Mağara içerisindeki traverten gerçekten görülmeye değer. Otoparkı var. Giriş 4 lira kişi başı.
Kaklık Mağarası giriş ücreti 3₺ Pamukkale Giriş Ücreti (Müze Kart Geçerlidir)
5–6 m yüksekliğindeki mağara içinde uzanan gezinti yollarının uzunluğu yaklaşık 145 m'dir. İçine girdiğinizde kendinizi rengarenk Masal Aleminde buluyorsunuz. Mağara, Dodurgalar Belediyesi tarafından işletilmekte, Müzekart geçmemektedir. Giriş ücreti 25 TL, öğrenci 15 TL dir.
Kaklık Mağarası Denizli Ankara karayolunda Denizli il merkezine 30 kilometre mesafede Honaz ilçesi Kaklık Mahallesi'ndedir. Mağara içerisinde bol miktarda termal su bulunmaktadır. Berrak,renksiz ve kükürt kokulu olan bu su varlığı bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
Ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığı Kaklık Mağarası, İlimiz Ankara karayolu üzerinde Honaz İlçesine bağlı ismini aldığı Kaklık Mahallesinde bulunuyor. Kent merkezine 30 km mesafede bulunan Kaklık Mağarası ayrıca, sarkıtları ve dikitleriyle süslü.
İlgili 21 soru bulundu
Mağara içerisindeki traverten gerçekten görülmeye değer. Otoparkı var. Giriş 4 lira kişi başı.
Kokuyu geçirmek ya da nötralize etmek için herhangi bir çözüm bulunmuyor. Ancak ziyaret edenlerin bir kez daha Kaklık Mağarası'nın yolunu tutmalarının sebebi de yine kükürt. Mağara'nın içinde bulunan kükürtlü suyun cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.
Kaklık mağarası içindeki amfi tiyatro, kameriyeler, yüzme havuzu, seyir alanları ile ziyaretçileri memnun edecek türdendir.
Denizli'de 'Yeraltı Pamukkale'si olarak bilinen ve yapılan düzenlemelerle 2002 yılında turizme açılan 2 milyon yıllık Kaklık Mağarası, yüzlerce metre derinlikten yüzeye çıkan kükürtlü ve yoğun karbonatlı jeotermal suyuyla, cilt hastalıklarına şifa arayanların uğrak yeri olmaya devam ediyor.
Karbonatlı (kireçtaşı, dolomtik kireçtaşı, dolomit, karbonat çimentolu konglomera ve kumtaşı), sülfat (jips) ve klorürlü (tuz) ana kayaların oluşurken veya oluştıktan sonraki fiziko-kimyasal olaylarla yeraltı suları tarafından aşındırılması soncu oluşan mağaralar ise doğal mağaraları oluşturur.
Buraya gezmeye geldim. Saç çıkarıyor dediler ama şansımı deneyeyim diye gezmek için geldim. Mağaranın konumu çok güzel bir yerde. Denizli Acıpayam ilçesi Dodurga kasabasında çok güzel bir mağara.
Giriş için ücret alınmıyor. Otopark var.
Karain Mağarası giriş ücreti 6 Lira şeklinde belirlenmiştir. Müzekart+ ile bir sene boyunca mağaraya, sınırsız giriş şansı bulunuyor. - Karain Mağarasının Nisan- Ekim ayları arasında ziyaret saatleri 08.00- 19.00 arasında açıktır.
Hierapolis (Pamukkale) Arkeoloji Örenyeri. Tel 1: T.C. Vatandaşları için Müzekart Geçerlidir.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 13 Temmuz 2023- 13 Ekim 2023 tarihleri arasında ortak yürütülen gençlere yönelik ücretsiz müzekart uygulamasına katılmak için şartları sağlayan yurttaşların https://muzekartgns.com/ adresine girip kayıt formunu doldurması yeterli.
Müzekart GNS Türkiye'de bulunan 300'den fazla müze ve ören yerinde geçerli olup, ücretsiz sahip olunan dijital bir karttır.
Bunlardan 1500 adedi MTA ile mağaracılıkla ilgili diğer dernek, kulüp, topluluk ve kuruluşlarca incelenmiştir. Türkiye'nin en uzun mağarası, 15 km'den fazla olan Isparta'daki Pınargözü Mağarası; en derin mağarası ise –1429 ile Mersin'deki Peynirlikönü Mağarasıdır.
Yeri: Isparta Yenişarbademli İlçesi Yenişarbademli'nin 11 km. batısında yer almaktadır. Pınargözü Mağarası 16.000 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun mağarası konumundaki Pınargözü Mağarası bu özelliği ile de Kızıldağ Milli Parkı'nın en önemli kaynak değeri, tescil sebebini oluşturmaktadır.
Kaklık, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı bir mahalle.
Kaklık Mağarası'nı ilk kez keşfeden kişilerin iki Fransız keşiş olduğuna inanılıyor. 1839 yılındaki bu keşfin ardından bölge halkı tarafından binlerce yıldır bilinen şifalı suların ünü giderek yayılmış.
Keloğlan Mağarası Denizli İli, Acıpayam İlçesi'nin 18 kilometre doğusunda bulunan Dodurgalar Mahallesi'nin 3 kilometre batısındaki Mallı Dağı'nın doğu yamacındadır. Mağara içerisinde çok miktarda dikit, sarkıt ve sütun bulunmaktadır.
Tuz Mağarası, Çankırı ili, Balıbağı köyü sınırları içerisinde bulunuyor.
Ö. O olmak üzere iki ilköğretim okulu bulunmaktadır. Kasabada 1 Çok Programlı Lise bulunmaktadır. 2000 yılı nüfus sayımına göre Kaklık Kasabası´nın nüfusu; 1448´dir.
Kaklık Mağarası'nın yapısal özellikleri büyük bir yer altı deresinin oluşturduğu ve yer altı boşluğunun tavanının çökmesi sonucu oluştuğu sanılmaktadır. Farklı ve ilginç özelliklere sahip mağara obruk gelişim özelliği gösteren içinde büyük bir traverten kitlesi görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri