Kahvenin saça yönelik faydalarının başında saçın uzamasına yardımcı olması, saçın daha yumuşak ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlaması ve saç rengini koyulaştırması geliyor.
Kuru kahvenin saça faydaları
Kahve çekirdeklerinde bulunan antioksidanlar ve aminoasitler, saçın dokusunu önemli ölçüde güçlendirir. Kahve, vücuttaki kan akışını arttırır, kollajen üretimini tetikler, bu da hem saçlarınız hem de cildiniz için harikalar yaratabilir.
Çok eski tarihlerden bu zamana kadar doğal saç boyası olarak kullanılan ürünler arasında bulunuyor kahve. Öğütülmüş kahve ile saç renginizi koyulaştırmak mümkün. Kahve ile saç boyama, diğer yöntemlere göre doğallığı bakımından daha iyi ve saça da bir çok faydası bulunmakta.
Saçları yumuşatır ve aydınlatır Özellikle sarışınlar saçlarının uçlarına kahve uygulayarak saçlarının rengini açabilir. Esmerler ve kumrallar ise saçlarına kahve sürdüğünde daha parlak olduğunu görecektir. Buzdolabındaki kokuları yok eder Buzdolabında özellikle çürümüş yiyeceklerin kokusu uzun süre kalır.
“Saç nasıl parlar?” diyorsanız çok sıcak suyla yıkamaktan, sülfat gibi doğal yağları uzaklaştıran maddeleri içeren şampuanlardan ve çok sık şampuanlamaktan kaçının. Mutlaka saç kremi kullanın ve son durulamada soğuk suyu tercih edin. Soğuk su nemi saçta hapseder ve saça parlaklık katar.
İlgili 17 soru bulundu
Uzmanlara göre, genç yaşta saçların beyazlamasına yol açan en büyük neden, B12 vitamini eksikliğidir. Bu eksiklik ayrıca saçların incelmesine ve dökülmesine de neden olabilir. Bundan korunmak için beslenmenize yumurta, dana eti, ton balığı ve somon gibi yiyecekleri dahil edin.
Kahve, saç ve saç derisi bakımı için mükemmel kılan özellikler içerir. Kan dolaşımını uyarır ve ölü deri hücrelerini uzaklaştırarak saç dökülmesini önler. Ayrıca saçı güçlendirir, doğal rengini biraz koyulaştırır ve hoş bir aroma sağlar.
Dr. Seda Erdoğan, günde 3 fincandan fazla çay tüketiminin saç dökülmesinde etkili olduğuna dikkat çekerken, özellikle yemekten hemen sonra içilen çay ile kahvenin, besinlerden alınan demirin emilimini bozarak saç dökülmesine neden olduğunu söyledi.
İçki ve sigara gibi kötü alışkanlıklar saç beyazlamasına sebep olmaktadır. Bunları tüketenler tüketmeyenlere göre daha erken saç beyazlaması yaşayabilirler. Bunun haricinde çay, kahve, baharat ve kızarmış gıdaların fazla tüketilmesi de bu problemin sebepleri arasında yer almaktadır.
Kestane, çikolata kahvesi, koyu kahve siyah ya da mavi siyah saç rengi tonları esmer tene sahip kişiler için idealdir. Esmer ten rengine sahip ama daha açık renk tonlarında saça sahip olmak isteyen kişiler için de bal kahvesi ya da küllü kahve seçenekleri uygun olabilir.
Buğday ten hemen hemen her saç rengin rahatlıkla kullanılabildiği bir cilt tipidir. Kahve, siyah ya da sarı tonlarındaki her saç rengi buğday tenli kişiler tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
Kahve, yıpranan saçların daha sağlıklı uzamasına ve yeni saçların daha hızlı çıkmasına yardımcı olur. Saç dökülmesine sebep olan DHT hormonunu hedefler. Ayrıca saç hücreleri büyüme aşamasındayken saça doğal bir bakım sağlayarak yardımcı olur. Saç köklerini içeren keseler, kafeinle büyüme dönemi gösterir.
Kahve telvesi cilt üzerinde oldukça etkilidir: Granüllü yapıya sahip olan telve ile cilde peeling yapıldığına ölü hücrelerden arınmayı sağlar. Düzenli olarak yapılan kahve telvesi maskesi ile sivilce oluşumu engellenir. Kahve telvesi siyah nokta oluşumunu önler.
Kahve telvesi, genel anlamda her cilt tipine uygun doğal bir bakım ürünüdür. Cildi canlandırır ve daha parlak görünüme kavuşturur. Cildi nemlendirme etkisi de bulunan kahve telvesi, cilde ihtiyacı olan nemi sağlar, kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma etkilerini geciktirir.
Kahve telvesi çok kalın olduğunda cildinde hasar bırakabilir ve cilt yüzeyini çizebilir. Ayrıca içtiğin kahvenin telvesiyle cildine peeling yapmak da ne kadar hijyenik olabilir, bilemedik!
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Kafein saç folikülleri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Kimyasal, saç hücrelerinin daha fazla ATP (ATP, biyolojik hücrelerimizin enerjisidir) üretmesini destekler. Daha fazla ATP üretimi saç folikülünün aktif büyüme aşamasına yardımcı olur. Bu da saçların küçülmek yerine büyümeye devam etmesine neden olur.
Saçınızı daha hızlı uzatmaya çalışıyorsanız, günde bir fincan kahve buna yardımcı olabilir. Kafein, saç dökülmesine sebep olabilecek bir hormon olan dihidrotestosteronu (DHT hormonu) hedefler . Ayrıca saç hücrelerinin aktif büyüme aşamasındayken saça yardımcı olan daha organik bileşikler üretmesine yardımcı olur.
Şampuan kullanmadan ılık su ile saçlarınızı durulayın. Kahve telvesi saçlarınıza zarar vermeden renginin koyulaşmasına yardımcı olur.
Saçlarınızı ev ortamında doğal bir yöntemle olduğundan daha koyu bir renge getirmek istiyorsanız bu yöntem tam aradığınız yöntem olabilir. Kahve telvesi kullanarak uygulayacağınız bu yöntemin en güzel yanı saç boyalarının kimyasal zararlı etkilerinden kaçmak ve bunlara vereceğiniz ücretlerden kurtulmak.
Koyu kahve saç rengini açmak için, illa ki kimyasal boya kullanmaya gerek yoktur. Hemen hemen her mutfakta bulunan tarçın, limon, maden suyu yahut karbonat gibi malzemelerle saç renginizi istediğiniz tonda açabilirsiniz. Koyu kahverengi saça sahip olanlar bu doğal yöntemlerle saçlarını 2-3 tona kadar açabilirler.
Kurumuş ve yıpranmış saçları yumuşatmak için doğal zeytinyağı önerilir. Omega yağları açısından zengin olan zeytinyağı saçları dipten uca kadar besler ve yumuşamasına yardım eder. Dilerseniz 1 kutu şampuan içine 3 kaşık zeytinyağı ekleyip her duşta kullanabilirsiniz. Saçların çok iyi durulanması önerilir.
Son zamanların popüler yağı olan argan yağı, içerisinde bulundurduğu B ve E vitamini sayesinde saçınıza parlaklık ve yumuşaklık kazandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri