Hemen herkesin severek tükettiği çikolatanın ham maddesi olan kakao, kakao çekirdeklerinden elde edilen bir tozdur. Birçok içeceğin yapısında aroma ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır.
Hepimizin severek yediği kakao, 4-8 metre boyunda ebegümecigiller familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türüdür.
Ham kakaolar, üretilen kakao çekirdeklerinin herhangi bir fabrikasyon ve ısıl işleme maruz kalmadan, saf olarak tüketilen kakao çeşididir. Hamur işleri, tatlılar, kek ve pasta gibi besinlerde kullanılan normal kakao tozu ise, fabrikada üretilen ve içerisinde birçok katkı maddesi bulunan bir üründür.
Ham Kakao Nedir? Ham kakao, kakao çekirdeklerinin ısıl işlem görmediği, kakaonun en saf haliyle herhangi bir fabrikasyon işleme girmeden içine katkı maddesi dahil edilmediği hali en saf halidir. Ham kakao harika bir magnezyum, kalsiyum, çinko, demir ve potasyum kaynağıdır.
Organik ham kakao bir süper besindir. Doğru ham kakaoyu tüketmenin size birçok şaşırtıcı faydası olacaktır. Örnek olarak antioksidanlarınızı artırmak, kan basıncınızı düşürmek ve kanser riskinizi azaltmak gibi.
İlgili 25 soru bulundu
Çikolata üretiminde kakao yağı kullanılmaktadır. Yeterince saflaştırılmazsa kakao alerjenleri içerebilir. Kakao alerjisi yaygın alerjilerden biri olmasa da yetişkinlerin bir kısmını etkilemektedir.
Kakao Neden Yapılır? Kakao ağacından toplanan kakao çekirdekleri kurutulur ve işlenmesi için fabrikaya gelir. Yabancı maddelerden arındırmak için eleklerden geçirilir ve kabuklarından ayrılması için yüksek ısıya maruz bırakılır.
Aynı zamanda antioksidoan açısından en zengin doğal besin kaynaklarından biridir. Aktarköy Ham Kakao tozumuzu, kakao çekirdeklerinin elle toplandığı ve dikkatlice ince toz haline getirildiği küçük, özel çiftliklerden alıyoruz. Aktarköy Ham Kakao Tozu, glutensiz, vegan ve şeker ilavesizdir.
Meyveleri küçük, oval dilim dilim, sarı esmer veya beyazımsı kırmızı renkte ve uca doğru hafif sivricedir.Meyvelerinde 20-50 adet tohum bulunur.
Ham Kakao tozumuzu sıcak-soğuk içeceklerde, smoothielerde, granola, müsli gibi kahvaltılıkların içine ekleyebilir, kek, pasta, puding, krep, dondurma tariflerinizde kullanabilirsiniz.
- Toz halde yenebilir. Bir tabak içerisine 1 yemek kaşığı kakaoyu alıp, vakit geçirirken aralarda yavaş yavaş yiyebilirsiniz.
Kakao içerisinde kolesterol barındırmaz. Bu nedenle kolesterol hastaları dahi rahat bir şekilde kakao tozu tüketebilirler. Özellikle kötü kolesterol üzerinde etkisi olduğu bilinen kakao tozu aynı zamanda zayıflama üzerinde de etkilidir.
Kakao, kakao çekirdeklerinden üretilir.
Kakao çekirdekleri hasat sonrası yapılan işlemlerin yanı sıra yetiştikleri iklim, toprak çeşidi, yakınlarında yetişen bitki çeşitliliğinden etkilenmekte olup, kakao meyvesinin tadını ve kalitesinin belirlenmesinde bu kriterler etkilidir.
Kakao (Theobroma cacao), 4-8 metre boyunda ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türü.
Kakao; A, B1, B2, D ve E vitaminleri ile magnezyum, demir, potasyum ve çok sayıda bitkisel protein çeşidi içeriyor. Tüm bunlar, insan vücudunun günlük olarak ihtiyaç duyduğu bileşenlerin etkili bir şekilde karşılanmasına yardımcı oluyor.
Lezzetli çikolataların mimarı kakao ağacı, dünyanın Güney Amerika ve Afrika kıtalarında yetişiyor. Çikolatanın temel bileşeni olan kakao ise "Theobroma Cacao" Latince ada sahip. Bu ağacın boyları genellikle 4 metre ile 15 metre arasında değişiyor. Çikolata ağacı üretimi için gerekli iklim şartları bulunuyor.
Kakao kavrulduktan sonra öğütülüyor ve sıvı hale geliyor. Bu sıvıdan kakao katı maddesi ve kakao yağı ayrıştırılıyor. Flavanoller kakao katı maddesinde kalıyor. İşlem gören kakao tozu, kakao yağı ve şekerle karışınca siyah çikolata elde ediliyor.
Ham kakao parçacıkları tarif açısından kahvaltılarda tercih ettiğiniz yulaf lapası, granola müsli gibi sağlıklı besinlerin üzerine ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca puding, kurabiye, tatlı, pasta, kek gibi tariflerinize ham kakao parçacıkları ekleyerek tropik bir lezzet katabilirsiniz.
Aşağıdakiler süt içermez:
Kakao hamuru, kakao yağı, teneke kutular içinde hindistan cevizi sütü, laktik asit [mjölksyra], laktik asit bakterileri (laktobasiller) ve tereyağı aroması süt içermez.
Bitter çikolata en az 35% oranında kakao içermelidir.
Daha koyu, daha iyi! Yüksek kakao içerikli çikolata yiyin - %70 ila %85. Sade bitter çikolata daha sağlıklıdır. Kuruyemiş ya da meyve içermedikçe dolgulu olanlardan kaçının.
Doğal kakao tozu genellikle kırmızımsı bir renk tonu ile kumlu kahverengidir ve parlak ve meyveli tadı vardır. Alkalize işleme, rengi kadifemsi kahverengi veya siyaha yakın koyulaştırır ve kakaonun daha büzücü notalarını yumuşatır, böylece daha derin, ve hoş bir tat bırakır.
Doğrulanmış Cevap
Çikolata karışımdır. Bazılarının üzerinde '%... kakao' yazar. Örneğin %55.
deneyi kakaonun ıslanmamasının nedeni kakao. nun içinde bulunan yağın sütü sevmemesi süt. damlası yayilmak yerine duruyorsa buna hidrofobik. denir.
İki çenekli bir bitki olan kakao meyvesi, çikolata yapımında kullanılan tropikal bir bitkidir. Criollo ağacında yetişen kakao çekirdekleri, lezzetli olmasının yanı sıra aynı zamanda oldukça pahalıdır. Özellikle Güney Amerika ile beraber Afrika kıtasında yetişen bir ağaç türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri