Öncelikle kahveyi, şekeri ve suyu makinenin içerisine alarak iyice karıştırın ve şekerin erimesini sağlayın. Homojen bir kıvam aldığında, makinenin tuşuna basabilirsiniz. Bu esnadan sonra kahveyi gerekmediği sürece karıştırmayın. Kenarlardan köpükler çıktığında ilk aşamadaki kahvenin yarısını fincana dökün.
Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin. Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.
Bol köpüklü kahve
Cezvenizi ocağa almadan önce kahve, şeker ve suyunuzu yaklaşık 35 saniye kadar karıştırırsanız daha yumuşak ve lezzetli bir kıvam elde edersiniz. Daha sonra cezveyi ocağın üzerine koyun ve kahve pişene kadar hassas şekilde karıştırın. Sert ve hızlı bir şekilde karıştırırsanız kahveniz köpürmeyebilir.
- Kahve makinesine su veya süt koyduktan sonra kahvesini eklemeniz lazımdır. Kahveyi sevdiğiniz yoğunluğa göre ekleyebilirsiniz. Kahveyi ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra kahve makinesinin tuşuna basarak çalıştırabilirsiniz. - Kahveniz hazır olduktan sonra kahve makinesi ses çıkaracaktır.
İlgili 23 soru bulundu
Kahve Suyunun Önemi
Kahve için kullanacağınız suyu asla musluktan doldurmayın. Klor kahvenizin köpürmesine engel olacaktır. Kahveyi yapacağınız su ne kadar soğuk olursa köpürmesi o kadar fazla olacaktır.
Tabii, kahveyi tüketecek kişi sayısına uygun bir cezve kullanmalısınız. Küçük bir cezvede fazla kahve kullanmak, kahveyi bol köpüklü hale getirmez. Aynı şekilde, büyük bir cezvede az miktarda kahve pişirmek de kahvenizi bol köpüklü hale getirmeyecektir.
Tam otomatik kahve makinelerinin köpük yapmak için elverişlidir. Sorunun cevabı tam otomatik kahve makinesi en iyi köpüğü üretmesidir. Bu nedenle, tam otomatik kahve makinenizin mükemmel süt köpürtmesi için daima UHT sütü kullanın ve ürünün yağdan arındırılmış olmasını sağlayın.
Merhabalar en sevdiğimizle içilen bi kahve öncelikle ben bağdat kahvesini kullanıyorum ,cezvemize iki fincan soğuk su koyalım, üzerine iki kaşık Türk kahvesini ekleyip karıştırıp ,çok kısık ateşte pişirelim, kabaran köpüğü ile fincanlarımızı dolduralım, herkese afiyet olsun.
Cezveye şeker ve kahve konulur. Daha sonra 2 fincan su eklenerek karıştırılır ve ocağa konur. Cezvede kaynayan ve kabaran kahvenin köpükleri alınarak fincana azar azar ilave edilir. Daha sonra ocağın altını kapatarak tüm kahve fincanlara dökülür.
Süt ısıtılır ve ısıtılırken bir yandan süt köpüğü oluşturmak için çırpılır. Kahve kupaya alınır ve üzerine süt ve süt köpüğü eklenir. Bu aşamada tatlandırıcı isterseniz bir çay kaşığı kadar vanilya özütü veya karamel ekleyebilirsiniz.
Granül, zerrecik anlamına gelir. Granül kahve yapımı, kahve aromasının ve tadının suya aktarıldıktan sonra kristal zerreciklerle dönüştürülmesi işlemidir. Öncelikle taze kahve çekirdekleri kavrularak aroması ve tadı canlandırılır. Çekirdekler su ile demlenerek konsantre kahve elde edilir.
Latte Macchiato (Sütlü Köpüklü)
Evde bir french pressiniz varsa, süt köpürtme işlemini basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için, presse 1/3 oranında süt koyun. Pistonu hızlıca yukarı aşağı hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayabilirsiniz. Daha kaliteli süt köpüğü için, yüksek yağlı barista sütü veya tam yağlı süt kullanın.
Laktozsuz süt, soya pirinç ve badem sütleri köpürtülebilir, fakat köpükleri nispeten daha az kalıcı olacaktır. Daha az yağ içeren sütlerin köpükleri daha kuru olur. Tam yağlı süt, Latte Art için çok iyi bir kıvamda olan kremamsı bir köpük verir. Homojenleştirilmiş süt son derece stabil bir köpük verir.
Partikül ne kadar küçük olursa karbondioksitin açığa çıkışı da o kadar hız kazanmaktadır. Türk kahvesi, extra fine olarak da bilinen ekstra ince şeklinde öğütüldüğü için bölünen partikül sayısı çok daha fazladır. Bu durum da daha fazla köpük oluşumuna neden olacaktır.
Köpüğün Giderilmesinde, en güvenilir yöntem Köpük Önleyici kullanılmasıdır. Köpük Kesiciler, Silikon ve Yağ Bazlıdır. Silikon Bazlı Köpük Kesiciler, Köpüğü oluşumların arasına girerek artı eksi güç ile yok eder. Silikon bazlılar Köpüğün uzun süre oluşmaması için en iyi yöntemdir.
Türk kahvesi yaparken kullandığınız su da kahveniz kadar önemlidir. Kireçsiz, klorsuz tatlı su ile kahveden daha iyi sonuç alırsınız. Suyunuzun soğuk olması da önemlidir. Soğuk suyla yapılan kahve daha iyi köpürür.
Öncelikle kahvemizi, şekerimizi ve suyumuzu cezvede karıştırıyoruz. Ocağa alıp üzeri köpük köpük olana kadar pişiriyoruz. Kaşık ile üzerinden köpüğü alıp fincana aktarıyoruz. Kahveyi bir taşım daha kaynatıp köpüğün üzerine yavaşça döküyoruz.
Öğütülmüş kahve, espresso kaşığına yerleştirilir. Tamper (skıştırma takozu) ile kahve sıkıştırılır. Bu aşamada çok fazla sıkıştırmak kahvenin suyla temas ederken yanmasına sebep olabilir. Az sıkıştırmak ise espressonun yoğunluğunu kaybetmesine, sulu olmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri