- Kabızlık problemine çözümdür. - Safra kesesi salgısını çoğaltır. - Sindirim sisteminin sürekli çalışmasına destek olarak, hazmı kolaylaştırır. - Bağırsak ve mide hastalıkları için yararlıdır.
Dünya üzerinde 20'den fazla türü olan kahkaha çiçeği, çok yıllık bir bitkidir. Bahar ve yaz aylarında çiçeklenmeye başlar. Soğuk günler geldiğinde çiçekler solup yerini yenisine bırakır.
Kolayca ve sık çiçeklendiği, çok yıllık bir bitki olduğu ve doğru bakıldığında uzun yıllar yaşayabildiği için de kahkaha çiçekleri evde bakımı en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.
Kahkaha çiçeği, gündüzsefası, tarla sarmaşığı veya sabah sefası güncel taksonomisi ve değişen sistematiği Convolvulaceae ailesindeki 1000'den fazla çiçekli bitki türünün ortak adıdır.
Gündüz sefası çiçeği yalnızca tohum yolu ile çoğaltılabilmektedir. Bitkinin daha hızlı gelişebilmesi ve daha düzgün çiçek açması için, tohumların direk açık toprağa ekilmemesi en iyi yöntemdir. Sağlıklı gündüz sefası çiçeği fideleri için gündüz sefası tohumlarının mart ayında ekilmesi uygundur.
İlgili 26 soru bulundu
Çiçek, akşam güneş battıktan sonra çiçek açar. Bu yüzden sulama akşam yapılmalıdır. Kahkaha Çiçeği Nasıl Ekilir? Kahkaha çiçeğinin ekim vakti, dışarıda ilkbahar aylarında, ideal koşullar sağlandığı zaman iç ortamda kış mevsiminde ekilebilir.
-Tohumlar 3-10 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Gündüz sefası çiçeğini, ikliminin uyduğu bir yerde bahçeye ekerek yetiştiriyorsanız her ilkbahar aylarında tekrardan büyürler. Ama bahçede değil de saksıda ya da balkonda yetiştiriyorsanız tohumlarını stoklayarak bir dahaki ilkbahar aylarında tekrardan ekmelisiniz. Gündüz sefası çiçeği çok kısa sürede yetişir.
Gündüz güzeli toprağa bir kere ekildiğinde etrafa dağılır ve ilkbaharda tekrardan yeşerir. Gün boyu çok güneş almayan, besleyici toprağa sabit yerlerde bulunur. Adından da anlaşılacağı gibi gün ışığı severler. Ayrıca çok güneşte olması çiçeği olumsuz etkiler.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
Zaman zaman yaprakları üzerinden damla damla su çıkması nedeni ile ağlayan çiçek de denilen bitkinin anavatanı Güney Amerika'dır. Özellikle Kolombiya ve Brezilya'da birçok çeşit difenbahya çiçeği yetişir. Difenbahya bitkisi 2 - 3 m kadar boy alabilir.
Çoğaltma işlemi için bitkinizin üzerinde bulunan birkaç dal gövde varsa o kısımlardan bir tanesini kesin. Daha sonra su dolu bir bardak içerisine kestiğiniz kısım kökleninceye kadar bekletin. Bitki köklenmeye başladığı zaman uygun bir saksı içerisine ekebilirsiniz.
Evde Yetiştirebileceğiniz Difenbahya Çiçeği. Ev ve ofis dekorasyonunda sıklıkla kullanılan difenbahya çiçeği, ağlayan çiçek ismiyle de anılıyor. Dikkat çekici yaprakları bulunan difenbahya çiçeği, iri yapısıyla da evlerinize farklı bir dokunuş yapmanızı sağlıyor.
İlkbahar mevsiminde tomurcuklanan petunya, yavaş yavaş çiçek açar ve çiçekleri yaz aylarında coşarak sonbahara değin açmayı sürdürür. Petunya çiçekleri çabuk büyür ve hızla çiçek açarlar. Petunya çiçeği mevsimlik bir çiçektir. Kış ayları gelene kadar çiçeklenmeye devam ederler.
Cam güzelinin görenleri hayran bırakan renkli çiçeklerini açması için bol bol filtrelenmiş güneş ışığı alması gerekir. Ayrıca güneş ışığı bitkinin yapraklarını da güçlendirir. Daha çok açık havadan hoşlandığından, cam güzeli balkonda ya da bahçede yetiştirildiğinde gözle görülür bir gelişme gösterir.
⏩ Sularken toprak nemini kontrol etmeli ve ihtiyaç duydukça su vermelisiniz. Sulama işlemi havalar sıcakken gün aşırı, kış aylarında ise 3 günde bir defa sulama şeklinde yapılmalıdır.
Yaprak Güzeli Çiçeği Nasıl Çoğaltılmaktadır? Yaprak güzeli çiçeği, çoğaltılması en kolay olan çiçeklerden bir tanesidir. Yaprak güzeli çiçeğini çoğaltabilmek için genç olan dallarından sadece birini keserek suda bekletip köklenmesini bekleyebilirsiniz.
Bazen çizgili ve benekli de olabilen çiçekleri akşamüstü açıp, sabahları kapandığı için bitkiye akşamsefası denmiştir. Kalıtım deneylerinde kullanılan köklerinin müshil ve solucan düşürücü etkisi vardır. Ayrıca Aztekler tarafından tıbbi ve süs amaçlı olarak yetiştirilirdi.
Akşam Sefasının Özellikleri
Akşam sefası, tek yıllık otsu bir bitkidir. Aşırı soğuğa çok dayanıklı olmasa da, düşük sıcaklıklara dayanıklıdır.
Gündüz sefası çiçeği, aynı zamanda tıbbi amaçlar için de kullanılır. Bitkinin kökleri ve yaprakları, özellikle bağırsak problemleri, romatizma, astım ve çeşitli cilt hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir.
Evde de derinlemesine geniş olan saksıdan çok enlemesine geniş olan saksılarda evde de verimli akşamsefaları yetiştirebilirsiniz. Saksıda yetiştirirken dikkat edilmesi gereken diğer bir unsurda saksını fazla suyu dışarıya atabilme özelliğine sahip olması gerekir. Çünkü bu arayı çok iyi ayarlamak gerekir.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 10-14 günde çimlenir.
Bitki doğal olarak Balkanlar ve Kafkasya'da yayılış gösterir. [Harita, Herbaryum] Ormanlık alanlar, çalılıklar ve kayalık bölgelerde görülür. Başiskele ilçesinden kayıt bildirilmiş ancak henüz gözlemlenememiştir. Mayıs ve temmuz ayları arasında çiçek açar. 300 ila 1600 metreye kadar olan rakımlarda gözlemlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri