Filtre kahvenin ya da espresso bazlı (latte, mocha vb.) kahvelerinizin yanına; browni, çikolatalı kek, meyveli fondü, bitter çikolata, sütlü çikolata, beyaz çikolata, kurabiye, cheesecake, mozaik kek, ıslak kek gibi birçok farklı yiyecek oldukça yakışacaktır.
Daha önceden hazırlanan kek, kurabiye gibi tatlı hamur işleri özellikle sade, sütsüz kahve ile birbirini tamamlar. Bunun yanı sıra poğaça, kraker gibi tuzlu besinler de sabah kahvesinin yanında ikram edilerek daha doyurucu bir öğün gerçekleştirilebilir.
Şeftali, kayısı, mango, nectarine (Stone Fruits):eeeeBu meyveleri ister taze isterseniz de fırın tatlılarında kullanabilirsiniz. Bu meyveler ile güçlü, keskin ve zengin Tanzanya kahvelerinin çok iyi uyum sağladığınızı söyleyebiliriz.
Eğer çok canınız çekiyorsa ara öğün olarak tükettiğiniz sade Türk kahvesinin yanında bir avucu geçmeyecek kadar çig badem, üç tane ceviz ya da bir tane hurma yiyebilirsiniz. Bu da hem kahveden alacağınız keyfi artırır hem de vücudunuzun tatlı yeme ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılamış olursunuz.
İlgili 34 soru bulundu
Yağ yakımını artırmak ve kilo vermek için tercih edeceğiniz kahvenin malzemeleri; bir çorba kaşığı Türk kahvesi ve bir çay kaşığı tarçından oluşuyor. Yağ yakan Türk kahvesinin hazırlanışı; Öncelikle bir çorba Türk kahvesini cezveye ekleyin ve ardından hemen kahveye bir çay kaşığı tarçın ilave edin.
Yağ yakıcı kahvenizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatleridir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeğinde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvenizi için.
Birçok durumda filtre kahve kahvaltının tamamlayıcısı olarak tercih edilir. Türkler her ne kadar çay tutkunu olsa da sabahın koşturmacasında çaya vakit olmayabilir. Kahvenizi lezzetli bir yiyecekle tamamlayarak harika bir kahvaltı yapabilirsiniz.
Hafif kavrulmuş kahve çeşitleri her türlü çikolata ile uyumludur; ancak çok fazla bitter çikolata veya kakao eklemediğinizden emin olun çünkü bu kahveye baskın gelir ve aromayı boğar.
Kahvede bulunan kafein, epinefrin (adrenalin) hormonunun üretiminde önemli bir artışa neden olur. Bu hormon, korku ve heyecan durumlarında artan ve insan vücudunu yoğun fiziksel efora hazırlayan bir hormondur. Bu sayede kahve tüketiminin ardından fiziksel performansta önemli bir artış gözlenir.
Kahvenin yanında tüketilen, süt, tam çavdar tam buğdaylı ekmekler, sürülebilir az yağlı peynirler, yumurta seçenekleri, meyve olmayan kuruyemişler, salatalık domates desteği hem kan glukozunu düzenleyicidir, hem sağlıklıdır, hem de kafeinin pankreasa olası olumsuz etkilerini kompanse etmeye yardımcı olur.
Araştırmaya göre, uykunuzu olumsuz yönde etkileyebileceğinden, kafeini öğleden sonra saat 2'den itibaren veya yatmadan en az 7 saat önce tüketmekten kaçınmalısınız.
Ayrıca bazı bilim insanlarına göre, kortizol günün farklı saatlerinde yeniden zirveye çıkabiliyor. Kısacası hangi saatlerde kahve içilmez diye soracak olursanız bu saatler; 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 arası. Bu sebeple kahve içmek için bu saatlerin dışındaki saatleri değerlendirebilirsiniz.
Türk kahvesi yanında şerbetli bir tatlı arıyorsanız damla tatlısını deneyebilirsiniz. Ortasında badem ile oldukça güzel görüntüye sahip olan damla tatlısı hem kahve yanına hemde sofranıza çok yakışacak.
Misafir eğer suyu kahveden önce içerse, karnının aç olduğu anlamına gelir, hemen sofra kurulurmuş. Eğer kahveyi önce içerse karnı tok olduğu sadece muhabbet etmeye geldiği anlaşılırmış. Yani misafir karnım aç demez, su ile ima edermiş; ev sahibi de, aç mısın tok musun demez su ile halini sormuş olurmuş.
Lokum kadar olmasa da baklavalar da Türk kahvesinin yanında oldukça tercih ediliyor. Bayramlarda özellikle baklava varsa yanına kahve hazırlanır.
9) Suya Karşı Bir Alternatif: Soda
Türk kahvesinin suyla ikram edilmesi bir klasik ama soda da son dönemde oldukça kullanılıyor. Bir miktar değişiklik yapmak istiyorsanız, su yerine soda ikram etmeyi deneyebilirsiniz.
Kahvenin içeriğinde yüksek oranda oksalat bulunuyor ve bu oksalat böbrek taşı oluşumuna zemin hazırlıyor. Bu yüzden kahvenin yanında su içmek, oksalatın böbreklerden dışarı atılmasını sağlıyor. Yani, kahveden sonra su içmek sağlığımız için oldukça önemli bir yere sahip.
Birçok besinin yanı sıra kahvenin içerisinde de oksalat bulunur. Kahvenin yanında ikram edilen su kahveyle içildiğinde oksalatın atılmasında yardımcı olur. Bu sebepten kahvenin topraklarımıza geldiği ilk günden bu yana kahvenin yanında su ikram edilir.
En Sağlıklısı Sade Kahve
Granül kahveler, daha ziyade kalitesi düşük Robusta türü kahve çekirdeklerinden yapılırken, Türk kahvesi ve Espresso denilen Arabika cinsi ise oldukça kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Bilim insanlarına göre, kortizol seviyesi uyandıktan hemen sonra yüzde 50 oranında artıyor. Bu nedenle uzmanların tavsiyesi kahve içmek için bir saat beklemek. Kahve içmek için en iyi saatler ise 08.00-09.00, 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 dışındaki saatler olduğu belirtiliyor. Kahve tiryakileri dikkat!
Vücudumuzun bizi uyandırması için geliştirdiği mekanizmada günün belli saatlerinde kortizol hormunun seviyesi artar. Kortizol ( stres hormunu ) üretiminin en üst seviyeye çıktığı zamanlarda, kahvaltıdan sonra ve ( 08.00-09.00, (12.00-13.00) ve (17.30-18.30) dışındaki saatlerde kahve tüketilmelidir.
Kahve, yağ yakımını hızlandırarak vücuttaki karbonhidratlar yerine yağların dışarı atılmasını sağlarken, yanında tüketilen su ise vücuttan atılan suyun tekrar alınmasını ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar.
Beyne ulaşan sinir sistemini uyararak vücutta depolanan yağ hücrelerinin parçalanmasını ve böylece bir nevi yakıt olarak kullanılarak vücut tarafından “yakılmasını” sağlar (1). Yani siz içtiğiniz her fincan kahvede vücudunuza aldığınız kafein sayesinde vücudunuzdaki yağın yakılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Kahvenin yararlı olduğunu düşünerek günde çok sayıda içmenin en büyük hatalardan biri olduğunu kaydeden Ceylan, “Çünkü kahvede bulunan kafein fazla miktarda tüketildiği takdirde vücutta ödem tutmaya başlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri