Doğal tatlılığı, yoğun çikolata tadı ve aroması ve hassas uyarıcı etkisi ile kakao çayı, çikolata veya kahveye alternatif mükemmel bir doğal içecek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kakao tozu, sıcak süt veya su ile karıştırılarak afiyetle tüketilebilir. Çikolatanın ham maddesidir. Kakao tozundan çikolata yapabilirsiniz.
Kakao tozunun su ya da süt içerisine katılarak içilmesi en yaygın tüketim biçimidir. Kakaoyu özellikle sütlü tatlılar olmak üzere tüm tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca, kakao ve yulaf lapasını karıştırarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün oluşturabilirsiniz.
1 bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı kakao koyarak tüketebilirsiniz. - Süt ile içilebilir. 1 bardak süt içine 1 yemek kaşığı kakao ve bal eklenerek tüketilebilir. - Toz halde yenebilir.
İki yemek kaşığı kakao tozu, vücudunuzun günlük Magnezyum değerinin yaklaşık 'üne sahiptir. Magnezyumun vücudunuza doğal olarak enerji verdiği bulunmuştur. Kakao, anti-inflamatuar antioksidanlar olan flavanollerle doludur. Bu antioksidanların kalbinize ve tüm kardiyovasküler sisteminize yardımcı olur.
İlgili 19 soru bulundu
Flavonoid bakımından zengin kakao, damarları genişletir, kötü kolesterolü düşürür ve aspirine benzer bir kan sulandırıcı etkiye sahiptir.
– Lif açısından zengin kakao, özellikle çocuklarda kronik kabızlık ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde etkilidir.
Onun çalıştırdığı mekanizmalar, nitrik oksitin vücutta bulunabilirliğini arttırıyor ve aynı zamanda da mitokondrinin yapısını ve fonksiyonlarını da önemli ölçüde iyileştiriyorlar. Ama bu faydalardan yararlanabilmek için saf kakao tüketmek gerekiyor.
Kakao en etkili ve en faydalı besin kaynaklarından bir tanesidir. Kişi ister çiğ ister toz halinde tüketebilmektedir.
Biraz önce anlattığım gibi kakaonun sağlık açısından sayısız faydası var. Ama bunlara rağmen tüketirken miktarını abartmamak gerektiğini hatırlatmak isterim. Günde bir yemek kaşığı kadar kakao tüketebilirsiniz. Kesinlikle içine şeker ya da tatlandırıcı eklememenizi de önenirim.
Birçok önemli faydaya da sahip olan kakao, pastaların ve tatlıların yapımında sıklıkla kullanılır. Ayrıca sütle karıştırılıp içilmesi de keyif veren bir yöntemdir. Tam bir antioksidan deposu olan kakao hem faydalı hem de lezzetli bir üründür.
Hem üreme hem de bağışıklık sistemlerinin de çalışmasını hızlandıran kakao tozu sayesinde, inme riskleri de azalmaktadır. Strese karşı büyük bir mücadele etmede yardımcı olmakta ve iştahı da kesmeye yardımcı olmaktadır.
Gün içerisinde yaklaşık 25 gr tüketmeniz yeterli olucaktır. İnsülin direnci ya da diyabet gibi sağlık problemleriniz varsa kakao yerine toz tarçın tercih etmeniz daha sağlıklı olur.
Sıcak Kakao Tarifi Nasıl Yapılır? Cezvemize sütümüzü aldıktan sonra kakaomuzu, şekerimizi ve vanilyamızı ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Kakao dolaşım sistemine endorfin enjekte ediyor ve kişilerde mutluluk hissine yol açıyor. Ayrıca kakaonun içindeki yüksek magnezyum miktarı kasların gevşemesini sağlıyor.
Doğal kakao tozu genellikle kırmızımsı bir renk tonu ile kumlu kahverengidir ve parlak ve meyveli tadı vardır. Alkalize işleme, rengi kadifemsi kahverengi veya siyaha yakın koyulaştırır ve kakaonun daha büzücü notalarını yumuşatır, böylece daha derin, ve hoş bir tat bırakır.
Enerji Verir: Ekmekten daha fazla kalori içeren sütlü çikolata, 20 dakika içinde kan şekerinizi yükselterek, sizi canlandırmaktadır. Kalp Dostu: Özellikle içerisinde antioksidan bulunan bitter (siyah) çikolata, kalp krizi riskini azaltır, kan pıhtılaşmasını önler, kolestrolü düşürür, damarları korur.
Kakao çekirdeğinin kafein oranı %0.1 ile 0.7 arasındadır. Yani aslında kakao çekirdeğinde az miktarda kafein bulunur.
Kalsiyum ve çinko bakımından zengin olan kakao boyun uzamasını sağlıyor. Yani küçükken içtiğimiz kakaolu sütler, aslında kemik gelişimimizin sağlanması ve akabinde boyumuzun uzamasında etkili bir besin kaynağı.
Güçlü tadı nedeniyle, kakao tozu genellikle pişmiş gıdalarda ve unlu mamullerde az miktarda kullanılır. Kakao tozu, örneğin köstebek veya çikolatalı kek gibi soslara çikolata aroması katar.
“Siyah çikolata ve kakao tozu, kan damarlarını rahatlatmaya, kan basıncını düşürmeye yardımcı olan bitki bileşiklerini içerir. Bu özelliklerinden dolayı da tansiyonun düşmesine yardımcı olabilir.
Antioksidan açısından zengin olan kakao, yüksek oranda bitkisel protein ve kafein içerir. Potasyum, magnezyum gibi mineraller ve E, D, A, tiamin, riboflovin gibi vitaminler açısından zengin bir kaynaktır.
Kakao Tozu (Şekersiz)
Çikolata, kakaolu besinler uyarıcı özelliğe sahip olduklarından uykuya dalmayı güçleştiriyorlar. Yine çay, kahve, enerji içecekleri ve kola gibi kafein içeren içecekler de kalitesiz uykuya yol açıyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri