almaktadır. Bodrum papatyası Asteracaea ailesindendir. Bu çiçeğin mızrağa benzeyen yapraklarının kenarları bazı çeşidinde düz bazı çeşidinde ise tırtıklıdır.
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 3-7 günde çimlenir.
Bitkinin sağlığı için en doğru zaman çiçekler solduktan sonradır. Yani sonbahar aylarında budama işlemleri yapılabilir. Bitkiyi budarken steril bir bıçak veya makas kullanabilirsiniz. Budama işlemi sadece solan çiçeklerin kesilmesi şeklinde olur.
Kalanşo Çiçeği Anlamı
Beyaz renkteki kalanşo çiçeğinin anlamı barışmak, özür dilemek anlamına gelir. Sarı renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı “geçmiş olsun” demektir. Pembe renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı mutluluk dilemek ve tebrik etmektir.
Vahşi Pers siklamen (C.persicum) ve Avrupa Siklamen (C.purpurascens) tanıdık bahçe merkezi bitkilerinin ebeveynleridir. Vadideki Zambak'tan farklı olmayan bir çiçek kokusu ile oldukça hoş kokuludurlar.
Sıklamen çiçekleri serin ortamlardan hoşlanan bitki türleridir. Pencere önü ve balkon gibi doğrudan güneş ışığı alan yerlere yerleştirmek oldukça yanlıştır. Haftanın yalnızca bir günü birkaç saat güneş ışığı alması gelişimi açısından olumlu bir etki oluşturacaktır.
Kış aylarında 7 dereceye kadar dayanan çiçeğin 14-15 derece ortamda bulunması verimliliğini arttırmaktadır. Sıklamen aktif olduğu bahar ve kış aylarında fazla soğuktan korunmalı ve susuz bırakılmamalıdır. Sıklamen çiçeği ağustos ayında hafif toprağı nemlendirilmelidir.
Sıklamen çiçeği, yirmiden çok çeşidiyle beraber rengi ve kokusuyla gözleri kamaştıran bir çiçektir. Çok zor şartlara dahi dayanıklı olmasından ötürü çok tercih edilmektedir. Sıklamen şeklinde de bilinen bu çiçeğin adı, aynı zamanda bir rengin adıdır.
Dört Mevsim Bakılabilen Çiçekler Nelerdir? Bu dört mevsimde kurumayan ve çiçek açabilen bitkileri sıralayacak olursak bunlar şebboy, antoryum, orkide ve yucca bitkisidir.
Mutluluk Çiçeği,Epipremnum Pinnatum 'Happy Leaf Sarı Yeşil Şeffaf Yapraklı 12 cm Saksılı Sarkan Bitki.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri