Eğer evde kahkaha çiçeği yetiştirmek istiyorsanız; şimdi size püf noktalarını açıklayalım. Sulama: Kahkaha çiçeği çok sulu kalmayı sevmez. Toprağın kontrollü şekilde nemlendirilmesi gerekir. Kurak günlerde düzenli olarak sulama ister.
Kolayca ve sık çiçeklendiği, çok yıllık bir bitki olduğu ve doğru bakıldığında uzun yıllar yaşayabildiği için de kahkaha çiçekleri evde bakımı en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.
Kahkaha Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Kahkaha çiçeği oldukça hızlı çiçeklenen bitki olduğundan tohum alarak ekimi yapılabilir. Tohumların temin edilmesi adına, çiçekçileri ziyaret etmek doğru olacaktır.
Gündüz güzeli toprağa bir kere ekildiğinde etrafa dağılır ve ilkbaharda tekrardan yeşerir. Gün boyu çok güneş almayan, besleyici toprağa sabit yerlerde bulunur. Adından da anlaşılacağı gibi gün ışığı severler. Ayrıca çok güneşte olması çiçeği olumsuz etkiler.
İlgili 40 soru bulundu
Cam güzelinin görenleri hayran bırakan renkli çiçeklerini açması için bol bol filtrelenmiş güneş ışığı alması gerekir. Ayrıca güneş ışığı bitkinin yapraklarını da güçlendirir. Daha çok açık havadan hoşlandığından, cam güzeli balkonda ya da bahçede yetiştirildiğinde gözle görülür bir gelişme gösterir.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
Çiçeklerinin uçları mavi çizgili beyazdır. Faydaları : Kabızlığı giderir. Hazmı kolaylaştırır.
Ekim zamanı: Kahkaha çiçeğini ekmek için en uygun olan aylar ilkbahar aylarıdır. Ancak doğru koşullar sağlandığı takdirde kış aylarında bile petunya tohumları ekilebilir. Tohumlar çimlenene kadar, saksının konulacağı yer 16-22 derece sıcaklıkta olmalıdır.
-Tohumlar 3-10 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Çiçek açtıktan sonra bir sonraki yıl çiçeklenme döneminden önce yani erken ilkbaharda rizomları ayırıp çoğaltabilirsiniz.
Çiçek ne zaman sulanmalı sorusunun yanıtı, bitkinin güncel nem ihtiyacına bağlı olarak belirlenmelidir. Bitkinin toprağının kuruduğunu gözlemleyerek sulama zamanını belirleyebilirsiniz. Sulama günlerinin her hafta düzenli olarak takip edilmesi önerilir. Fazla nem kullanımı, köklerin nefes almasını engeller.
Gündüz Sefası Çiçeği Özellikleri
Gündüz sefası çiçeğinin ömrü hemen hemen 6 ay sürmektedir. Bu bitki ilkbahar aylarında tohumlarından yetişerek çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Gündüz sefası çiçeği genellikle kış ayları yaklaşırken ölürler.
İlkbahar mevsiminde tomurcuklanan petunya, yavaş yavaş çiçek açar ve çiçekleri yaz aylarında coşarak sonbahara değin açmayı sürdürür. Petunya çiçekleri çabuk büyür ve hızla çiçek açarlar. Petunya çiçeği mevsimlik bir çiçektir. Kış ayları gelene kadar çiçeklenmeye devam ederler.
Uzun ömürlü çok yıllık bitkilerdir. Bulunması gereken ortam: Petunya Çiçeği, güneşe bayılır ve güneşin olduğu yerlerde konumlandırılmalıdır. Güneş almayan gölge yerlerde gelişimini tamamlayamaz ve çiçek açmaz. Günde 6 ila 8 saat direkt olarak güneş ışığı almalılardır.Hem iç hem dış mekanlarda yetiştirilir.
Suda köklendirme işlemi doğru bir şekilde yapıldığında yaprak güzeli birkaç gün içerisinde kök verecektir. Bitkinin köklerini suda bekletmek dışında hiçbir çabaya gerek bırakmayan bu yöntemi uygulamadan önce bitkileri iyi tanımanız gerekmektedir.
Kahkaha çiçeği, gündüzsefası, tarla sarmaşığı veya sabah sefası güncel taksonomisi ve değişen sistematiği Convolvulaceae ailesindeki 1000'den fazla çiçekli bitki türünün ortak adıdır.
Gövde kesiminin hemen ardından güller 38 derece koruyucu çözelti eklenen derin bir vazoya da yerleştirilebilir. ⏩ Eğer imkan varsa alışmasını sağlamak adına karanlık ve serin bir odada ya da buzdolabında çiçekleri yaklaşık 2 saat bekletebilirsiniz. Sıcaklık çiçeklerin ömrünü uzatır.
Petunyalar özellikle asıldığında çok şık durur. Güneşli ve yarı gölgeli yerleri sever. Petunya çiçeği bahçelerde, balkonlarda ya da saksıda (iç mekanda) yetiştirilebilir.
- Öksürük, bronşit, nefes darlığına karşı faydalıdır. - Besinlerin sindirilmesinde yardımcı olur. - Antioksidan özelliği ile vücudu toksinlerden arındırır. - İshal, böbrek ve idrar rahatsızlığı olanlara iyi gelir.
Evde de derinlemesine geniş olan saksıdan çok enlemesine geniş olan saksılarda evde de verimli akşamsefaları yetiştirebilirsiniz. Saksıda yetiştirirken dikkat edilmesi gereken diğer bir unsurda saksını fazla suyu dışarıya atabilme özelliğine sahip olması gerekir. Çünkü bu arayı çok iyi ayarlamak gerekir.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 10-14 günde çimlenir.
Bitkinin aşırı sulandığı nasıl anlaşılır? Bitkiler çok fazla güneşin altında kaldığın da kendi kendine bile sulanabilir. Bitkinizin yaprakları açık yeşilse ya da sararmışsa bu aşırı sulanma belirtisidir. Verdiği filizler yeşil değil de kahverengiyse bu da benzer bir işarettir.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Şayet bitkinin yeni sürgünlerinin yaprak kısımları solmaya başlıyor, gelişimi yavaşlıyor, yaprak renginde farklılaşmalar ve dökülmeler meydana geliyor ise çiçeğin susuz kaldığına işaret etmektedir. Çiçeğin kurumaya yüz tuttuğunu toprak yüzeyindeki çatlamalardan ve dal kurumalarından da anlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri