Derin dondurucu içerisinde kalamarlarınızı güvenle saklama şansına sahip olursunuz. Kalamar dondurucu içerisinde saklanacağından dolayı ne kadar derece de olması gerektiğine dikkat edilmelidir. Kalamar dondurucu saklama derecesi -18 olması gerekir. Derin dondurucu içerisinde 3-6 aya kadar saklanabilir.
Yaklaşık 100 g için; Kısa sürede (1-5 gün) tüketmeyi planladığınız su ürünlerini buzdolabınızın +4 C'lik bölmesinde, Uzun sürede balıklarınızı tüketmeyi planlıyorsanız dondurucularda muhafaza etmenizi öneririz. Ortalama -18 C'lik derin dondurucularda 3 ay saklanabilir.
Ürün size ulaştıktan sonra, vakumu açılmadan, dondurucuda, derin dondurucuda (-18 derecede) 6 ay kadar durabilir. Vakumu açıldıktan sonra, oda sıcaklığına çıkarttığınız ve çözdürdüğünüz kısmını o gün tüketmenizi, bir daha dondurucuya koymamanızı tavsiye ediyoruz.
Buzu çözülen kalamarları marine edeceğimiz kaba alıp üzerine tuz, şeker, karbonat ve limon suyunu ekleyip 15 dk. boyunca ovuyoruz. Ardından bir şişe maden suyunu ekleyip 1-2 dk. daha ovduktan sonra kapağını kapatıp dolaba kaldırıyorsunuz. Ne kadar çok dinlenirse o kadar yumuşak ve lezzetli bir kalamar yapmış olursunuz.
Bir kap içerisinde un ve 1 çay kaşığı kadar tuzu güzelce karıştırın ve buzdolabından çıkardığınız kalamarları alıp hafif silkeleyerek una batırın ve yine hafif silkeleyerek fazlalık unlardan kurtulup kızgın yağa bırakın. 2 dk pişmesi yeterlidir. 3 dakikadan fazla pişirirseniz sertleşir ve lastik gibi olur.
İlgili 32 soru bulundu
Kalamarları beklettiğiniz karışımda maden suyu yerine bira ya da süt kullanmayı tercih edebilir, vaktiniz varsa kalamarları marine karışımında bir gün kadar bekletebilirsiniz.Tarator sosun yapımında katı durumda olan süzme yoğurt yerine arzuya göre mayonez kullanabilirsiniz.Karışımda bekleyen kalamarları sertleşmemesi ...
Buzu çözülen kalamarları marine edeceğimiz kaba alıp üzerine tuz, şeker, karbonat ve limon suyunu ekleyip 15 dk. boyunca ovuyoruz. Ardından bir şişe maden suyunu ekleyip 1-2 dk. daha ovduktan sonra kapağını kapatıp dolaba kaldırıyorsunuz. Ne kadar çok dinlenirse o kadar yumuşak ve lezzetli bir kalamar yapmış olursunuz.
Ayrı bir kapta maden suyu, yumurta un ve tercih miktarda tuz ilavesi ile koyu kıvam mayi elde edilir. Yıkanan kalamarlar bu yumurtalı karışıma batırılarak kızgın sıvı yağda kızartılır. Kızartma işlemi 15 -20 saniye ile sınırlı olmalı fazlası kalamarları sertleştirir. Afiyet olsun.
Kalamarı tavada pişirmeden önce mutlaka marine etmek gerekir. Marine işlemi için 1 adet limon, 1 şişe maden suyu, 1 çay kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı karbonatı karıştırın. Çözünen kalamarları marine sosunun içerisine yatırın. Sosa bulanan kalamarları bu şekilde buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Bunların dışında kalan midye, kalamar, ıstakoz, karides gibi deniz ürünlerinin yenmesi ise helaldir.
Derin dondurucuya kaldırmak için aldığınız balıkları da öncesinde tıpkı hemen pişireceğiniz balıklar gibi temizlemeniz gerekiyor. Çünkü balığın iç organları çok kısa sürede bozulabiliyor.
Dolaptan çıkartılan kalamarları süzdürün. Un İçerisine biraz tuz atıp karıştırdıktan sonra kalamarı una bulayıp derin kapta kızmış yağda 5-7 dk kadar kızartın. Kevgir kullanarak servis tabağına bir peçete üzerine alırsanız yağı süzülecektir. Servise hazırdır.
Pişirme önerisi: Pınar Kalamarlar sudan geçirilerek, çözündürüldükten sonra üzerindeki fazla su sıkılır ve una bulanıp (halkalar üzerindeki fazla un silkelenir) önceden 180°C'ye ısıtılmış fritözde fritözün kapağı açık olarak 1,5-2 dakika kızartılır ve kızartma sonrasında 30 saniye yağı süzülmesi için beklendikten sonra ...
Yoğurdukça kalamarlar köpürecektir. Kalamaların yumuşaması için yoğurma işlemini mutlaka yapın. Üzerine maden suyunu ekleyin ve streçleyip en az 3 saat dolapta dinlendirin. Ne kadar uzun süre dinlenirse o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır.
Torbada Saklama;
Temizleyip yıkadığınız balıkları, naylon torbayla birlikte buzluğa atmayın. Bu işlem balıkların hava almasını önler. Bunun yerine temizlediğiniz balıkları streç filme sarın ve buz üzerinde yatırarak saklayın.
Taze veya dondurulmuş aldığınız kalamarları önce iyice yıkayınız. Daha sonra derince bir tencereye su, tuz ve kalamarları alıp, haşlayın. Haşlanan kalamarları uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Kalamar sosunun içine kalamarları ekleyip, iyice sosu yemesini sağlayın.
Kalamar dondurucu saklama derecesi -18 olması gerekir. Derin dondurucu içerisinde 3-6 aya kadar saklanabilir.
Öncelikle geniş bir tasın içine dilimlenmiş kalamarları koyup içine 1 çay kaşığı şeker 1 ad limon ve karbonat ekleyip en az 20 dk ovun. Köpürecektir. Ondan sonra içine soda/süt/bira 1 tanesini seçip 1 su bardağı içine dökün ve dolaba ağzını kapatıp kaldırın bekletebildiğiniz kadar bekletin ben 8 saat beklettim.
Kalamar, özellikle Ekim ile Ocak ayları arasında tutuluyor. Ekim'de ortalama 150-250 gr büyüklükte gelen kalamarlar bu ay yarım kiloya kadar çıkıyor. Ekim öncesi üreme mevsimi olduğundan pek ortalıkta görünmüyorlar. Ocak sonrası da güneye doğru harekete geçiyorlar.
Kalamarın içeriğindeki vitamin ve mineraller
Kalorisi en düşük deniz ürünü olan kalamarın içeriğindeki besin değerleri: protein, su, çok az oranda yağ, fosfor, magnezyum ve kalsiyumdur. Kalamar; B2, B3 ve B12 vitaminleri yönünden de oldukça zengindir.
Kolesterole iyi gelen kalamar kalp ve damar dostudur. Kalp rahatsızlıklarını önlemede önemli rol oynayan kalamar, kalp krizi ve damar tıkanıklığı riskini de engelliyor. Kalamar kas ve kemik sağlığına katkıda bulunuyor. İçeriğindeki yüksek oranda protein sayesinde kasların hızlı gelişimine yardımcı oluyor.
Eğer kalamarların iyice una bulmadığını düşünüyorsanız bir kaseye biraz süt koyun. Kalamarı önce una bulayın, sonra süte daldırın ve sonrasında tekrar una bulayın. - Kızartma sırasında kalamarları çok uzun süre zeytinyağının içerisinde bırakmayın. Kalamarlar çok kolay kızarıp yanarlar.
Kalamarları halka olarak dilimleyin ve şeker ile 5-10 dakika boyunca ovalayın. Ardından sodayı ilave edin ve sodanın içinde en az 2-3 saat dinlendirin. Baharatlı un için, un ve baharatları iyice homojen bir hal alıncaya kadar karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri