Yasemin çiçeği çoğaltma için çiçekten bir parça (çelik) alınır. Bu parça alınırken çiçeğin zarar görmemesi için makas kullanmanızı öneririz. Yaseminin tepesinden yaklaşık 10 santimetre uzunluğunda bir parça kesin ve su içinde 1 ay köklendirmeye bırakın.
Yasemin bitkisini çoğaltmak için yaz aylarının sonlarına doğru çelikler üretilir. Çelik yaseminden veya bir bitkiden köklendirmek üzere alınan bir parçaya verilen isimdir. Çeliği alırken yaseminin ezilmemesi için keskin bir makas kullanmak önemlidir.
Yasemin çiçeğini çoğaltmak için yaz aylarının sonuna doğru çelikler üretilir. Çelik bitki ya da yaseminden köklendirmek için alınan parça olarak tanımlanır. Çelik alma esnasında keskin bir makas kullanmak oldukça önem taşımaktadır.
Yasemin bitkisi yaz aylarının sonuna doğru çelikler üretmektedir. Yasemin bitkisinde ortaya çıkan bu çelikler Yasemin'den ya da kökünden alınan çoğaltmak için kullanılan parçalara denmektedir. Keskin bir makas yardımıyla tepe kısmından 10-15 santim uzunluğunda kesildikten sonra su içerisinde 4 hafta köklendirilir.
Yasemin çiçeği bakımı nemli ortamlarda kalacak şekilde olmalıdır. Bu bitkiler haftada bir defa mutlaka sulanmalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Yasemin Çiçeğinin Çiçek Açması İçin Ne Yapmalıyım? Yasemin çiçeğiniz yeterli aydınlık aldığı ve düzenli sulandığı taktirde hoş kokulu çiçeklerini açarak size teşekkür eder. Günün en sıcak saatlerinde direkt gün ışığı almasını engellemeniz yapraklarında yanık oluşmasını engelleyecektir.
Yasemin çiçeği bitkisi her yıl budanmalıdır. Belli dönemlerde dış yapraklarını budayabilirsiniz. Yılda ortalama 20-25 cm arası uzar. Düzgün bakılırsa ortalama 15 yıl yaşar.
Yasemin çiçeği çoğaltma için çiçekten bir parça (çelik) alınır. Bu parça alınırken çiçeğin zarar görmemesi için makas kullanmanızı öneririz. Yaseminin tepesinden yaklaşık 10 santimetre uzunluğunda bir parça kesin ve su içinde 1 ay köklendirmeye bırakın.
İç mekanda yasemin türleri arasında en çok kullanılan çeşit olan pembe yasemin, özellikle geceleri hoş kokulu tatlı bir aromaya sahiptir.
Çelik, bir bitkinin dalının, yaprağının veya kökünün bir parçasının kesilerek uygun ortama dikilmesiyle gerçekleştirilen vejetatif bitki çoğaltma yöntemi. Elde edilen çelik, yeni kökler veya dallar üreterek ana bitkiden bağımsız bir bitki hâline gelir.
Yasemin Çiçeği Nasıl Ekilir? Yasemin çiçeğinin olgunlaşan tohumları, seçilen bitkiden toplanır ve şiddetli donların başlamasından önce, Kasım ayının sonunda ve Aralık aynın başında, tohumlar toprağa sığ bir derinliğe gömülerek ekilir.
Yasemin çayı Jasminum sambac meyvemsi tadı ve çiçeksi kokusu olan bir çaydır. A, B1, B2, B6 ve C vitamini açısından zengindir. Yasemin çayı boğaz ağrısı, hazımsızlık ve baş ağrısı gibi birçok hastalığın tedavisine iyi gelir. Ayrıca ateş ve artrit tedavisinde de yardımcı olabilir.
Yasemin çiçeği genel olarak zarafeti, güzelliği, çekici olmayı ve asaleti temsil eder. Kadın cinsiyetini temsil ettiği için birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de insan ismi olarak kullanılmaktadır. İngilizce konuşulan ülkelerde Jasmine adıyla bilinir. Kırmızı renkli yaseminler, tıpkı gül gibi aşkı simgeler.
Çelikten çoğaltmak için kırılan veya kesilen dalı toprağa gömmek yeterlidir. Ardından saksıyı gölgeli bir alana koyarak toprağını nemli tutmanız gerekir. Yıldız çiçeği dalı, yavaş yavaş köklenerek gelişmeye başlar. Tohum alma işlemi için ise tamamen kapanan ve kuruyan çiçek yumrularını toplamanız gerekir.
Yıldız yasemin zehirli bir bitkidir, Bu nedenle çiçeklerinden çay yapılan, gerçek yasemin türleri ile karıştırılmamalıdır. Bitkinin dalları kırılınca beyaz renkli, alerjik bir süt salgılar.
Yasemin, Farsça یاسمین Yasemen sözcüğünden gelir (İngilizce karşılığı jasmine) Zeytingillerden (Oleaceae), beyaz, kırmızı veya sarı renkli güzel kokulu çiçekleri olan, 1-2 metre boyunda, süs bitkisi olarak yetiştirilen çalı türünden tırmanıcı bir ağaççık (TDK Sözlüğü) Aynı zamanda birçok dilde yaygın olarak kullanılan ...
Yasemin çiçekleri haziran ve eylül ayları arasında çiçeklenmektedir. Çiçeklenmenin meydana gelmesi için uygun ortam şartlarının sağlanması gerekmektedir. Uygun ortam koşullarında dikkat edilmesi gereken ilk husus hava alan ve aydınlık bir yer olmasıdır.
Yasemin; egzotik ve yoğun olarak tanımlanabilir. Çiçek kokusu olsa da güçlü bir etkiye de sahiptir ve bu da neden uzun süredir afrodizyak olarak kabul edildiğini açıklayabilir.
Dinlendirici ve sakinleştirici özellikleri bulunan yasemin çayı uyku yapar.
Çiçeklenmenin devam etmesini istiyorsanız, kış aylarında bulunduğu ortamın sıcaklığı 10 derecenin üzerine çıkmamalıdır. Yasemin çiçeği suyu sever.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Ancak çiçeğin ana gövdesine kesinlikle budama yapılmamalıdır. Arap yasemini, sarmaşık gibi hızlı gelişen bir bitkidir.
yasemin çiçeği normal hızda büyür. Yılda 20 - 25 cm uzar. 11 - 22 cm çapında tüpte satılıyor.
Anayurdu İran olan ve Akdeniz kıyılarındaki ülkelerde sıkça rastlanan bu bitki, parlak yaprakları ve hoş kokulu beyaz çiçekleriyle park ve bahçeleri süsler. Yasemin çiçeklerinden parfüm sanayisinde kullanılan değerli bir uçucu bir yağ çıkartılır.
Yasemin Çiçeği Özellikleri
Genel olarak sarı ve beyaz şeklinde renkleri vardır. Fakat beyaz renkli yaseminler daha çok tercih edilir ve beğenilen çiçeklerden olmaktadır. Mutluluğun sembolü olan yasemin çiçekleri bulundukları ortama huzur getirirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri