Kakulelerinizin kabuğunu soyun. İçlerini dilerseniz havanda öğütebilirsiniz ya da bütün halde kullanabilirsiniz. Kahve, soğuk su, şeker ile birlikte cezvenin içine kakulelerinizi ekleyin. Orta ateşte kaynatmadan ancak köpürünceye kadar Kakuleli Türk kahvenizi pişirip servis edin.
Kakule; yorgunluğu giderir, nefesi açar ve kötü nefes kokusunu engeller, hazımsızlık sorununu giderir, mide ağrılarına iyi gelir, ödemin atılmasını sağlar, antiseptik özelliğe sahiptir, böbreklerin daha verimli çalışmasını sağlar ve soğuk algınlığına iyi gelir.
Kilo vermede etkili yollardan biri de vücuttaki yağ yakımını hızlandırmaktır. Bunun için de metabolizmayı hareketlendiren kakule kahvesi tüketilmeli. Günde bir bardak içeceğiniz kakule kahvesi sindirim sistemini kilo vermeye hazırlar.
Kakule tohumlari reçine, nişasta ve uçucu yağlar taşır. Hoş lezzeti ve kokusundan dolayı baharat olarak kullanılır. Ayrıca iştah açıcı, midevî ve gaz söktürücü etkilere sahiptir. Arapça ve Farsça "Hêl" (الهال) olarak bilinen Kakule, İngilizcede "cardamom" olarak bilinmekte olup, çaya farklı bir aroma katmaktadır.
Kahvede Gerçek lezzeti doruklarda yaşayacağınız bir marka olan Ahkam kahve çeşitlerinden kakuleli dibek kahvesi; gerçek kakule parçacıklarından ve kaliteli kahve çekirdeklerinden oluşan bir karışımdır.
İlgili 17 soru bulundu
1 kişilik kahve için 2 çay kaşığı öğütülmüş kakule aromalı Türk Kahvesi koyun. Kahvenizi şekerli içiyorsanız; az şekerli için 1 çay kaşığı, orta şekerli için 2 çay kaşığı, şekerli kahve için 3 çay kaşığı toz şeker kullanmanızı öneriyoruz. Cezveye kullanacağınız fincan sayısı kadar soğuk su ekleyin.
Dibek kahvesi diğer kahvelerden farklı olarak hem çekilip hem de dövülerek hazırlanır ve kendi yağıyla birlikte kavrulur. Türkiye'nin en lezzetli ve en kaliteli Harput Dibek kahvesi yumuşak bir içime sahiptir. Kahvemizin içeriğinde bulunması zor ve dünyada çok pahalı olan kakule tohumu bulunmaktadır.
Kakule mide sorunlarına nasıl iyi geliyorsa aşırı tüketildiği zaman tam tersi mideye zarar verebilir. Özellikle mide yanması gibi sorunlarınız varsa şikâyetiniz artabilir. Böbrek ve safra kesesi taşı şikâyeti olanlar kakuleden uzak durmalıdır.
Zencefilgiller ailesinden bir baharat olan kakulenin keskin kokusu, ferah bir tadı vardır. Ağız kokusu ve hazımsızlık gidericidir. Hafıza güçlendirici ve iştah açıcıdır. Zencefilgiller ailesinden bir baharat olan kakulenin keskin kokusu, ferah bir tadı vardır.
Kakule baharatı, genellikle ince toz formunda kullanılır ve yemeklere, baharat karışımlarına, çaylara ve daha birçok içeceğe aroma ve lezzet katmak için kullanılır. Kakule, karakteristik baharatlı ve odunsu bir tat verir. Baharat olarak kullanıldığında, yemeklere hafif acımsı, baharatlı ve aromatik bir tat katar.
KAKULELİ TÜRK KAHVESİ SINIFI GEÇEMEDİ
Zencefil ailesine ait olduğu için tadı biraz keskindir. Kakule; yemeklerde, tatlılarda, çayda ve kahvede çeşni olarak kullanılıyor. İştah açma, mideyi rahatlatma ve gaz söktürücü etkilere sahiptir.
Kakule kahvesi son dönemlerde adını duyuran popüler bir lezzet haline geldi. Yapımı oldukça kolay olan Kakule Kahvesi, oldukça da lezzetli. 1-2 adet kakule tohumunu dövün ve elde ettiğiniz tozu Türk kahvesi ile karıştırın. Normal kahve gibi cezvede pişirebilirsiniz.
Düzenli kakule kullanımlarının cinsel gücü arttırmada önemli bir etkisi olduğu da bilinmektedir. Çünkü kakulenin afrodizyak etkisi de vardır.
Kakuleli Kahve Tarifi
Kakule çekirdeklerinin kurutulması ve dövülmesi sonucu inanılmaz tatta ve kokuda bir baharat elde edilir. Bu baharat Türk kahvesi ile harmanlandığında Türk kahvesine ayrı bir aroma ve tat katar. Siz de Türk kahvesinin içerisine bir miktar kakule ekleyerek bu benzersiz lezzeti tadabilirsiniz.
330,00 TL den başlayan taksitlerle! Öksüzler Kakuleli Taze Çekim Kahve 1.000gr Brezilya Menşei özel kahve çekirdeklerinin Antakya usulu kavrulması ile hazırlanmış doğal kakülenin lezzetini içeren taze çekim kahve.
Genellikle orta kalınlıkla çekilmiş kahve çekirdeklerinden süzülerek geçen su, çekirdeklerindeki yağ asitleri ile aromayı alır ve kahveye dönüşür. Orta kalınlıkta çekilmiş çekirdeklerin içinden süzülerek geçen sıcak su, bu temas sırasında kahvenin içindeki yağ asitlerini ve kakule aromasını alarak kahve haline gelir.
Baharat olarak kullanılan kakulenin; sindirim sistemi sağlığına, kan şekerinin kontrol altında tutulmasına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ve cilt sağlığına faydaları vardır. Kakule, vücutta oluşan toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve antibakteriyel özellikleri sayesinde enfeksiyonlarla mücadele eder.
Yukarıda da kısaca değinmiştik aslında ama gelin bir daha hatırlayalım. :) Kakule Hindistan'ın bataklık ormanlarında ve sıcak bölgelerinde yetişmektedir. Kakule bitkisi Türkiye'de nerede yetişir diye merak edenler için üzülerek cevap veriyoruz; kakule bitkisi maalesef ki Türkiye'de yetişmiyor.
3 adet kakule meyvesinin kabuğunu kırın. Ardından çekirdeklerini sıcak suya ekleyin. Eğer toz halinde kullanacaksanız bir yemek kaşığı kakuleyi sıcak suya ekleyin. 10 dakika boyunca demlensin.
Kakule Hangi Yemeklerde Kullanılır? Kakule bahsettiğimiz gibi en sık çayda, kahvede ve diğer sıcak içeceklerde kullanılır. Bunların dışında et yemeklerinde, bazı reçel çeşitlerinde, hamur işlerinde, bazı balık yemeklerinde ve bakliyat yemeklerinde de kakule kullanılabilir.
Aşırı tüketim durumunda mide sorunları, ishal, kabızlık, baş ağrısı gibi yan etkiler görülebilir. Bu nedenle, özellikle çeşitli alerjik rahatsızlıkları veya ciddi hastalıkları olanların kakule tüketmeden önce uzmanlarına danışmaları önemlidir.
Çünkü kakule tohumu içeriğindeki nişasta ve uçucu yağlar ile metabolizmayı canlandırıcı etki taşır. Tohumlardan hazırlanan kakuleli çay veya hazır satılan kakule zayıflama çayı, düzenli içildiğinde yağ yakmayı hızlandırarak kakule zayıflama üzerinde etkili olur.
Kakule Çayı Nasıl Yapılır? Mide ağrısından bağırsak problemlerine, tüm sindirim sistemini rahatlatan ve koruyan kakule, mis gibi rahiyasıyla da çayını içenleri ferahlatıyor....
1 kg 372,91 TL/kg.
Menengiç, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen bir ağaç türüdür. Bu ağacın meyveleri, öğütülerek özel bir öğütme taşı olan dibek taşında çekilir. Bu öğütme yöntemi, menengiç meyvesinin özünü ve lezzetini ortaya çıkarır, aynı zamanda besin değerini korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri