Kakao tozunu; kek,kurabiye,pasta gibi hamur işlerinde,içeceklerde,yulaf lapasında,meyvelerin üzerinde aroma ve renk verici olarak kullanabilirsiniz. Katkı maddesi,gluten ve ilave şeker içermez. İçindekiler: alkalize işlem görmemiş naturel kakao tozu.
Kakao halsizlik ve yorgunluğa karşı bire birdir. Uzun süre tokluk hissi sağlayan kakao ile iştah kontrolü sağlanabilir. İçerdiği kalsiyum ile kemik gelişimine katkı da bulunurken, kas kütlesini arttırmaya ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor. Damar tıkanıklığına iyi gelen kakao tam bir kalp dostudur.
Ham Kakao tozumuzu sıcak-soğuk içeceklerde, smoothielerde, granola, müsli gibi kahvaltılıkların içine ekleyebilir, kek, pasta, puding, krep, dondurma tariflerinizde kullanabilirsiniz.
Kakao tozu, sıcak süt veya su ile karıştırılarak afiyetle tüketilebilir. Çikolatanın ham maddesidir. Kakao tozundan çikolata yapabilirsiniz. Pasta yapımında kullanılır.
Kakao çekirdeklerinin çikolatamsı bir aroması mevcuttur ancak çikolata gibi şeker eklenmediği için tatlı değildir. Ham Kakao Parçacıkları sıcak-soğuk içeceklerde, smoothielerde, granola, müsli gibi kahvaltılıkların içine ekleyebilir, kek, pasta, puding, dondurma tariflerinizde kullanabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Ham kakaolu tarifler açısından birçok tarifin içerisinde kullanabileceğiniz çok yönlü ve zengin bir besindir. Sıcak çikolata, sütlü tatlılar, kek, pasta, kurabiye yapımının yanı sıra evde çikolata yapımında da kullanabilirsiniz.
Ham kakao parçacıkları tarif açısından kahvaltılarda tercih ettiğiniz yulaf lapası, granola müsli gibi sağlıklı besinlerin üzerine ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca puding, kurabiye, tatlı, pasta, kek gibi tariflerinize ham kakao parçacıkları ekleyerek tropik bir lezzet katabilirsiniz.
Kakao dolaşım sistemine endorfin enjekte ediyor ve kişilerde mutluluk hissine yol açıyor. Ayrıca kakaonun içindeki yüksek magnezyum miktarı kasların gevşemesini sağlıyor.
Kakaonun sağlık yararları arasında yüksek tansiyon, kolesterol, obezite, kabızlık, diyabet, bronşiyal astım, kronik yorgunluk sendromu ve çeşitli nörodejeneratif hastalıklar bulunur. Kanser riskini azaltmaya ve beyin sağlığının yanı sıra kardiyovasküler tedaviyi geliştirmeye yardımcı olur.
Şekersiz kakao tozu tüketmek kalp damar hastalıklarının yaşanma riskini minimuma indirmeyi sağlar. Beyine giden sinir yapılarının sağlıklı çalışmalarını sağlar. Böylelikle öğrenme, hafıza gibi işlevlerin devamlılığına yardımcı olur. Güçlü antidepresan etkisi ile ruhsal hastalıkların önüne geçilmesinde etkilidir.
Çünkü kakao, mutluluk hissi veren dopamin ve serotonin hormonlarının salgılanmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde de iştahınızı bastırır.
Özellikle tatlı tariflerinde çok fazla yer verdiğimiz kakao tozu, saklanma koşullarına düzgün bir şekilde uyulması halinde son kullanma tarihinin tamamlanmasından itibaren en az 2-3 yıl daha tazeliğini korur. Fakat bu süreyi de doldurduktan sonra açılmamış kakao tozunun tadı ve kalitesinde değişmeler olur.
Kakao çekirdekleri, hasat edildikten sonra kurutulur ve daha sonra fermente edilir. Bazı kakao türleri kavrulur, bazıları çiğ olarak tercih edilir.
Birçok önemli faydaya da sahip olan kakao, pastaların ve tatlıların yapımında sıklıkla kullanılır. Ayrıca sütle karıştırılıp içilmesi de keyif veren bir yöntemdir. Tam bir antioksidan deposu olan kakao hem faydalı hem de lezzetli bir üründür.
Kakao (Theobroma cacao), 4-8 metre boyunda ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türü.
Kakao sadece lezzetli değil aynı zamanda hafıza için besleyicidir. Flavonoid adı verilen güçlü bir antioksidan dozu sağlar. Araştırmalar flavonoidlerin özellikle beyin için faydalı olduğunu gösteriyor.
Flavonoid bakımından zengin kakao, damarları genişletir, kötü kolesterolü düşürür ve aspirine benzer bir kan sulandırıcı etkiye sahiptir.
Çikolata, insanın zevk almasını sağlayacak psikoaktif bileşenlere sahiptir. En önemlisi, feniletilamin bakımından zengin, ruh halimizi ve eksikliğini düzenlemede rol oynayabilen bir nöromodülatördür ve depresyona katkıda bulunur.
Çikolataların hormon üzerinde yarattığı etkiler mutlu olmanızı sağlar. Kakaonun içerisinde bulunan biyoaktif besin bileşenleri ve magnezyum vücuttaki serotonin adlı mutluluk hormonunun artmasını sağlar. Bu durum size mutluluk olarak geri döner. Çikolata serotonin hormonunun harekete geçmesini sağlar.
Bir fincan kakao veya bir kibrit kutusu büyüklüğünde bitter çikolata mikrobik ishale karşı yararlı olup barsaklarda ishale neden olan mekanizmayı engeller. Yine ishali arttıran gıdalar var ise bunlar tüketilmemelidir.
Ağlayan pasta, kakaolu sostan muhallebili tatlılar, mozaik pasta, kakaolu toplar, kakaolu pankek ve krepler, farklı farklı kakaolu kek tarifleri ile devam eden listenin bir de assolisti var ki kakaolu ıslak kurabiye! Kakaonun tariflere mucizevi dokunuşuyla nice lezzetler türetilmiş.
Kakao Tozu (Şekersiz)
Evde kakaonuz yoksa onun yerine puding kullanarak da kakaolu kek yapabilirsiniz. Hem çok farklı bir lezzet katıyor hem de kakao rengini alıyor.
Kakao tozu, yağ veya süt içermediğinden, genellikle şekersiz olarak satılan tam bar çikolata ve pişirme çikolatasından daha az zengindir. Sonuç olarak, kakao tozu, tariflerde tam çikolata yerine doğrudan ikame edilemez, çünkü bu, nihai ürünün genel dokusunu ve tadını etkileyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri